1

فرانسه و ارمنستان؛شراکت راهبردی در دفاع و پیام روشن به منطقه

  • کد خبر : 446060
  • ۰۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۹

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای فرانسوی خود، پیش‌شرط جمهوری آذربایجان مبنی بر تغییر قانون اساسی ارمنستان برای امضای پیمان صلح را برای ایروان غیرقابل‌قبول دانست. این در حالی است که پس از توافق بر سر پیش‌نویس پیمان، دیدارهایی در سطح سران […]

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان، در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همتای فرانسوی خود، پیش‌شرط جمهوری آذربایجان مبنی بر تغییر قانون اساسی ارمنستان برای امضای پیمان صلح را برای ایروان غیرقابل‌قبول دانست.

این در حالی است که پس از توافق بر سر پیش‌نویس پیمان، دیدارهایی در سطح سران کشورها و وزرای خارجه برگزار شده، اما باکو دو ماه و نیم است که از موضع خود عقب‌نشینی نکرده است.

به گفته میرزویان، اگر نگرانی باکو مبنی بر وجود ادعاهای ارضی علیه آذربایجان در قانون اساسی ارمنستان صادقانه باشد، مستقیم‌ترین راه برای رفع این نگرانی‌ها، امضای پیمان صلح است که در آن بندی مبنی بر عدم وجود ادعاهای ارضی طرفین نسبت به یکدیگر گنجانده شده است.

وزیر خارجه ارمنستان گفت: «شما می‌پرسید که اگر این شرایط مشخص است، بحث‌ها چگونه می‌تواند پیش برود؟ بحث‌ها لزوماً نباید به سمتی برود که شما آن را کمی افراطی توصیف کردید؛ یعنی پذیرش شرایط یا رد کامل آن‌ها. ما باید استدلال‌های خود را ارائه دهیم، به طرف آذربایجانی گوش فرا دهیم و سعی کنیم به هر حال راه‌حلی پیدا کنیم و اصلاً معنای مذاکره در هر مسئله‌ای همین است. اگر هر مشکلی را که در آن دو موضع متضاد وجود دارد، در نظر بگیریم و آن دو موضع متضاد را به عنوان موضع نهایی بپذیریم، بسیاری از مسائل حل نمی‌شدند، اما مأموریت ما تلاش برای یافتن راه‌حل است.»

میرزویان: پیمان صلح راه‌حل نگرانی‌هاست؛ انحلال گروه مینسک «قابل بحث» است

در مورد دیگر پیش‌شرط باکو برای امضای پیمان صلح، یعنی انحلال گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)، میرزویان گفت که این دستور کار برای ارمنستان قابل بحث است، اما ارمنستان این امر را یا پس از امضای پیمان و یا به عنوان یک فرآیند همزمان تصور می‌کند.

وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد: «اگر بتوانیم در آینده نزدیک در سطح وزیران و در سطح نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور به توافقاتی برای دیدارهای جدید دست یابیم، جایی که بتوانیم راه‌حل را به طور اساسی‌تری نسبت به آنچه که فرمت‌های بین‌المللی، به عنوان مثال از نظر زمان و مکان، اجازه می‌دهند، مورد بحث قرار دهیم، البته ما فقط می‌توانیم از چنین دیدارهایی استقبال کنیم و طرفدار آن هستیم.»

حمایت پاریس از ایروان؛ «بارو» خواستار امضای پیمان صلح و متعهد به کمک دفاعی شد

فرانسه به همراه شرکای غربی خود منتظر امضای توافقنامه صلح ارمنستان و آذربایجان است.

«ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه» اظهار داشت: «من به ارمنستان آمده‌ام تا بار دیگر حمایت فرانسه را که رئیس‌جمهور جمهوری [فرانسه] خواسته است تزلزل‌ناپذیر باشد، اعلام کنم. اول از همه، حمایت از توافقنامه صلح با آذربایجان که سرانجام از طریق مذاکرات دشوار مورد توافق قرار گرفته است. می‌خواهم در اینجا از شجاعت نخست‌وزیر پاشینیان نیز قدردانی کنم. همانطور که همکارم مارکو روبیو [وزیر خارجه آمریکا] گفته است، زمان امضا و تصویب آن فرا رسیده است. این چیزی است که فرانسه، آمریکا و اروپا انتظار دارند. حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان. همچنین باید به همکاری دفاعی ما، چه در زمینه آموزش و چه در زمینه تأمین مهمات، اشاره کرد. هدف همه اینها دادن فرصتی به ارمنستان برای تأمین دفاع و حاکمیت خود است.»

تعمیق شراکت راهبردی ارمنستان و فرانسه؛ همکاری‌های دفاعی در اولویت

هم «بارو» و هم میرزویان از قصد خود برای اعطای ماهیت راهبردی به روابط ارمنستان و فرانسه از طریق یک سند خبر دادند. پس از جنگ اخیر، فرانسه به یکی از تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحات ارمنستان تبدیل شده است، امری که آذربایجان و روسیه به شدت با آن مخالف هستند.

وزیر خارجه فرانسه گفت: «روابط بین دو کشور و مردمان ما در حال حاضر به میزان زیادی راهبردی است. با همکارم آرارات قصد داریم همه اینها را با تهیه یک مشارکت راهبردی روی کاغذ بیاوریم که صرفاً به روابط موجود ماهیت رسمی‌تری می‌بخشد، اما همچنین برنامه‌ها و پروژه‌های دیگری را برای دهه‌های آینده، از جمله در بخش دفاع، ترسیم می‌کند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه همچنین وعده حمایت از آزادسازی ویزا و کمک به ارمنستان از طریق «تسهیلات صلح اروپا» را داد. در این نشست خبری همچنین اعلام شد که ارمنستان صدور گذرنامه‌های بیومتریک را به یک شرکت فرانسوی سپرده است.

آزادسازی ویزا با اتحادیه اروپا؛ مذاکرات ادامه دارد، اما موانع فنی باقی است

اما در مورد اینکه شهروندان ارمنستان چه زمانی بدون روادید به اروپا سفر خواهند کرد، هیچ چارچوب زمانی اعلام نشد. به گفته میرزویان، مذاکرات آغاز شده، اما مسائل فنی نیز وجود دارد که باید حل شوند و بخشی از آنها تعهدات ارمنستان است.

وزیر خارجه ارمنستان خاطرنشان کرد: «صحبت از گذرنامه‌های بیومتریک شد؛ این تنها یکی از کارهایی است که باید انجام شود تا ارمنستان و اتحادیه اروپا بتوانند با هم به آن تصمیم برسند. یعنی در اینجا مذاکرات فقط در مورد متقاعد کردن نیست، بلکه همچنین در مورد تصور آن راه، آن گام‌هایی است که باید توسط هر دو طرف برداشته شود.»

استقبال نمادین از وزیر خارجه فرانسه در ایروان در بحبوحه اعتراضات متضاد

این اولین سفر «ژان نوئل بارو» به عنوان وزیر امور خارجه فرانسه به ارمنستان است.

گفتنی است، گروهی از فعالان غرب‌گرا امروز با در دست داشتن پلاکاردهایی با نوشته «متشکریم، فرانسه» در مقابل ساختمان وزارت امور خارجه از وزیر خارجه فرانسه استقبال کردند. همین فعالان هفته گذشته در جریان سفر سرگئی لاوروف، رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، پلاکاردهایی با نوشته «پوتین، قاتل» برافراشته بودند.

انتهای پیام/

source

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=446060

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]