نصرت الله تاجیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر در لندن گفت: پرونده حقوقی و شکایت من، پس از این آزادی، به طور جدی پیگیری خواهد شد و تا وزیر کشور انگلیس را به دادگاه نکشانم، از پای نمی نشینم.
وی افزود: آمریکا و انگلیس به عنوان مدعیان حقوق بشر، باید بدانند که حقوق من به عنوان یک انسان، نقض شده است.
تاجیک گفت: دریافت حکم آزادی من، یک پیروزی شخصی نیست بلکه یک پیروزی ملی برای جمهوری اسلامی ایران است.
دیپلمات پیشین کشورمان در این مصاحبه همچنین افزود: مسوول تخریب سلامت من و خانواده ام، وزیر کشور انگلیس است و نخستین اقدام پس از بازگشت به میهن اسلامی، شکایت از وزیر کشور انگلیس به دادگاه خواهد بود.
نصرت الله تاجیک:حبس شش ساله من نقض اشکار حقوق بشر است
نصرت الله تاجیک، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی ایران، در پی صدور حکم آزادی، در بیانیه ای با بر شمردن اذیت و آزاری که در شش سال حبس خانگی در انگلیس متحمل شده است گفت: چند روز دیگر به میهن اسلامی باز می گردد.
به گزارش واحد مرکزی خبر از لندن، تاجیک در بیانیه خود که در برابر دادگاه وست مینستر مجیستریتس در جمع خبرنگاران در لندن قرائت کرد، درخواست استرداد آمریکایی ها را اقدامی سیاسی و تعلل دولت انگلیس را در رد این درخواست، نقض حقوق بشر نامید. در بیانیه نصرت الله تاجیک آمده است،دولت آمریکا در سال ۲۰۰۶ میلادی، به صورت غیر قانونی، صدا و تصویر مرا ضبط کرد و سپس با اتهامات واهی و بدون ارائه هیچ مدرکی، خواستار استردادم شدند ولی آگاهی و همکاری مقامات انگلیسی، از این فعالیت های غیر قانونی آمریکایی ها در هاله ای از ابهام است.
وی افزود: پس از آشکار شدن نبود مدرک علیه من و بی توجهی آمریکایی ها و تعلل انگیسی ها، آزارهایی همچون انزوای اجتماعی، بروز مشکلات جسمی، دوری از خانواده و وطن، نقض آشکار حقوق بشر، به مدت شش سال ادامه یافت.
تاجیک گفت: رای دادگاه نشان داد که تصمیم درباره استرداد نباید در اختیار دولت انگلیس باشد.
در این بیانیه همچنین آمده که وی گروگان دولت آمریکا بوده است زیرا واشنگتن قصد داشته است با طولانی کردن روند درخواست استرداد، سه زندانی آمریکایی را در ایران، آزاد کند و دولت انگلیس نیز با وقت کشی و بی اعتنایی به نبود اطلاعات و مدرک درباره اتهامات علیه من، فقط به فکر دیپلمات های فعال خود در ایران بود. همچنین وی در این بیانیه از ۴۰ ماه بی توجهی به وضعیت درمانی خود و نیز تعلل
دو سال اخیر انگلیسی ها در پایان دادن به این اذیت شش ساله، ابراز نارحتی کرد و از سازمان های حقوق بشر خواست به این آزارها رسیدگی کنند.
در پایان بیانیه، آقای تاجیک از خانواده اش، مردم و مقامات ایران، رسانه ها و
وکلایش به علت تلاشها و نیز دادن امید به وی، سپاس گزاری و اعلام کرد: در روزهای آینده، به میهن اسلامی باز می گردد.
نصرت الله تاجیک در چهارم آبان سال ۸۵ در محل تحصیل خود در شهر دورهام انگلیس بازداشت شد. تاجیک پیش از بازنشستگی در سمتهایی چون مشاور وزیر، مدیرکل وزارت خارجه و سفیر ایران در اردن اشتغال داشته است. او شش سال قبل هدف یک عملیات آمریکایی در انگلیس قرار گرفت و به اتهام تلاش برای صدور بدون مجوز تجهیزات دید در شب آمریکایی به ایران، تحت تعقیب قرار گرفت.