«احمد راسم النفیس» رئیس حزب شیعی «التحریر» مصر و از اندیشمندان مصری در گفتوگو با خبرنگار بین الملل فارس با اشاره به وظیفه نخبگان برای ایجاد وحدت میان امت اسلامی گفت: یکی از وظایف مهم نخبگان دعوت امت اسلامی به وحدت و ایجاد تقریب میان مسلمانان است.نخبگان باید در عملکرد نخبه باشد، اما کسانی که به لحاظ اخلاقی ، عملی و فکری سقوط میکنند و تلاش میکنند افکار و باورهای دیگران را به حاشیه برانند را نباید نخبه دانست. نخبگان واقعی عده اندکی هستند اما تاثیرشان زیاد و نزد خدا قدر و منزلت بیشتری دارند.
تکفیر در همه ادیان وجود دارد
النفیس با اشاره به پدیده تکفیر تاکید کرد: پدیده تکفیر چیز جدیدی نیست و عمر آن به اندازه عمر تاریخ اسلامی است. همچنین این پدیده مختص به اسلام نیست بلکه در همه ادیان دیگر نیز وجود دارد.تکفیر در ادیان مسیحی و یهودی نیز دیده می شود،بنابراین می توان گفت که تکفیر مختص اسلام نیست.
اندیشمند مصری در ادامه افزود: این مساله با شهرنشینی و صحرانشینی مرتبط است. به عبارتی دیگر صحرانشینی به تکفیر قوت و قدرت داد، لذا ما می بینیم که هر چه میزان شهرنشینی واقعی و تمدن و اخلاق بیشتر گسترش پیدا کند،پدیده تکفیر نیز کمتر می شود و هر چه امت اسلامی به سمت علم و معرفت و کارهای عقلی بیشتر برود پدیده تکفیر نیز کمرنگ تر می شود.بدین ترتیب می بینیم کسانی که به تکفیر روی می آورند که ضعف دارند و می خواهند آنچه را که ندارند جبران کنند.به همین دلیل می بینیم که پدیده تکفیر با «بالاگرفتن رویارویی»میان آنچه محور اعتدال با محور مخالف با هیمنه آمریکا در منطقه نام دارند،مرتبط شده است.
هراس غرب از پیشرفت علمی ایران
رئیس حزب التحریر مصر در ادامه به رویارویی با هیمنه آمریکا در منطقه و ترس غرب از پیشرفت ایران اشاره و تصریح کرد: محوری که با سیطره آمریکا بر منطقه مخالف است شعار نمی دهد و به غرب بد و بیراه نمی گوید بلکه با پیشرفت تمدنی، علمی و تکنولوژیک با هیمنه آمریکا و غرب رویارویی می کند.غرب اکنون از پیشرفت های علمی و تکنولوژیک هراس دارد و به این کشور فشار می آورد تا جمهوری اسلامی ایران را مجبور کند به خواسته هایش تن دهد این در حالی است که هر چه دایره علم و تمدن گسترش پیدا کند فرصت های پیش روی تکفیر و تکفیری ها کمتر می شود.
النفیس افزود: مکر و خدعه های استکبار گوناگون است و غرب شیوه های گوناگونی را برای رسیدن به اهدافش انتخاب می کند.استکبار خودش را برای برخی دوست وفادار نشان می دهد و در برابر جمهوری اسلامی ایران می ایستد و این کشور اسلامی را کشوری تندرو و مخالف با راه حل های مسالمت آمیز برای مشکلات نشان می دهد.پس از آن نیز غرب به مزدورانش در منطقه دستور می دهد که سخن گفتن از نزاع شیعه و سنی را ترویج دهند و تبلیغ کنند که شیعه قصد دارند فلان و بهمان کار را انجام دهند.
غرب همه مسلمانان را هدف قرار داده است
اندیشمند مصری با اشاره به فشار بر فلسطینیها و هدف قرار دادن همه مسلمانان توسط غرب گفت: در واقع اگر اندکی بیندیشیم درمی یابیم که نمی توان در برابر سبک و سیاق تحلیلی یا نظر عقلی ایستادگی کرد.به طور مثال به مردم فلسطین ظلم و ستم می شود.ظاهر امر نشان می دهد که فلسطینی ها در کرانه باختری متحمل فشاری نمی شوند،اما برعکس است آنها به شکل روزانه شاهد مصادره زمین هایشان و تخریب خانه هایشان هستند چه در کرانه باختری چه در قدس اما کسی با دشمن صهیونیستی درگیر نمی شود و توان درگیری با این دشمن غاصب را ندارد به همین دلیل همه چیز در کرانه باختری آرام به نظر می رسد.فلسطینی ها در نوار غزه از انواع مشکلات رنج می برند به رغم آنکه آنها از اهل تسنن هستند.برخی می گویند که ایران و حزب الله باید دست از حمایت مقاومت فلسطینی در نوار غزه بکشند و کار را به کشورهای سنی واگذار کنند.واقعیت امر این است که تمام جهان اسلام ،چه شیعه چه سنی توسط استکبار مورد هدف واقع شده است اگر چه ممکن است شیوه ها و تکنولوژی های هدف قرار دادنش فرق بکند.
تلاش غرب برای ایران هراسی
اندیشمند مصری به فریب ساده لوحان توسط غرب اشاره و تصریح کرد: غرب شیوه های فریب و نیرگ را متنوع می کند و به برخی از ساده لوح ها می گوید که هیچ مشکلی میان او و این ساده لوحان وجود ندارد.به آنها میگوید که به اطراف خود بنگرید ببینید هیچ مشکلی میان ما وجود ندارد و خطر ایران بزرگتر از رژیم صهیونیستی است،در حالی که آگاهان و بیداران امت اسلامی به هر مذهب و گرایشی که باشند، به خوبی می دانند که همه اینها خدعه ای بیش نیست.غرب از این طریق می خواهد سیطره خود را بر امت اسلامی محکم کند.
مثالی ساده در این زمینه می آوریم؛ کشورهای عربی خلیج فارس ثروت های نفتی خود را به غرب تحویل می دهد بدون آنکه در مقابل این ثروت ها چیزی عادلانه نصیب شان شود،بنابراین در نهایت این شهروند مسلمان است که زیان می کند؛چه سنی باشد چه شیعه.
نزاع میان شیعه و سنی سیاسی نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نزاع میان شیعه و سنی سیاسی شده تاکید کرد:بهتر است بگوییم سیاسی نشده بلکه جاهلانه شده است و تبدیل به نزاعی جاهلی و تعصبی جاهلی شده است.غرب می خواهد مسلمانان را به جنگ های دوران جاهلیت برگرداند،جنگ هایی که هزاران نفر از دو طرف همدیگر را هلاک می کردند.من نمی گویم این نزاع سیاسی شده بلکه جاهلی شده است.