0

بازار بزرگ اهواز + تصاویر

  • کد خبر : 439390
  • ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

بازار عبدالحمید، بازار کاوه و بازار لشکرآباد جزء بازارهای قدیمی اهواز هستند که گردشگران زیادی در سفر به اهواز به این بازارها می‌روند تا از نزدیک با فرهنگ مردمان اهواز آشنا شوند. این بازارها در درون خود مغازه‌های زیادی جای داده‌اند و هرکدام به بورس کالاها و محصولات مختلفی اختصاص دارند. هنگامی‌که به اهواز سفر می‌کنید آوازه بازارهای قدیمی و سنتی آن را زیاد خواهید شنید و دوست دارید از نزدیک این بازارهای سنتی و کهن را ببینید.

شهرهای جنوبی مثل اهواز به خاطر مراکز خرید متنوع و کالاهای ارزان قیمت و وجود انواع بازارچه مرزی در بازارهای سنتی‌شان معروف هستند و به سبب نزدیکی به بندرهای مختلف اجناس خارجی در آن‌ها پیدا می‌شود. عاشقان خرید می‌توانند اجناس متنوعی را با بهترین قیمت‌ها در بازارهای اهواز پیدا کنند. هرچند برخی مراکز خرید اهواز کالاهای لوکس و گرانی دارند ولی هنوز جنس باکیفیت و قیمت مناسب در برخی از آن‌ها پیدا می‌شود. از یک طرف هم شهر اهواز مکان‌های تفریحی و دیدنی زیادی داشته و هموارهبلیط هواپیما اهواز طرفداران بی‌شماری در نیمه دوم سال دارد. این شهر مردمان خونگرم و مهمان‌نوازی دارد و همین‌ها باعث شده که با وجود گرمای شدید و شرجی بازهم گردشگران رغبت زیادی به سفر به اهواز نشان دهند.

اگر به دنبال بازارچه ارزانی برای خرید ماهی، میگو، سبزیجات و میوه‌های تازه هستید، به بازارچه صدف بروید. این بازارچه محلی از آن بازارهایی است که بوی سبزیجات و ماهی در آن پیچیده و تقریبا کثیف به نظر می‌آید؛ اما با قدم زدن در آن می‌توان با فرهنگ مردم محلی آشنا شد. بازارچه صدف پر از فروشندگان محلی است که مشتاق فروختن ماهی‌ها و میگوهای تازه به شما هستند. این بازار روز به نام بازار آخر آسفالت هم شناخته می‌شود و همیشه مملو از گردشگران و خریداران است. میوه‌ها و ماهی‌های این بازار هم تازه و هم ارزان هستند.

گر تمایل به دیدن بازاری سنتی دارید، به بازار امام خمینی اهواز سر بزنید. این بازار که با اسم بازار شاه نیز شناخته می‌شود، بازاری سرپوشیده با ۲ طبقه و ۲۵۰ واحد تجاری است و حال و هوای سنتی خاصی دارد. قدمت بازار امام خمینی به ۸۰ سال پیش یعنی دوران پهلوی برمی‌گردد و یکی از قدیمی‌ترین بازارهای اهواز به حساب می‌آید. در این بازار لباس‌های محلی، مواد غذایی، لوازم منزل، ادویه و سوغاتی‌های اهواز را پیدا خواهید کرد. در واقع بازار امام خمینی شباهت زیادی به بازار عبدالحمید دارد و می‌توان در آن همه چیز از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را یافت و از گزند گرمای سوزان اهواز در امان ماند.

ازار کاوه بازار محلی اهواز و یکی دیگر از بازارهای قدیمی این شهر است. این بازار در امتداد یک خیابان قرار گرفته و دست‌فروش‌های زیادی در آن بساط کرده‌اند. قدمت بازار کاوه به دوران پهلوی برمی‌گردد و هنوز بافت و معماری سنتی خود را حفظ کرده است. این بازار رنگارنگ و زیبا محل فروش انواع شیلات مثل ماهی و میگو و همچنین ترشی‌جات، ادویه‌جات، خرما و میوه‌های نوبرانه است. اگر به دنبال خوراکی و سوغاتی هستید، به این بازار «خوشمزه‌ها» سر بزنید. معمولاً ماهی‌های صید روز در کوچه‌پس‌کوچه‌های این بازار پیدا می‌شوند.

بازار مرو یکی از ۱۸ بازار محله کیانپارس اهواز است که در امتداد رود کارون واقع شده است. این بازار در اوایل دهه ۵۰ فعالیت خود را آغاز کرده و یکی از قدیمی‌ترین بازارهای اهواز به حساب می‌آید و در آن زمان به عنوان پاساژ مدرن محله شناخته می‌شد. مرکز خرید مرو متشکل از ۲ بخش مسکونی و تجاری بوده و قیمت اجناس در آن مقرون‌به‌صرفه است. این مرکز خرید مغازه‌های ساده و قدیمی دارد و نام آن (Mero) برگرفته از نام سازه‌های اختراع شده در دهه ۵۰ بوده است. در این بازار می‌توان لوازم خانگی، پوشاک، کیف، کفش و کالاهای متنوعی پیدا کرد.

یکی از بازارهای قدیمی و معروف اهواز بازار عبدالحمید است که جزء جاذبه‌های تاریخی این شهر محسوب می‌شود. این بازار قدیمی قدمت زیادی دارد و میراث به جامانده از دوران قاجار است که همچنان پابرجا مانده است. باید بگوییم بازار عبدالحمید درگذشته به‌خصوص دوران قاجار بسیار معروف بوده و ثروتمندان دوره قاجار این بازار را برای خرید انتخاب می‌کردند. البته این بازار مانند گذشته شکوه و آوازه زیادی ندارد و اکنون حضور دست‌فروشان و بساطی‌های مختلف در این بازار قدیمی پررنگ‌تر است.

