روح الله علایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کهگیلویه وبویراحمد افزود: هپاتیت بیماری شایع است که به علت التهاب کبد ایجاد می شود. که افراد از دو طریق مصرف آب وغذا و خون و فرآوردهای خونی به هپاتیت مبتلا میشوند و ابتلاء به هپاتیت از طریق آب وغذای که هپاتیت A نام دارد از نشانه پایین بودن سطح بهداشتی در بین افراد است.
وی بیان کرد: زردی چشم و بدن از مهمترین علایم ابتلاء افراد به هپاتیت A است که کودکان به دلیل قرار گرفتن در محیطهای آلوده بیشتر در معرض ابتلاء به هپاتیت A قرار دارند که این نوع از هپاتیت قابل درمان است و در صورت درمان قطعی هیچ عارضهای در بدن فرد بیمار ایجاد نمی کند.
این کارشناس بیماری مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد هپاتیت نوع B را شایعترین نوع هپاتیت دانست و عنوان کرد: افراد در هر گروه سنی در معرض ابتلاء به این بیماری هستند که بر اساس تحقیقات انجام شده ایران جزء کشورهایی میباشد که بیماری در آن، شیوع متوسطی دارد.
علایی اظهارکرد: راههای انتقال هپاتیت مانند ایدز، از مادر به جنین، تماسهای جنسی، انتقال از طریق مواد مخدر تزریق سرنگ آلوده، پیوند اعضاء و عفونت های بیمارستانی است و توجه به این نکته ضروری است که ویروس هپاتیت B سریعتر از ویروس ایدز قابل انتقال میباشد.
وی ادامه داد: شهرستان گچساران بیشترین موارد ابتلاء به این بیماری در استان است که افزایش هپاتیت نوع Bدر این شهرستان به خاطر اعتیاد تزریقی دربین افراد است.
این کارشناس بیماری مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان کرد: این بیماری درمان قطعی ندارد اما عدم استفاده از وسایل مشترک و تزریق سرم ضد هپاتیت در بدو تولد به کودکان و کامل کردن واکسیناسیون، کودکان را از بیماری ایمن کرده. واکسینه کردن کودکان ۹۰ تا۹۵ درصد ایمنی دائمی در آنها ایجاد می کند.