6

کشمیر آبستن انتفاضه‌ای جدید +تصاویر

  • کد خبر : 63384
  • ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۸:۴۶

اعدام افضل گورو موجی شدید از اعتراضات مردم کشمیر را به دنبال داشت به‌گونه‌ای که از همان ساعات اولیه احزاب و گروه‌های سیاسی کشمیر اقدام به اعلام اعتصاب عمومی کردند و دولت نیز به منظور جلوگیری از تظاهرات مردمی در سرتاسر دره کشمیر اعلام حکومت نظامی کرد.

  بامداد روز شنبه ۹ فوریه سال ۲۰۱۳ مطابق با ۲۱ بهمن ۱۳۹۱، افضل گورو از اهالی کشمیر که در سال ۲۰۰۱ میلادی به اتهام مشارکت در حادثه تروریستی پارلمان هندوستان دستگیر شده بود، در زندانی در شهر دهلی اعدام شد. افضل گورو، دانشجوی رشته پزشکی و ساکن شهری در شمال دره کشمیر، در پی آغاز انتفاضه مسلحانه مردم کشمیر در سال ۱۹۸۸ به عضویت جبهه آزادی بخش کشمیر (JKLF) در آمد اما کمی بعد به دلیل مواجه با سیاست‌های مزورانه دولت پاکستان در قبال مسأله کشمیر، دست از مبارزه کشید و خود را تسلیم نیروهای ارتش هند کرد. این نه‌تنها پایانی بر داستان رنج‌های وی نبود که تازه آغازی بود بر مصائب و رنج‌هایی که نقطه پایان آن بامداد روز شنبه ۲۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۱ بود.

افضل گورو که پس از آزادی نتوانست تحصیلات پزشکی خود را ادامه دهد مشغول به کار در داروخانه‌ای شد اما هر از چند گاهی که مجاهدین کشمیری حمله‌ای به مواضع ارتش هند انجام می دادند، وی دستگیری و برای بازجویی برده می شد. طی این مدت بارها و بارها مورد وحشیانه‌ترین شکنجه‌ها قرار گرفت به‌گونه‌ای که وضعیت جسمانی وی رو به وخامت گذاشت. گورو به‌منظور رهایی از دست بازداشت‌های مکرر و شکنجه‌های وحشیانه مجبور بود به نیروهای ارتش و پلیس رشوه بپردازد. خود وی شرایط یکی از بازجویی‌هایش را در جریان مصاحبه‌ای در فوریه سال ۲۰۰۶ در داخل زندان این‌گونه توصیف می‌کند:

“یکی از بازجو ها به نام شانتی سینگ برای مدت سه ساعت به من شوک الکتریکی داد تا در نهایت مجبور شدم که بپذیریم به آنها صد هزار روپیه رشوه بدهم. همسرم طلاهایش را فروخت و پول باقی مانده را از طریق فروش موتورسیکلتم تأمین کردیم. وقتی که بازداشتگاه را ترک می‌کردم هم از نظر روحی شکسته بودم و هم از نظر اقتصادی دیگر چیزی نداشتم. به خاطر وضعیت جسمانی‌ام تا شش ماه قادر نبودم از خانه بیروم  بروم، شوک‌های الکتریکی وارد شده به اندام تناسلی، زندگی خصوصی‌ام را نیز دچار مشکل کرده بود…”

افضل گورو

در دسامبر سال ۲۰۰۱ پنج فرد مسلح به پارلمان هند در شهر دهلی نو حمله کردند و طی آن هفت نیروی امنیتی محافظ پارلمان را کشتند. این حادثه که تنها چند ماه پس از واقعه یازده سپتامبر رخ داده بود، موج شدیدی را بر ضد مسلمانان در هند به راه انداخت. افضل گورو به اتهام مشارکت در این حادثه بار دیگر بازداشت می‌شود اما این بار موضوع فرق می‌کرد. افضل گورو مستقیم به بازداشتگاهی در دهلی منتقل می‌شود و در جریان بازجویی‌ها از او خواسته می‌شود تا مسؤولیت ارتباط با عاملان این حادثه را بر عهده گیرد. به‌رغم مخالفت اولیه وقتی خانواده وی به مرگ تهدید می‌شوند، افضل گورو ناچار می‌شود پای برگه‌های سفیدی را امضا کند تا سرپوشی باشد بر عدم توانایی پلیس در شناسایی عاملان اصلی حادثه ترویستی پارلمان هند؛ حادثه‌ای که برخی در اصل آن نیز تشکیک کرده‌اند.

افضل گورو

به افضل گفته شده بود که پس از مدتی آزاد خواهد شد اما در پی اعترافات غیرواقعی صورت گرفته، دادگاهی در هند حکم به اعدام افضل گورو صادر می‌کند و این در شرایطی بود که وی بدون وکیل مدافع در دادگاه حاضر می‌شود. حکم اعدام وی در پی اعتراض همسر و خانواده‌اش به تأخیر می‌افتد اما در نهایت همسر افضل گورو صبح روز شنبه ۹ فوریه از طریق رسانه‌ها اخبار اعدام افضل گورو را در زندانی در شهر دهلی می‌شنود. افضل گورو پس از اعدام در محوطه زندان به خاک سپرده می‌شود جایی که قریب به ۳۰ سال قبل از آن، مقبول بت نخستین شهید راه حرکت آزادی‌طلبانه کشمیر اعدام و تدفین شد.

اعدام افضل گورو موجی شدید از اعتراضات مردم کشمیر را به دنبال داشت به‌گونه‌ای که از همان ساعات اولیه احزاب و گروه‌های سیاسی کشمیر اقدام به اعلام اعتصاب عمومی کردند و دولت نیز به منظور جلوگیری از تظاهرات مردمی در سرتاسر دره کشمیر اعلام حکومت نظامی کرد. بسیاری اعدام افضل گورو را آغاز انتفاضه جدید مردم کشمیر می‌دانند که روزهای پیش رو آن را به تصویر خواهد کشید.


تظاهرات هندی‌ها پس از اعدام افضل گورو

هزاران جوان کشمیری در زندان‌های هند به سر می‌برند که افضل گورو تنها یکی از آنان است؛ جوانانی که بعضاً پس از سال‌ها رنج شکنجه و زندان حکم بر بی‌گناهی‌شان صادر می‌شود و یا اینکه سرنوشتی چون افضل گورو را پیش رو دارند. خون افضل گورو نیز در کنار خون بیش از ۶۰ هزار مسلمان کشمیری که طی ۳۰ سال گذشته بر زمین ریخته شده است، قطعاً چیزی به جز نفرت میلیون‌ها کشمیری از دولت هند ایجاد نمی‌کند. نفرتی که هیچ‌گاه نخواهد گذاشت هند بر قلوب مسلمانان کشمیر حکومت کند.
مشرق

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=63384

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]