هنگامی‌که وارد بازار می‌شوید از ظاهر قدیمی و فرسوده آن متوجه می‌شوید که قدمت این بازار خیلی زیاد است. اوج شکوه و شهرت این بازار سنتی در دوران قاجار بوده است و اکنون بیش از یک قرن از عمر بازار عبدالحمید می‌گذرد. در این بازار سنتی آثار تاریخی مانند کاروانسرای شیخ خزعل و خانه‌ی دادرس از دوران قاجار در بازار عبدالحمید به‌جا مانده‌است. سرانجام این بازار تاریخی در سال ۱۳۸۲ به‌عنوان یک آثار تاریخی به‌جامانده از دوران قاجار در فهرست آثار ملی ثبت شد.

حالا نوبت این است که بدانیم چرا نام بازار عبدالحمید است و این شخص کیست. عبدالحمید نام یکی از فرزندان شیخ خزعل بود که ایشان در دوره‌ی قاجار حکمران خرمشهر و بعد بر اهواز حکمرانی کرد. لقب شیخ خزعل در دوره قاجار، معز‌السلطنه بود که به قبیله عرب بنی‌کعب تعلق داشت. او با حکم مظفرالدین‌شاه حکمران خرمشهر شد، سپس توانست حکمرانی اهواز را از آن خود کند. پس از انقلاب مشروطه، قدرت شیخ‌ خزعل هم بیشتر شد سپس در این موقعیت بر چند شیخ عرب مانند بنی‌طرف و آل‌خمیس فائق آمده و توانست از تجارت خرما درآمد بسیاری کسب کند.

بازار عبدالحمید در استان خوزستان، شهر اهواز است که در خیابان نظامی یا نظری‌پور، بین خیابان نادری و امام‌خمینی قرارگرفته ‌است. این بازار قدیمی یکی دیگر از بازارهای محله نادر است که ازلحاظ جغرافیایی مراکز و اماکن مهمی در اطراف آن قرار دارند. اگر در پیدا کردن بازار با مشکل مواجه شدید بدانید که در نزدیکی بازار مرکز پزشکی جهاد دانشگاهی خوزستان واقع‌شده است که به‌راحتی می‌توانید از طریق آن بازار را پیدا کنید. اگر در اطراف بازار کار بانکی داشتید یا باید سریعا یک خودپرداز پیدا کنید باید بدانید که در این محله بانک صادارت و خودپرداز بانک انصار هم قرار دارد.

بازاری که زمانی چشم‌انداز زیبایی برای عابران داشته، امروزه پاتوق ارزان‌فروش‌ها است. دست‌فروش‌ها را مشاهده می‌کنید که انواع کالا از پوشاک، طلا و زیورآلات تا چفیه، لباس‌عربی و قهوه را می‌فروشند. بساط همه نوع جنس، میوه، لباس، کیف و کفش و لباس‌های سنتی و امروزی در این بازار به چشم می‌خورد که به‌صورت نامنظم در کنار هم قرار دارند و راه برای گذر عابران به بیش از یک متر در وسط خیابان و نیم‌متر در هر طرف خیابان نمی‌رسد. باوجوداین حجم از شلوغی و ازدحام در کوچه‌ای باریک، محل دفع پسماند نیز در همین مکان است و زباله‌ها و اجناس فروشندگان در کنار هم قرار دارد. صداهای ناهنجار دست‌فروش‌ها آرامش این بازار را به‌هم‌ریخته و تمرکز بیننده را برای دیدنی‌های بازار از بین می‌برد. باید زمینه‌ای فراهم شود که در کنار سیتی‌سنترها و هایپرمارکت‌ها، جاذبه‌های گردشگری، وسایل رفاهی وآسایش و آرامش در اماکن فرهنگی و سنتی نیز حفظ شوند و بازار عبدالحمید نیز یکی از همین بناهای قدیمی است که باید با همان سبک و سیاق جالب و زیبای خود ولی منظم‌تر و پاکیزه‌تر در این محل باقی بماند.

برای دسترسی به بازار عبدالحمید می‌توانید با مترو، اتوبوس و تاکسی خود را به مرکز شهر اهواز رسانده و به بازار عبدالحمید بروید. بازدید از این جاذبه گردشگری برای گردشگران ایرانی و خارجی رایگان است. همه مردم در هر سنی می‌توانند به‌راحتی از این بازار قدیمی استفاده کنند. مدت زمانی را که برای بازدید از این جاذبه باید در نظر بگیرید بین ۱ تا ۲ ساعت است.

شهرت شهر اهواز به گرم بودن است، به همین دلیل در تابستان دمای هوا به ۵۰ درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد و زمستا‌ن‌ها سوز سرما بیشتر از ۵ درجه‌ای که دماسنج نشان می‌دهد، احساس می‌شود. باید گفت باوجود دمای بالای شهر اهواز، بهترین ماه برای سفر به اهواز، بهمن و اسفند است. فصل زمستان، در استان خوزستان و شهر اهواز چند روز پیاپی و بدون وقفه بارندگی‌ها ادامه داشته به‌گونه‌ای که سطح شهر از آب پر شده و تردد را سخت می‌کند. در فصل پاییز و ماه‌های مهر تا آذر، هوا دیگر گرم نیست و ازآنجایی‌که کمتر کسی این فصل را برای سفر انتخاب می‌کند، می‌توانید به‌راحتی و بدون محدودیت زمانی به دیدن بازار عبدالحمید بروید و از نزدیک بافرهنگ مردمان جنوب آشنا شوید.

عکاس : امین فرج الهی

خبرنگار: حسین نعمتی

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=439390

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]