4

طلای سرخ در برابر تریاک سیاه+تصاویر

  • کد خبر : 57075
  • ۲۰ دی ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۹

در حالی کشت زعفران در بسیاری از ولایت‌های افغانستان گسترش یافته است که با توجه به سودآوری و استقبال کشاورزان از آن، می‌تواند جایگزین مناسبی برای کشت گیاه افیونی خشخاش در افغانستان شود.

پس از گذشت حدود ۲۰ سال از آغاز کشت فراگیر زعفران در هرات، اکنون این گیاه گران‌بها در ۲۲ ولایت دیگر افغانستان نیز گسترش یافته و در سال جاری میزان تولید آن در هرات افغانستان ۵۰ درصد افزایش یافته است.

مقامات محلی در هرات اعلام کردند که امسال بیش از ۳ هزار کیلوگرم زعفران در هرات تولید شده است و در حدود ۱۶۰ کیلو زعفران نیز به کشورهای اروپایی صادر شده است.

اتحادیه ملی زعفران کاران افغانستان اخیراً اعلام کرده است: با توجه به استقبال کشاورزان افغانستان و سودآور بودن کشت زعفران اکنون این کشت در بسیاری از ولایات افغانستان به خصوص ولایت‌های غربی افغانستان گسترش یافته است.

از هر هکتار زمین زعفران حدود ۲ تا ۳ کیلوگرم زعفران برداشت می‌شود که با محاسبه قیمت ۱۰۰۰دلاری آن در بازارهای جهانی می‌توان به میزان سودآوری این گیاه ارزشمند پی برد.

در حالی که در همین مقدار زمین همین مقدار تریاک بدست می‌آید، اما قیمت هر کیلو تریاک حدود ۲۰۰ دلار تخمین زده می‌شود که بازهم نشانی بر سودآوری بیشتر زعفران نسبت به خشخاش است.

زعفران، گیاهی نیمه گرمسیری و سودآور است و در مناطقی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک باشد، به خوبی رشد می‌کند.

این گیاه، دارای خواص درمانی زیادی است که از آن برای ساخت انواع دارو، طعم دهنده و چاشنی غذا و تهیه نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود.

زعفران، به طور معمول در فصل تابستان کشت شده و در اواخر آبان و اوایل آذر گل می‌‌کند و محصول آن صبح زود و پیش از طلوع آفتاب، برداشت می‌‌شود.

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=57075

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]