وی این اظهارات را با اشاره به کمک مالی قطر که پس از سرنگونی حسنی مبارک در سال ۲۰۱۱ تا کنون در اختیار مصر قرار داده است بیان کرد.
وی افزود: «ما درباره تبدیل یکی از سپردهها به کمک مالی مازاد بحث کردیم، بنا براین کمک مالی به یک میلیارد دلار تبدیل شد و سپردهها به حدود چهار میلیارد دلار افزایش یافت.»
نخست وزیر قطر افزود: «به اتفاق افراد متخصص در حال کار بر روی برخی از جزئیات نهایی سپردها هستیم.»
مسعود احمد، از مقامهای ارشد صندوق بینالمللی پول، در بحبوحه کاهش شدید ارزش پولی پوند مصر در برابر دلار، ۱۸ دی (۷ ژانویه) برای گفتوگو درباره وام چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری این نهاد بینالمللی پولی به مصر با مقامهای ارشد دولت این کشور در قاهره دیدار کرد.
همچنین، انتظار میرود هیاتی از صندوق بینالمللی پول پس از دیدار مسعود احمد برای گفتگوهای بیشتر در هفتههای آینده به مصر سفر کند.
هشام قندیل، نخست وزیر مصر نیز ۱۹ دی (۸ ژانویه) در اظهاراتی گفت که صندوق بینالمللی پول «به حمایت از مصر در برابر چالشهای اقتصادی این کشور متعهد میماند.»
نخست وزیر مصر افزود: «صندوق بینالمللی پول عزم مقامهای مصر را در برداشتن گامهای لازم برای رسیدن به ثبات مالی آن گونه که خود ترغیب میکند میبیند.»
محمد مرسی، رئیس جمهور مصر در تلاش برای احیای اقتصادی این کشور که پس از گذار سیاسی دچار چالش شده است، توافقنامه اولیهای را با صندوق بینالمللی پول به امضا رساند.
با این حال، مصر مجبور شد به دلیل موج تازهای از چالشهای سیاسی ناشی از همهپرسی پیشنویس قانون اساسی نتیجه رسمی این قرارداد را به تعویق اندازد.
دولت محمد مرسی پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی که قرار است تا ۲ ماه آینده برگزار شود، به طور موقت از افزایش مالیاتها و دیگر طرحهای برنامه اصلاحات اقتصادی خودداری کرده است.
اکنون مصر باید برای دریافت وام صندوق بینالمللی پول با هدف کنترل بحران پولی خود درباره برخی مفاد این توافقنامه مذاکره کند.