6

من ” من‌الله التوفیق ” را نمی‌شناسم

  • کد خبر : 46398
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۰

صبح امروز برخی نمایندگان نسبت به قرار گرفتن نامه‌ای سه برگی با امضای نامشخص در کازیوهای خود اعتراض کردند، نامه‌ای که در آن با طرح نمایندگان مخالفت شده اما از سوی سازمان بورس آمادگی رفع دغدغه‌های نمایندگان اعلام شده است.

متن نامه‌ای که برخی نمایندگان از آن به عنوان “شبنامه” یاد کردند به این شرح است:

« پیرو تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار در کمیسیون اقتصادی مجلس و در دستور قرار گرفتن این طرح برای رای‌گیری در صحن علنی مجلس، چند نکته حائز اهمیت در این خصوص، جهت استحضار نمایندگان محترم ایفاد می‌گردد:

۱- تحقیق و تفحص از دستگاه‌های اجرایی، از جمله سازمان بورس و اوراق بهادار، حق مسلم مجلس محترم شوای اسلامی بوده و نکات مورد اشاره به هیچ وجه دال بر نادیده گرفتن این امر نمی‌باشد. بلکه به منظور ارائه راهکاری است که بتواند ضمن پاسخگویی موثر به سؤالات و دغدغه‌های نمایندگان محترم در خصوص بازار سرمایه، به حفظ و تقویت جایگاه بورس، به عنوان یکی از ارکان مهم نظامی اقتصادی کشور که خوشبختانه تاکنون نیز به دستاوردهای زیادی در سطح ملی و بین‌المللی نائل شده است، کمک نماید.

۲- سؤالات مطرح شده از سوی برخی نمایندگان محترم در طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار (شامل فرایند بستن و بازگشایی نمادها، شفاف سازی شرکت‌های بورسی، نحوه اعطای مجوز نهادهای مالی، نحوه پذیرش شرکت‌ها، صدور مجوز افزایش سرمایه و لغو پذیرش شرکت‌ها و همچنین موضوع عرضه‌های عمده شرکت‌های مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی) همگی جزو موضوعات تخصصی بوده که قوانین و مقررات شفاف در خصوص هر کدام از آنها وجود دارد و بررسی اینکه آیا سازمان بورس در خصوص موارد مذکور، مطابق مقررات عمل کرده است یا خیر. به راحتی با بررسی کارشناسی اقدامات صورت گرفته و میزان انطباق آنها با قوانین و مقررات، قابل شناسایی می‌باشد. چه آنکه سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه ایران و یکی از سازمان‌های موفق و پیشرو در عرصه اقتصادی آمادگی کامل خود را برای ارائه مستندات و توضیحات کارشناسی در خصوص موارد مذکور بیان نموده است.

اما چرا پیشنهاد می‌شود رسیدگی به موضوعات مذکور در قالب بررسی کارشناسی و فارغ از چارچوب تحقیق و تفحص انجام شود؟

نمایندگان محترم استحضار دارند که بازار سرمایه یکی از بازارهایی است که به سرعت، نسبت به کوچکترین اخبار و حتی گمانه‌زنی‌ها واکنش نشان می‌دهد. تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس و رسانه‌ای شدن موضوع در رسانه‌های داخلی و خارجی فارغ از اینکه طرح مذکور به چه نتایجی منجر خواهد شد می‌تواند تاثیر قابل توجهی در کاهش اعتماد سرمایه گذاران به بازار سرمایه، ایجاد جو روانی منفی در بورس و تضعیف این بازار در مقابل بازارهای کاذبی همچون طلا و ارز به ویژه با وضعیت کنونی بازار ارز و طلا داشته باشد.

این در حالی است که بورس اوراق بهادار تهران تا حدود دو ماه قبل، به دلیل شرایط خاص کشور، با افت شدید شاخص‌ها و حجم معاملات مواجه بوده و به تازگی، با تدابیر صورت گرفته در راستای حمایت از بازار و جلب اعتماد سرمایه گذاران، به دوران رشد و بالندگی خود بازگشته است و سهامداران به ویژه سرمایه گذاران حقیقی، هم اکنون در حال ورود به این بازار می‌باشند، امری که با عبور شاخص از مرز ۳۱ هزار واحد و افزایش چشمگیر حجم معاملات بورس در روزهای اخیر، به راحتی قابل تشخیص است بنابراین، در شرایط کنونی بازار سرمایه، حفظ و تقویت اعتماد عمومی سرمایه گذاران به این بازار به منظور هدایت نقدینگی سرگردان موجود در جامعه به بخش تولید بیش از پیش دارای اولویت‌ است.

