0

سَمی که برای وزارت ورزش شیرین شد/ مهندسی به شیوه‌ای نوین

  • کد خبر : 441810
  • ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۷:۴۶

افق نیوز؛ به گزارش خبرگزاری تسنیم، انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌ها یکی از مسائلی است که در سالیان اخیر به معضلی برای ورزش کشور تبدیل شده است. هر بار که وزیری بر مسند قدرت نشسته، سعی کرده منویات خودش را درباره فدراسیون‌ها اجرا کند؛ چرخه‌ای که چند سال یکبار رخ داده و پایانی هم برای آن […]

افق نیوز؛

به گزارش خبرگزاری تسنیم، انتخاب سرپرست برای فدراسیون‌ها یکی از مسائلی است که در سالیان اخیر به معضلی برای ورزش کشور تبدیل شده است. هر بار که وزیری بر مسند قدرت نشسته، سعی کرده منویات خودش را درباره فدراسیون‌ها اجرا کند؛ چرخه‌ای که چند سال یکبار رخ داده و پایانی هم برای آن وجود ندارد.

جدیدترین ماجرا در این حوزه به تصمیم چند روز قبل وزارت ورزش بازمی‌گردد. بر اساس تصمیم وزارت ورزش، ثبت‌نام سرپرست فدراسیون‌های ورزشی در انتخابات فدراسیون‌ها مشروط شده و این افراد باید قبل از آغاز فرایند ۱۰ روزه ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی، از سمت سرپرستی آن فدراسیون، استعفا کنند. محمدشروین اسبقیان معاون وزیر ورزش با اشاره به اینکه این تصمیم با موافقت دنیامالی اتخاذ شده، گفته است: ممکن است فدراسیون‌هایی را تشکیل دهیم و مدیرکاربلدی را برای آن فدراسیون انتخاب کنیم و آن مدیر به آن فدراسیون سر و سامان دهد و در ادامه هم قصد ورود به انتخابات را داشته باشد، بنابراین باید قبل از شروع فرایند ثبت نام، باید استعفا کند.

معاون وزیر در حالی این نکته بسیار مهم را اعلام کرده که تا همین چند روز قبل، مواضع دیگری از سوی وزیر و او مطرح شده بود. اسبقیان روز ۳۰ آبان ۱۴۰۳ در حاشیه انتخابات فدراسیون بولینگ و بیلیارد گفته بود: «سرپرستی به نظر من و نظر قطعی دکتر دنیامالی برای ورزش کشور سَم است، اما در جاهایی که نیاز باشد، مجبور هستیم این تصمیم را بگیریم تا اصلاحات لازم صورت بگیرد.»

دنیامالی وزیر ورزش روز ۱۳ آذر ماه در پایان مجمع عمومی کمیته ملی المپیک عنوان کرده بود: «به سرپرستی اعتقاد نداریم، اما در رشته‌هایی که دستگاه‌های نظارتی حرف برای انتخابات داشته باشند، قطعاً از طریق سرپرستی عمل می‌کنیم.»

همه این اظهارنظرها نشان می‌داد که عزم وزارت ورزش برای جلوگیری از حضور سرپرست در رأس فدراسیون‌ها، جزم است و مسئولان رده بالای ورزش قصد دارند از شائبه مهندسی در فدراسیون‌ها فاصله گرفته و انتخابات سالمی را برگزار کنند. حتی تصمیم به ثبت‌نام نامزدهای ریاست در سامانه الکترونیکی هم در همین راستا بود تا حرفی از مهندسی و … مطرح نشود، اما ظاهراً این فقط ظاهر ماجرا است و عملاً کاری که در حال صورت گرفتن است، چیزی نیست جز مهندسی انتخابات.

در نظر گرفتن این جمله اسبقیان مبنی بر اینکه سرپرستان فدراسیون‌ها برای حضور در انتخابات باید قبل از آغاز فرآیند مربوطه استعفا کنند، می‌تواند بیانگر برخی حقایق باشد. برای مثال، سرپرست یک فدراسیون که چند ماه بر این مسند حضور داشته و تغییرات مهم و زیادی را در فدراسیونش ایجاد کرده، با یک استعفا از سمتش کنار می‌رود و به واسطه تغییراتی که در  دوران سرپرستی‌اش ایجاد کرده، می‌تواند به راحتی به عنوان رئیس جدید انتخاب شود.

در واقع این مسئله با آنچه وزیر ورزش در حکم سرپرست‌ها درج کرده، منافات دارد. دنیامالی در ماه‌های اخیر در متن حکم سرپرست‌ فدراسیون‌ها نوشته است: «ضمن رعایت اصل بی‌طرفی، عدالت محوری و عدم حضور در فرایند انتخابات به عنوان داوطلب، علاوه بر انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخابات رئیس و سایر اعضای هیئت رئیسه فدراسیون اقدام کنید.»

اکنون این پرسش به وجود می‌آید که چگونه مهندسی کردن انتخابات در گذشته کاری مذموم بوده اما وقتی وزارت ورزش فعلی می‌خواهد چنین کاری را انجام دهد پاک و منزه می‌شود؟ دلیل اینکه وزارت ورزش در چرخشی ۱۸۰ درجه‌ای موضع خود را تغییر داده مشخص نیست اما قطعاً از این حرکت بوی خوبی به مشام نمی‌رسد. ظاهراً سَمی که مسئولان وزارت ورزش از آن سخن می‌گفتند زیر زبان دوستان سرپرست‌شان شیرینی کرده وگرنه این همه تغییر موضع در چنین مدت کوتاهی منطقی و طبیعی نیست. همه این مسائل به نوعی بیانگر «مهندسی انتخابات به شکل نوین» از سوی وزارت ورزش است.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=441810

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]