به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ اقتصادی لزاکو، کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب (Cepal) اعلام کرده است: برزیل ۳۰ و مکزیک ۱۱ میلیاردر دارد، در این گزارش شیلی در رتبۀ سوم قرار دارد. کمیسیون در گزارش خود آورده است: تمرکز جمعیتی میلیاردرها در این دو کشور به دلیل مالیات پائین بر درآمد است. در این گزارش، آرژانتین، ونزوئلا و کلمبیا هر یک با ۳ میلیاردر در رتبه های بعدی قرار دارند.
گفتنی است طی سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۷ مالیات بر دارایی در مکزیک تنها ۰٫۱۸% و در برزیل ۰٫۴۴% تولید ناخالص داخلی را تشکیل می داد. درصد مالیات در تولید ناخالص داخلی در سایر کشورهای آمریکای لاتین بدین ترتیب است: بولیوی ۰٫۶۲%، شیلی ۰٫۵۹% و کلمبیا ۰٫۵۴%
در سال ۲۰۱۲ جهان چند میلیاردر داشت؟
طبق گزارش منتشر شده از سوی مجله فوربز، در سال ۲۰۱۲، در جهان ۱٫۱۵۳ میلیاردر وجود داشت. در این رده بندی کارلوس اسلیم مکزیکی با پیشی گرفتن از بیل گیتس آمریکایی در صدر قرار داشت.
در گزارش کمیسیون اقتصادی آمریکای لاتین و کارائیب همچنین آمده است: این در حالی است که بیش از ۲ میلیارد نفر در جهان هستند که روزانه با حقوق کمتر از ۲ دلار گذران زندگی می کنند که این مسئله بیانگر عدم هماهنگی در اقتصاد جهانی است. در ادامۀ این گزارش آمده است: تمرکز بیش از اندازۀ درآمدها و دارایی ها در میان طبقه ای محدود از مشروعیت کاپیتالیسم کاسته است؛ سیستمی که نابرابریها را تشدید و در عین حال به وجود آورندۀ فرصت های زیادی بوده است.
گفته می شود کشوری که بیشتری آمار میلیاردرها را در خود دارد، با ۴۱۲ نفر، ایالات متحده آمریکاست و در رتبه های بعدی اقتصادهای نوظهور قرار دارند: چین(۱۱۵)، روسیه(۱۰۱)، هند(۵۵). سازمان ملل به تازگی از طرحی برای قرار دادن مالیات برای میلیاردرهای جهان سخن به میان آورده است. در این طرح پیشنهاد شده برای افرادی که دارایی های خالص آنها به بیش از ۱ میلیارد میرسد ۱% مالیاتی برابر با دارایی ها آنها در نظر گرفته شود. گفته می شود این مالیات می تواند سالیانه بین ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار درآمد ایجاد کند.