۳- سال ۱۳۹۱ از سوی مقام معظم رهبری، سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نام گرفته است. نمایندگان محترم استحضار دارند که یکی از بسترهای کلیدی برای تحقق شعار معظم له، بازار سرمایه است، چرا که بازار سرمایه این امکان را فراهم می‌آورد تا سرمایه‌های مازاد و پراکنده موجود در سطح جامعه، در بستری شفاف و کار آمد، در جهت تامین منابع مالی مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی برتر کشور به کار گرفته شود. این در حالی است که معظم له پیش از این نیز در سخنرانی‌های خود، ضمن اشاره به وضعیت بورس در کشور، مردم را به سرمایه گذاری در این بازار توصیه نموده‌اند، سخنرانی نوروزی ایشان در سال ۱۳۸۹ در مشهد مقدس، نمونه بارز این امر است که در این سخنرانی، ایشان صراحتا فرمودند امروز فعال شدن بورس‌های مختلف در کشور، همه می‌توانند آنچه را که دارند، در سرمایه گذاری‌ها دخالت دهند.

بر پایه همین تاکیدات نیز سازمان بورس ضمن فراهم کردن زیر ساخت‌های لازم برای ورود قشرهای مختلف جامعه به بورس از جمله راه اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری، شرکت‌های مشاور سرمایه‌گذاری، شرکت‌‌های سبد گردان معرفی اوراق بهادار کم ریسک و بدون ریسک مانند اوراق اجاره و اوراق مشارکت و … برنامه گسترده‌ای است که نتیجه آن، افزایش چشمگیر تعداد سهامداران کشور به بیش از ۶ میلیون نفر و افزایش قابل توجه حجم معاملات بورس در مقایسه با سال‌های اخیر است. این موضوع نیز به نوبه خود، نشان از ضرورت تقویت جایگاه بورس در اذهان عمومی، به عنوان بازاری قانونی، شفاف و نظام مند برای سرمایه گذاری دارد، در حالی که همانگونه که پیشتر ذکر شد، تصویب طرح تحقیق و تفحص از سازمان بورس، فارغ از نتایج آن، می‌تواند به این وجهه عمومی خدشه وارد کند.

۴- امروز بازار سرمایه یکی از نقاط قوت و افتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. کسب بالاترین بازدهی بورس تهران در بین بورس‌های جهان در سال ۲۰۱۱ میلادی و برخورداری از عنوان متنوع‌ترین بورس منطقه با بیش از ۴۰ صنعت، راه‌اندازی موفق فرابورس و بورس انرژی در کنار بورس اوراق بهادار تهران و بورس کالا، طراحی و پیاده سازی ابزارهای متنوع مالی در بورس بر اساس اصول و موازین فقهی، اقدامات گسترده در حوزه آموزش و فرهنگ سازی، جمعیت قابل توجه سهامداران بورسی در مقایسه با کشورهای منطقه و همگی بورس ایران را در جایگاه ممتاز بین‌المللی قرار داده است.

بر این اساس ضروری است تا بازار سرمایه، به عنوان یکی از نقاط قوت نظام، تقویت شده و در عین حال اگر کاستی ونقاط ضعفی نیز در این زمینه وجود دارد با طرح مباحث کارشناسی و به دور از جنجال‌های رسانه‌ای مورد پیگیری و رسیدگی قرار گیرد.

۵- امروز به دلیل شرایط خاص کشور در عرصه سیاسی و اقتصادی، که همه نمایندگان محترم نیز بر آن واقفند بیش از گذشته نیاز به همدلی و همراهی نمایندگان برای آرامش بخشی به فضای عمومی جامعه داریم.

امید است نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که تاکنون با حمایت‌های گسترده خود از بازار سرمایه در قالب تصویب قانون جدید بازار اوراق بهادار در سال ۸۴ تصویب قانون توسعه ابزارهای و نهادهای مالی جدید در سال ۸۸ و تصویب ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه در سال ۱۳۸۹ و ..داشته‌اند، نقش مهم و غیر قابل انکاری در توسعه بازار سرمایه ایفا کرده‌اند در مقطع حساس کنونی نیز با توجه به نکات مهم یاد شده با رای منفی به تحقیق و تفحص از سازمان بورس و اوراق بهادار به حفظ و تقویت آرامش عمومی جامعه بویژه در عرصه سرمایه گذاری کمک نماید.

بدیهی است سازمان بورس و اوراق بهادار نیز ضمن آمادگی کامل برای رسیدگی کارشناسی به دغدغه‌ها و محورهای یاد شده از سوی طراحان تحقیق و تحفص، تاکید می‌نماید در صورت وجود هر گونه مشکل در موارد مورد اشاره از سوی نمایندگان محترم نهایت تلاش خود را برای رفع مشکلات موجود در چارچوب وظایف واختیارات قانونی خود به کار خواهد بست.

من‌الله توفیق»

گفتنی است در جریان بررسی تحقیق و تفحص از سازمان بورس بورس، الیاس نادرن نماینده مردم تهران در تذکری به رئیس مجلس گفت: در کازیوی نمایندگان گزارش سه‌برگی گذاشته شده که امضاء ندارد و ذیل آن نوشته شده، من‌الله‌‌ التوفیق، من، من‌الله التوفیق را نمی‌شناسم. علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر نادران و این جمله که من‌الله التوفیق را نمی‌شناسم، گفت: به مرور مشخص می‌شود.

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=46398

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]