7

فکر نمی‌کنم که نظام هیچگاه بگوید کسی که اشتباه کرده نباید برگردد

  • کد خبر : 60165
  • ۰۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۶

فکر نمی‌کنم که نظام هیچگاه بگوید کسی که اشتباه کرده نباید برگردد منتهی آن‌ها باید قبول کنند که اشتباه کرده‌اند که هنوز چنین چیزی را نگفته‌اند

علی لاریجانی در راه بازگشت از سفر اخیرش به سودان در گفت‌وگویی با خبرنگاران درباره مسایل مختلف همچون اظهارات اخیر عسگراولادی، جلسات شبانه دولت و مجلس و انتخابات ریاست‌جمهوری اظهار نظر کرد که مشروح آن را در زیر می‌خوانید:

در ابتدا خبرنگاری از رییس قوه مقننه پرسید که با توجه به ابلاغ قانون منع ادغام وزارتخانه‌ها و به دنبال آن تعیین تاریخی برای معرفی سرپرست جدید وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اگر این امر رخ ندهد آیا مجلس وارد عمل خواهد شد؟ که لاریجانی در پاسخ گفت: در این رابطه معاون نظارت مجلس وارد عمل شده است و نامه‌ای را فرستاده و پیگیری می‌کند.

 مهمترین مساله آینده و دغدغه باید کارآمدی سیستم باشد

سوال خبرنگار دیگری به این موضوع اختصاص داشت که در شرایط کنونی در سطح جامعه و افراد صاحب‌نظر بر این موضوع تاکید می‌شود که چهره‌های دهه اول انقلاب مثل ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی باید وارد عرصه شوند؛ فکر می‌کنید چرا افکار عمومی به این سمت رفته‌اند؟

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: بنده در مورد این‌که منشا و دلیل این‌که چهره‌های نسل اول و دهه اول باید وارد عرصه شوند، چیزی نمی‌دانم و دلیل صحبت‌های شما را نمی‌دانم چیست و این موضوع به وضوح روشن است که در حال حاضر برخی از جریان‌های سیاسی آرای مختلفی در این رابطه دارند و هر کدام چیزی می‌گویند.

وی افزود: حقیقت این است که در سطح سیاسی کشور نظرات متفاوتی وجود دارد اما با این وجود خوب است که افراد صاحب‌نظر، باسابقه و با تجربه وارد عرصه شوند این همان نکته‌ای است که رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید داشتند.

وی جایگاه ریاست‌جمهوری را جایگاهی از نظر مدیریتی و کار اجرایی سنگین و بسیار مهم خواند و گفت: در حال حاضر شرایط کشور از لحاظ داخلی و خارجی به گونه‌ای شده است که فردی که قرار است پست مدیریت اجرایی کشور را در دست گیرد باید از لحاظ سوابق اجرایی، تجربه و دید کلان به مسائل کشور قوی باشد و تیم داشته باشد. به نظر بنده مهمترین مساله آینده و دغدغه باید کارآمدی سیستم باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که اگر نگاهی ملی به حل مسائل کشور داشته باشیم، باید دغدغه نخست مساله کارآمدی باشد.

نباید عسگراولادی را آماج حمله قرار داد

در ادامه لاریجانی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اظهارات اخیر عسگراولادی به نامه‌نگاری وی با برخی شخصیت‌های سیاسی و تاثیر آن بر باز شدن باب گفت‌وگو اظهار کرد: حقیقتا دلیل این موضوع را نمی‌دانم. این‌که این مباحث و بگوو مگوها چه وجهی دارد اطلاع دقیقی از آن و پشت صحنه‌اش ندارم، مطمئنا وقتی برگشتم از خود آقای عسگراولادی و دیگران موضوع را جویا خواهم شد و خواهم پرسید که ریشه این قضیه چیست، بعد از این می‌توانم اظهارنظر درستی را انجام دهم.

وی همچنین در واکنش به اظهارات عسگراولادی مبنی بر این‌که موسوی و کروبی را سران فتنه نمی‌داند و در مقابل برخی که معتقدند جریانی می‌خواهد موسوی و کروبی را تطهیر کند، گفت: فکر نمی‌کنم آقای عسگراولادی بخواهد چنین چیزی را بگوید که دیگران را بلاوجه تطهیر کند. آقای عسگراولادی فردی خبیر در مسائل سیاسی و همچنین متدین و با سابقه طولانی مبارزه است.

