یک استاد دانشگاه معتقد است رواج خانههای مجردی در بین میانسالان متاهل موجب سست شدن روابط خانوادگی میشود.
وقتی صحبت از خانه مجردی است ذهنها بیشتر چند جوان یهلاقبا را تصور میکنند که به دلایل مختلف گرد هم آمدند. خانههایی که معمولا بینظم و سامان هستند و به دنبال تجربه استقلال تشکیل شدهاند و مهمانهای مجرد و همسان نیز در آن برو بیا دارند معمولا همسایهها از این خانهها شاکی هستند.
اما در میان انواع خانههای مجردی در کلانشهرها خانههایی هم وجود دارد که نه تنها مجهز به تمام امکانات است بلکه شرایط رفاهی بالاتر از متوسط خانههای مرسوم جامعه دارند.
این خانهها بیشتر در اختیار میانسالان پولدار کلانشهرها است. میانسالان پولداری که در کنار خانه خانوادگی خود خانهای برای جمعهای دوستی خود برپا کردهاند. معمولا خانواده فرد از وجود این خانهها بیخبرند. این خانهها برای همسایهها مانند خانههای مجردی چندان دردسری ندارند.
میانسالان پولدار مشتری پروپا قرص خانههای مجردی!
منصور بهرامی عضو ارشد انجمن تحلیل رفتار متقابل درباره دلایل تشکیل این خانهها توسط میانسالان به خبرنگار شهر میگوید: آنها برای دسترسی بر اهدافی که در خانهی خودشان امکان پذیر نیست خانهی مجردی را تهیه میکنند. در بحث میانسالی کسانی که دارای امکانات مالی میشوند گاهی اوقات به غلط تصور میکنند که ما این همه کار میکنیم و برای این منظور استراحت را در خانهی کوچکی موازی خانهی خانوادگی خود تشکیل میدهند.
اما این خانهها دور از آسیب نیستند، دکتر بهرامی درباره آسیبهای تشکیل این شکل خانهها میگوید: مطمئنا چنانچه در این خانهها بوی خیانت بیاید، هیجانات عشق و رابطه عاطفی در خانواده کمرنگ میشود و به مرور از بین میرود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این روند موجب سست شدن کانون خانواده و تهدیدی جدی برای پیوندهای عاطفی خانواده است تصریح میکند: مردهایی که به سمت و سوی این تفریحات و خانههای مجردی میروند تنها تعهد مالی را به خانواده خود حفظ میکنند و وابستگی عاطفی آنها کم شده به اصطلاح طلاق عاطفی در خانواده آنها اتفاق میافتد.
میانسالانی که خانههای مجردی برای مواد میخواهند
امانالله قرایی مقدم در گفتوگو با خبرنگار شهر درباره این خانهها میگوید: با زندگی در خانه مجردی خود کنترلی در فرد ضعیف میشود. اینکه افرادی موازی خانه خود خانهای مجردی مهیا میکنند برای انجام کارهایی است که به همراه خانواده از آن معذورند. تشکیل این خانه میتواند برای ارتباط با جنس مخالف، یا روی آوردن به مواد یا قمار باشد. این مساله اجتماعی آسیبهای دیگری مانند تشکیل یک رابطه نادرست را نیز ممکن است به همراه داشته باشد همچنین در تنها زیستن احساس بیکسی در افراد افزایش مییابد و افراد طبق قیدوبندهای اجتماعی بار نمیآیند.