آژانس بینالمللی انرژی اتمی خطاب به رئیس رژیم صهیونیستی گفته است برنامه هستهای ایران باید از طریق مسیرهای دیپلماتیک و صلحآمیز حل شود.
خبرگزاری رویترز، ضمن اعلام این خبر افزود دفتر «یوکیو آمانو»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، امروز ـ جمعه ـ خطاب به رئیس رژیم صهیونیستی بر نیاز به حل و فصل اختلافات مربوط به برنامه هستهای ایران از مسیرهای دیپلماتیک تأکید کرده است.
رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته تلاش کرده با تهدیدآمیز نشان دادن برنامه هستهای ایران، جامعه جهانی را علیه ایران بسیج کند؛ با این حال، آژانس بینالمللی انرژی اتمی چندی پیش از این رژیم خواست از فعّالیتهای هستهای پنهانی دست بردارد.
اسرائیل تنها دارنده سلاح هستهای در منطقه خاورمیانه شناخته شده است که از امضای معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی) سرباز زده است. ایران، در مقابل، از امضا کنندگان این پیمان است.
آژانس در بیانیهای اعلام کرده آمانو طی جلسهای با شیمون پرز در همایش اقتصاد جهانی در سوئیس، گفته است که این سازمان بینالمللی «گفتوگو» با تهران را افزایش داده است.
بیانیه آژانس میافزاید: «آمانو در این دیدار بر تعهد آژانس به گفتوگو و نیاز به حل مناقشات با ایران از طریق مسیرهای دیپلماتیک تأکید کرد.»
بر اساس این بیانیه، مدیر کل آژانس بینالمللی همچنین بر اهمیت برگزاری کنفرانسی درباره خاورمیانه عاری از سلاح هستهای تأکید کرده است.
کنفرانس خاورمیانه عاری از سلاحهای اتمی قرار بود در سال ۲۰۱۲ برگزار شود، با این حال، آمریکا در تصمیمی یکجانبه برگزاری این کنفرانس را لغو کرد.
کارشناسان، این تصمیم آمریکا را که با ابراز تأسف تمامی کشورها همراه بود، در راستای جلوگیری از افشای فعالیتهای پنهانی هستهای اسرائیل و به معنای عدم پایبندی به تعهدات ناشی از پیمان انپیتی دانستهاند.
علیاصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از اقدام یکجانبه آمریکا در وتوی تصمیم کنفرانس بازنگری پیمان عدم اشاعه هستهای انتقاد و تأکید کرد آمریکا باید به عنوان مسئول عواقب این امر شناخته شود.
کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا برنامه هستهای ایران را دارای جنبههای نظامی میدانند. ایران همواره این ادعا را رد کرده و صلحآمیز بودن برنامه هستهایش تأکید کرده است.
ایران ضمن رد اتهامات میگوید، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.