رییس مجلس شورای اسلامی توضیح داد: با توجه به نظرات قبلی آقای عسگراولادی، معتقدم که منظور ایشان آن است که این افراد اشکالاتی در کارشان بوده و بعد از انتخابات درست عمل نکرده‌اند. ممکن است ایشان می‌خواهند بگویند که ریشه‌های موضوع در خارج بوده و این‌ها در این قضیه اشتباهات فاحشی داشتند.

این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت در عین حال با تاکید بر این‌که این موضوعات مساله اصلی کشور نیست، گفت: الان مساله اصلی کشور این حرف‌ها نیست که محل مناقشه باشد از این رو نباید آقای عسگراولادی را که شخصیتی مبارز، صاحب نظر، متدین و سابقون السابقون انقلاب است بلاوجه آماج حمله قرار داد.

 

 

 

علی لاریجانی در هواپیما

لاریجانی تاکید کرد: یقین دارم که حرف ایشان با دیگران خیلی متفاوت نیست. ایشان معتقدند که این افراد اشتباهات فاحشی داشته‌اند، ضمن این‌که این حرف در گذشته نیز مطرح بود و رهبری نیز فرموده بودند که ریشه اصلی این‌ها در خارج از کشور بوده است. البته ممکن است عده‌ای بگویند این افراد در داخل هم فتنه کرده‌اند با این وجود باز هم آقای عسگراولادی نگفته که این‌ها فتنه‌ای انجام نداده‌اند، این دعوای سیاسی باثمری نیست و نباید مواضع را نیز تند کرد.

 فکر نمی‌کنم که نظام هیچگاه بگوید کسی که اشتباه کرده نباید برگردد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شما موسوی و کروبی را سران فتنه می‌دانید و یا اینکه تنها کارهای‌شان را دارای اشکال می‌دانید؟‌ گفت: این دو موضوع با یکدیگر تفاوتی ندارد یعنی سران فتنه و یا داشتن اشکالات فاحش با یکدیگر فرقی ندارد. نباید خیلی به عبارات تکیه کرد.

در ادامه خبرنگار دیگری از لاریجانی پرسید که فکر می‌کنید بعد از گذشت چهار سال از اتفاقات سال ۸۸، نظام باید با این افراد چطور برخورد کند؟ که رییس قوه مقننه در پاسخ گفت: فکر نمی‌کنم که نظام هیچگاه بگوید کسی که اشتباه کرده نباید برگردد منتهی آن‌ها باید قبول کنند که اشتباه کرده‌اند که هنوز چنین چیزی را نگفته‌اند. اگر به اشتباه‌شان اذعان کرده و آن را بگویند می‌توانند برگردند.

لاریجانی افزود: مگر کسی از مسوولان و رهبران نظام گفته است که اگر کسی اشتباه کرده به نظام برنگردد، این‌ها نگفته‌اند که معتقدند اشتباه کرده‌اند، با این وجود بنده فکر می‌کنم این مساله خیلی پرخاصیت نیست که بخواهیم در مورد آن بحث کنیم.

در ادامه خبرنگار ایسنا از لاریجانی پرسید که با توجه به برگزاری جلسات شبانه دولت و مجلس از حدود دو هفته گذشته چرا نتایج این موضوع رسانه‌ای نمی‌شود که رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: این جلسات باید به نتیجه روشنی دست پیدا کند تا اعلام شود. این‌که مجلس و دولت با برگزاری جلساتی تلاش می‌کنند در مورد مسائل مهم همچون مساله اقتصادی و معیشت مردم به تقاربی از لحاظ ذهنی دست پیدا کنند کار درستی است.

لاریجانی افزود: در حال حاضر این موضوع مشخص است که از نظر دولت و مجلس در مورد چگونگی بهبود شرایط کشور اختلاف‌نظرهایی وجود دارد از این رو این‌که حداقل در این جلسات آرای دولت و مجلس برای بهبود وضع معیشت مردم به یکدیگر نزدیک شود رویکرد مثبت و درستی به شمار می‌آید. در چنین شرایطی دلیلی ندارد که تا زمان رسیدن به نتیجه واحد موضوعی علنی شود؛ چراکه هرگونه اظهارنظری تبعات اجتماعی دارد و ممکن است به نتیجه دست پیدا نکند.

رییس قوه مقننه افزود: از این رو اگر نتیجه‌ای مشخصی از این جلسات حاصل شود این موضوع اعلام خواهد شد. البته بنده در دو سه جلسه گذشته حضور نداشتم ولی قاعدتا این جلسات ادامه خواهد داشت.

