به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا رئیسی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت در وزارت بهداشت برگزار شد، درباره وضعیت سرخک در ایران اظهار کرد: سرخک یکی از بیماریهای واگیرداری است که به سرعت شیوع مییابد. برای پیشگیری از این بیماری، واکسن MMR در ۹ ماهگی و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق میشود. پوشش واکسیناسیون کودکان در کشور ما نزدیک به ۹۵ درصد است؛ اما سه کشور همسایه ما، شامل افغانستان، پاکستان و عراق، پوشش واکسیناسیون پایین و شیوع بالای سرخک دارند.
وی افزود: در کشور حدود ۷ تا ۸ میلیون نفر اتباع خارجی زندگی میکنند که ممکن است واکسن سرخک دریافت نکرده باشند. از سوی دیگر، ورود اتباع از مرزها میتواند موجب ورود بیماری به کشور شود و افراد را در معرض ابتلا قرار دهد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اپیدمیهای گسترده سرخک در آمریکا به دلیل پایین بودن میزان واکسیناسیون، گفت: به دلیل پوشش واکسیناسیون پایین در افغانستان و پاکستان، تعداد زیادی از افراد در این کشورها به سرخک مبتلا میشوند، اما سیستم مراقبت بهداشتی کشور ما این افراد را در استانهای مختلف شناسایی کرده و موارد شناسایی شده به چند دسته تقسیم میشوند. یک دسته شامل افرادی هستند که زیر ۹ ماه سن دارند و هنوز واکسن سرخک دریافت نکردهاند، دسته دیگر شامل افرادی است که به طور کلی واکسن دریافت نکردهاند و دسته سوم شامل افرادی هستند که از کشورهایی وارد ایران میشوند که شیوع سرخک در آنها بالاست.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳، تعداد ۶۷۴ مورد سرخک در کشور شناسایی شده است و برای مقابله با آن، مجبور شدیم ۵۶ هزار واکسن را مجدد در مناطق با شیوع بالای سرخک تزریق کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین با بیان اینکه فلج اطفال و آبله در کشور وجود ندارد، افزود: ما جزو اولین کشورهای منطقه بودیم که موفق به حذف سرخک شدیم، اما متاسفانه کشور ما در کنار برخی کشورهای با شیوع بالای سرخک قرار گرفته است.
انتهای پیام/