هادی ابراهیمی پیش از ظهر امروز در جلسه بررسی وضعیت ازدواج و طلاق در مازندران اظهار داشت: مسائل فرهنگی از مسائل زیربنایی هر جامعه بوده که در جامعه اسلامی ما برگرفته از آموزههای دینی و قرآنی است.
وی افزود: بر اساس چنین فرهنگی در جامعه اسلامی، از هم گسستگی خانواده و طلاق، امری ناهنجار محسوب شده که مطابق با آرمانهای اسلامی مدنظر نبی اکرم(ص) نیست.
وی بیان داشت: عدهای از مسئولان به عمق بعضی از مسائل که جز موضوعات حاد اجتماعی نیز محسوب میشود توجه جدی ندارند.
ابراهیمی با اظهار نگرانی از افزایش نجومی آمار طلاق در مازندران تصریح کرد: با وجودی که با افزایش نجومی آمار طلاق مواجه هستیم اما شاهد کاهش حساسیت و هشدارها در این خصوص بودیم.
این مسئول اذعان داشت: بیش از ۸۳ درصد طلاقها مربوط به مسائل فرهنگی و ۱۷ درصد مربوط به مسائل اقتصادی است این در حالی است که ۴۰ درصد طلاق مربوط به یک سال اولیه زندگی بعد از عقد اولیه صورت می گیرد.
وی افزود: عدم تفاهم در زندگی، چشموهمچشمی، گسترش ازدواجهای خیابانی، اینترنتی و پیامکی و… علتهای مهم طلاق بوده که زنگ خطر و هشداری برای همه مسئولان جامعه است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار مازندران با اشاره به نقش مهم فرمانداران گفت: افزایش طلاق نشان از بیتوجهی برخی مسئولان است که نسبت به این موضوع حساسیت و برنامهریزی جدی ندارند و این بیتوجهی سبب افزایش آمار طلاق و کاهش ازدواج شده است.
ابراهیمی تصریح کرد: توجه به این امر باید مهمترین دغدغه مسئولان باشد و جلسات مستمری با دخالت مستقیم فرمانداران تشکیل شود تا شاهد خروجی مفیدی در رفع این معضل در استان باشیم.
وی اظهارداشت: سردفتردارانی که دارای مجوز فعالیت هستند میتوانند نقش ارزندهای در فرهنگسازی داشته باشند زیرا ۵۰ درصد امور به آنها بر میگردد .
وی با اشاره به اینکه لازمه برنامهریزی درست داشتن آمار و اطلاعات صحیح است افزود: باید مدیران ما آمارهای درست و ریزی ارائه دهند تا بتوانیم بر مبنای آن آمارها برنامهریزی درستی داشته باشیم.
وی اذعان داشت: توجه به این امر برای نظام اجرایی یک تکلیف است، در این امر نباید نقش ائمه جمعه ، روحانیت، حوزههای علمیه، رسانهها، بخش مشاوره نیروی انتظامی، بهزیستی و آموزش و پرورش نادیده گرفته شود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه آمار طلاق توافقی نیز در استان رو به افزایش است گفت: مازندرانیها از نظر عرفی و ریشهای مردمی خانواده محور بوده که طلاق در آن جایگاهی ندارد .
وی گفت: در شرایط موجود اهمیت ساختن یک خانواده ایده آل کمتر از ساخت یک مسجد و پل نیست زیرا نجات هر خانواده نجات یک جامعه است.
فارس