 هنوز تصمیمی برای فاز دوم قانون هدفمندی گرفته نشده است

 

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که آیا اخبار منتشر شده در مورد اجرای فاز دوم قانون هدفمندی در نیمه اول سال ۹۲ صحت دارد،‌ گفت که هنوز تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال اجرایی شدن فاز دوم قانون هدفمندی در سال آینده با توجه به شرایط موجود کشور وجود دارد؟ گفت: ما در این جلسات در همین رابطه داریم بحث می‌کنیم. باید بر این موضوع مقداری فکر کرد که به این نتیجه رسید که با مجموع شرایط کشور آیا امکان این اقدام است یا خیر و این‌که چگونه باید فاز دوم اجرایی شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه خبرنگاری از رییس قوه مقننه پرسید که گفته می‌شود در فردای روز حضور رییس‌جمهور در مجلس دیداری با حضور شما، رییس‌جمهور، وزرای اقتصادی دولت و نمایندگان اقتصادی مجلس با حضور مقام معظم رهبری تشکیل شد و ایشان بر اجرای فاز دوم هدفمندی تاکید داشتند آیا شما این موضوع را تایید می‌کنید؟

لاریجانی در پاسخ گفت: من چنین چیزی را تایید نمی‌کنم. معمولا هر جلسه‌ای که بین دولت و مجلس و یا جداگانه برگزار می‌شود رهبری بر این موضوع تاکید دارد که باید با همفکری یکدیگر مسائل را حل کرد، ‌اگر اختلاف تخصصی نیز وجود دارد باید نظرات به یکدیگر نزدیک شود اما این‌که ایشان دستوری داده باشند که فاز دوم هدفمندی اجرا شود، چنین چیزی صحت ندارد.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: من نمی‌دانم که این حرف‌ها را چه کسانی می‌گویند شما خبرنگاران مواردی را به درست یا غلط مطرح می‌کنید و بعد انتظار جواب دارید.

چه کسی می‌گوید در شرایط کنونی قانون هدفمندی به طور کامل اجرایی شده است؟

وی افزود: اینکه هدفمندی در نیمه راه است موضوعی روشن است، اما سوال این است که آیا اکنون و در این شرایط فاز دوم هدفمندی باید اجرایی شود و یا این‌که به زمان دیگری موکول گردد؟ چه کسی می‌گوید که در شرایط کنونی قانون هدفمندی به طور کامل اجرایی شده است؟ به نظر شما هدفمندی کامل اجرایی شده است؟

  سازمان مبارزه با مفاسد مالی در کشور ایجاد شود

در ادامه خبرنگار دیگری از لاریجانی پرسید که با توجه به برگزار نشدن جلسات فساد مبارزه با مفاسد اقتصادی، پیگیری‌های مجلس به کجا انجامیده است و چرا این جلسات برگزار نمی‌شود که رییس مجلس در پاسخ گفت:‌ دلایل برگزار نشدن این جلسات را نمی‌دانم ولی چندین بار نمایندگان ما در این ستاد نامه‌نگاری‌هایی را با بنده انجام داده و پیگیری کردند و بنده نیز این نامه‌ها را ارجاع دادم ولی هنوز جلسات تشکیل نشده است.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این شرایط فکر می‌کنم که باید ساختار تغییر کند یعنی سازمان مبارزه با مفاسد مالی در کشور ایجاد شود که اکنون نیز در مورد چگونگی ایجاد این سازمان دارند کار می‌کنند.

آخرین سوال خبرنگاران به این موضوع اختصاص داشت که آیا لاریجانی در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا می‌شود که رییس مجلس در واکنش به این پرسش گفت: این سوال را مدام از من می‌پرسید و بنده نیز هر بار پاسخ منفی خود را می‌گویم ولی باز هم شما خبرنگاران چنین سوالی را مطرح می‌کنید. بنده قبلا چندین بار به این سوال پاسخ داده‌ام.

در واکنش به این پاسخ خبرنگاران این سوال را مطرح کردند که با توجه به انتشار اخباری در رسانه‌ها مبنی بر این‌که از شما برای حضور در ائتلاف ۱+۲ دعوت شده است آیا باز هم قصد حضور در انتخابات را ندارید؟ گفت: این پرسش را در زمان اجلاس خبرنگاری پرسید آقای جلالی نیز از من سوال کرد و بنده نیز این موضوع را تکذیب کردم.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=60165

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]