به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، پدرخوانده هوش مصنوعی پیش بینی میکند در یک دهه آینده چت بات ها میتوانند دو برابر سریعتر از آموزگاران به کودکان تعلیم دهند. جفری هینتون که برای تحقیقاتش در فناوری برنده جایزه نوبل شده، همچنین مدعی است معلم خصوصیهای هوش مصنوعی بسیار کارآمدتر و کمتر خسته کننده تر هستند.
این محقق رایانه انگلیسی در «جی تکس اروپا» گفت: فناوری هنوز به آن نقطه نرسیده اما به آنجا میرسد و ما به آموزش بهتری در بسیاری از سطوح دست مییابیم.
معلم خصوصی هوش مصنوعی هم اکنون در مدارس انگلیس تحت آزمایش است. این فناوری میتواند به طور مستقیم با دانشآموز صحبت کند و برنامههای درسی را بر اساس سطح دانش وی سازگار کند. دولت این کشور از هم اکنون میلیونها پوند در طرحهای آموزشی هوش مصنوعی سرمایه گذاری کرده، هرچند مدعی است این فناوری اصلاً جایگزین معلمان نمیشود.
یکی از معلمهای خصوصی که توسط متا توسعه یافته از نوامبر سال گذشته در دبیرستانهای انگلیس برای آموزش ریاضی و زبان انگلیسی به کار میرود. این چت بات که ماندا نام دارد، ماهانه به ازای هر دانشآموز ۱۰ پوند هزینه دارد و بر اساس ۵۵۵ هزار دقیقه توضیحات رونویسی شده ۳۰۰ معلم واجد شرایط آموزش دیده است.
معلم خصوصی هوش مصنوعی درسهایی را بر اساس سه مرحله کلیدی و ۴ برنامه درسی ملی برای کودکان ۱۱ تا ۱۶ سال تدریس میکند.
از سوی دیگر معلمان که با حجم کاری سنگین و انبوه دانش آموزان در کلاسهای درس روبرو هستند از هوش مصنوعی برای کاهش بار برنامه ریزی، تصحیح تکالیف و ارائه بازخورد استفاده میکنند.
هینتون با وجود آنکه چند دهه در توسعه فناوری این چت بات ها پیشگام بوده، اما در سالهای اخیر درباره خطرات آنها برای انسانها سخن گفته است. او طی رویدادی در برلین مدعی شد محققان طی دو دهه به ابرهوش که به بیان دیگر از انسانها نیز باهوشتر است، دست مییابند. او هشدار داد: محققان و شرکتهای فناوری موجودات عجیبی میسازند و هنوز نمیدانیم چگونه آنها را ایمن نگه داریم.
با این وجود او معتقد است دو مزیت اصلی هوش مصنوعی در خدمات درمانی (تشخیص بیماری و ایجاد درمان) و همچنین بخش آموزش دیده میشود. هینتون در این باره گفت: هوش مصنوعی باید در آموزش خصوصی افراد بهتر عمل کند. ما هم اکنون میدانیم اگر برای یک کودک معلم خصوصی بگیریم، او دوبرابر سریعتر از کلاس درس میآموزد زیرا معلم خصوصی آنچه را که کودک درک نمیکند را متوجه میشود و توضیحات خود را بر اساس درک کودک تنظیم میکند.