فیشر تاکید کرد: اتریش در مناقشه اتمی با ایران از تلاش برای مذاکره با تهران حمایت میکند.
رئیس جمهور اتریش همچنین طرحهای اسرائیل برای ساخت هزاران واحد مسکونی یهودینشین دیگر در سرزمینهای اشغالی را به شدت محکوم کرد.
ایران و شش قدرت عمده جهان موسوم به گروه ۱+۵ (روسیه، چین، فرانسه، انگلیس، امریکا به علاوه آلمان) تاکنون چند دور مذاکره برای رفع ابهامات مطرح شده غرب درباره برنامه انرژی هستهای ایران برگزار کردهاند.
سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، چهارم ژانویه ۲۰۱۳ میلادی، اعلام کرد، جمهوری اسلامی با ازسرگیری مذاکرات با گروه ۱+۵ درباره برنامه انرژی هستهای کشور، موافقت کرده است.
تهران همواره آمادگی خود را برای انجام مذاکرات بر مبنای احترام متقابل اعلام و تاکید کرده است در هیچ شرایطی از حقوق مسلم هستهای خود چشمپوشی نخواهد کرد.
امریکا، اسرائیل و همپیمانان آنها همواره ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای خود متهم کردهاند.
ایران ضمن رد این ادعاها، همواره تاکید کرده است به عنوان یکی از امضاکنندگان متعهد پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (انپیتی) و یکی از اعضای آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از حق استفاده از فنآوری هستهای برای دستیابی به اهداف صلحآمیز برخوردار است.
افزون بر این آژانس بین المللی انرژی اتمی چندین بار تاسیسیات اتمی ایران را مورد بررسی قرار داده اما هیچ مدرکی دال بر انحراف در برنامه هسته ای ایران نیافته است.