5

کاهش میل به ازدواج و سیاست های افزایش جمعیتی

  • کد خبر : 44808
  • ۰۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۹:۵۳

آمارها از کاهش ازدواج در بین جوانان و تلخ کامی جامعه از افزایش میزان طلاق در کشور حکایت دارد. همزمان دولت با تاکید دوباره بر سنت های دینی برای تشویق ازدواج جوانان و مطرح شدن دوباره بحث تغییر سیاست‌های جمعیتی از سوی مقامات ارشد، زنگ خطر کاهش ازدواج در کشور را به صدا در آورده است.

نرخ کشوری ازدواج در سه ماهه نخست سال نسبت به مد ت مشابه آن در سال گذشته ۷٫۵ در صد کاهش داشته است. پیش از این نیز مسئولان سازمان ثبت احوال کشور، از افزایش ۶ درصدی طلاق و کاهش ۵ درصدی ازدواج خبر داده بودند .

آمارها از کاهش ازدواج در بین جوانان و تلخ کامی جامعه از افزایش میزان طلاق در کشور حکایت دارد. همزمان دولت با تاکید دوباره بر سنت های دینی برای تشویق ازدواج جوانان و مطرح شدن دوباره بحث تغییر سیاست‌های جمعیتی از سوی مقامات ارشد، زنگ خطر کاهش ازدواج در کشور را به صدا در آورده است.

تا جایی که مدیر گروه مشاوره و خدمات روانشناسی وزارت ورزش و جوانان، به ایسنا می گوید: نرخ کشوری ازدواج در سه ماهه نخست سال نسبت به مد ت مشابه آن در سال گذشته ۷٫۵ در صد کاهش داشته است. پیش از این نیز مسئولان سازمان ثبت احوال کشور، از افزایش ۶ درصدی طلاق و کاهش ۵ درصدی ازدواج خبر داده بودند .

مریم نجابتیان با اشاره به آمار ثبت شده ازدواج در سه ماهه نخست سال ۹۱ در کشور، عنوان کرده است: در سه ماهه نخست سال جاری، ۲۲۴ هزار و ۵۲ واقعه ازدواج در کشور به ثبت رسیده است که بیشترین میزان ازدواج ثبت شده برای مردان با تعداد ۸۴ هزار و ۸۹۹ نفر در گروه سنی ۲۰ – ۲۴ سال و بیشترین میزان ازدواج ثبت شده برای زنان در همان رده سنی با تعداد ۷۵ هزار و ۹۴۱ نفر است.

وی همچنین استان‌هایی که بیشترین و کمترین میزان ازدواج در کشور در آنها به ثبت رسیده است را این چنین معرفی می کند : استان‌های اردبیل، خراسان شمالی و زنجان به ترتیب با ۱۶٫۳، ۱۶٫۳ و ۱۶٫۲ نفر در یکهزار نفر جمعیت بیشترین نرخ ثبت ازدواج در کشور را دارا هستند.
به گفته نجابیتان استان‌های تهران، البرز و سمنان به ترتیب با ۲، ۷ و ۹ نفر در یکهزار نفر جمعیت، کمترین نرخ ثبت ازدواج در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

در جدول زیر آمار کلی ازدواج طی سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ و میزان کاهش یا افزایش آن را ببینید.

سال میزان کلی ازدواج بیشترین( تهران) کمترین( سمنان) درصد کاهش یا افزایش
۱۳۸۶ ۸۴۱۱۰۷ ۱۲۲۴۲۷ ۶۰۷۲ ۸٫۱ درصد افزایش
۱۳۸۷ ۸۸۱۵۹۲ ۱۲۷۹۴۵ ۶۲۶۲ ۴٫۸ درصد افزایش
۱۳۸۸ ۸۹۰۲۰۸ ۱۲۹۰۴۵ ۶۱۶۵ ۱ درصد افزایش
۱۳۸۹ ۸۹۱۶۲۷ ۱۲۱۰۰۶ ۶۳۲۰ ۱درصد افزایش
۱۳۹۰ ۸۷۴۷۹۲ ۱۰۱۸۲۹ ۶۳۳۵ ۲ درصد کاهش
سه ماه نخست ۱۳۹۱ ۲۲۴۰۵۲ ۲۳۴۳۳ ۱۵۵۳ ۷٫۵ درصد کاهش

کاهش میل به ازدواج و سیاست های افزایش جمعیتی
جدای از آمار های قابل تامل افزایش طلاق و کاهش ازدواج در کشور، این اتفاق با سیاست های تشویقی افزایش جمعیت نیز همراه شده است.
براساس مطالعات انجام شده در ایران روند تغییر و تحولات جمعیتی در ایران ۷۰ سال اخیر، روندی خاص و استثنایی است چرا که از اوایل قرن چهاردهم هجری شمسی همواره رشد جمعیت در ایران جزئی بوده اما بعد از اهمیت پیدا کردن دو مولفه رشد طبیعی جمعیت، آهنگ رشد جمعیت در ایران از سال ۱۳۲۰ شتاب گرفته و بین سال‌های ۱۳۶۵- ۱۳۳۵ به سه درصد افزایش رسیده است. .
طبق مستندات موجود اتفاق جمعیت شناختی دهه ۶۰ و کاهش اساسی و مستمر زاد و ولد و باروری جمعیت ایران تعدیل شد و طبق این مستندات در ۷۰ سال اخیر؛ ایران مراحل انتقال جمعیتی را یکی یکی پشت سر گذاشته است. با این حال کشور ایران در حال حاضر در مرحله انتقال ساختار سنی قرار دارد و در دهه سوم قرن پانزدهم هجری شمسی کاملا شکل یک جمعیت سالخورده را پیدا خواهد کرد.


سفارش به ازدواج مصداق سفارش دکمه برای کت است
سیاست‌های تشویقی جمعیت در ایران اگرچه حالا مورد توجه قرار گرفته و ظاهرا همه از هم سبقت می‌گیرند ولی سیاست‌های تشویقی حاکمیت برای ازدواج به تبلیغات سطحی محدود مانده است و روندهای اقتصادی و فشارهای وارده زمینه‌های این سیاست‌گذاری را مخدوش کرده است. این در حالی است که میل به تجرد در میان جوانان ایرانی افزایش یافته است و به گفته نمایندگان مجلس عمده‏ترین دلایل آن را تغییر نگاه جوانان و نسل‏های جدید به ازدواج از یک سو و نیز مشکلات اقتصادی و اجتماعی هم‏چون نبود مسکن و کار از سوی دیگر عنوان کردند.به اعتقاد یک جامعه شناس اما تناقض مستولی بر جامعه ایرانی محدود به بحث ازدواج و نبود زمینه‌های صحیح شکل‌گیری زندگی مشترک نیست. مصطفی مهرآیین در گفت و گو با خبرانلاین می گوید: سفارش به ازدواج در ایران مصداق سفارش دکمه برای تولید کت است. سیاست‌های تشویقی برای ازدواج و تجدید نسل در حالی از سوی حاکمیت ارایه می‌شود که زمینه‌های ابتدایی برای شکل‌گیری زندگی مشترک در شش ماهه گذشته رو به افول است و به دلیل وارد آمدن شوک‌های اقتصادی به مردم روند فروپاشی زندگی‌های جوان در ایران آغاز شده است.

خبرآنلاین

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=44808

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]