فاطمه سیاهمرزکوهی بانوی گلستانی که موفق به کشف داروی هپاتیت c شد، در یازدهمین جشنواره دانشجویان ممتاز، مبتکر بسیجی سازمان بسیج دانشجویی استان گلستان اظهار داشت: داروی هپاتیت در مرحله سنتز صنعتی است و طی ماههای آینده وارد بازار خواهد شد.
وی ادامه داد: پروژه درمان هپاتیت C را از سال ۱۳۸۵ آغاز و پس از گذشت هفت سال به درمان قطعی هپاتیت c دست یافتیم.
* مراحل علمی دارو هپاتیت c براساس فلوچارت داروسازی FDA آمریکا طی شد
دانشجوی شاخص یازدهمین جشنواره علمی بسیج دانشجویی گلستان خاطرنشان کرد: پروژه درمان هپاتیت C از طب سنتی ابوعلی سینا گرفته شده و مراحل علمی براساس فلوچارت داروسازی FDA آمریکا طی شده است.
سیاهمرزکوهی تصریح کرد: مایع صفراوی از حیوان وحشی به روش اولترا سونوگرافی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران استخراج شده است.
وی افزود: سید موید علویان، رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد مرکز شبکه هپاتیت کشور به عنوان استاد راهنما، من و راضیه دیندارلو از استان فارس شهرستان مرودشت از مجریان پروژه هستیم.
* دارو هپاتیت c ماههای آینده وارد بازار خواهد شد
این دانشجوی بسیجی عنوان کرد: این پروژه زیرنظر مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان بقیه الله انجام و در حال حاضر در مرحله سنتز صنعتی ماده موردنظر قرار دارد و طی ماههای آینده وارد بازار خواهد شد.
* طول دوره درمان ۲۱ روزه از مزایای دارو هپاتیت c است
وی یادآور شد: درمان قطعی هپاتیت c، مصرف راحت دارو و طول دوره درمان ۲۱ روزه از مزایای این دارو است.
سیاهمرزکوهی در پایان گفت: پژوهش آنها پس از تایید در چندین مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی کشور، در سه بیمار مقاوم به درمان از ماده مورد نظر کارآزمایی شد.
یازدهمین جشنواره استانی دانشجویان ممتاز، مبتکر بسیجی سازمان بسیج دانشجویی گلستان با محوریت اقتصاد مقاومتی و گرامیداشت شهدای هستهای و با هدف شناسایی، حمایت، جذب و ارتقا ارزش و منزلت علمی، تجلیل از دانشجویان ممتاز و نخبه بسیجی، معرفی الگوهای موفق و پرتلاش در بدنه بسیج به جوانان عصر چهارشنبه در دانشگاه فرهنگیان گرگان برگزار شد.
فارس