6

اینجا روزی خانه خدم و حشم عطاءالملک دهش بود+ تصاویر

  • کد خبر : 65702
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۷

موزه آموزش و پرورش اصفهان در منزل مسکونی عطاءالملک دهش از شخصیت‌های اجتماعی اواخر دوره قاجار ایجاد شده است.

عطاءالملک در سال ۱۳۰۴ با خرید دو مولد هیزم سوز به قدرت ۹۹ کیلووات به همراه یک ژنراتور ۵۰ کیلوواتی و نصب آن در محل دروازه دولت، اولین کارخانه برق اصفهان را تأسیس و برق رسانی به این شهر را آغاز کرد.

در منزل عطاءالملک، موزه آموزش و پرورش و مرکز تحقیقات معلمان اصفهان شامل کتابخانه، آزمایشگاه فیزیک، زیست و زمین‌شناسی و علوم، سالن مطالعه، سالن کنفرانس و آمفی‌ تئاتر، سالن اینترنت، کلاس‌های آموزشی و سال غذاخوری قرار دارد.

منزل عطاءالملک به ثبت میراث فرهنگی نرسیده است و زیر مجموعه آموزش و پرورش است؛ در بخش غربی منزل عطاءالملک، ساختمان خدم و حشم وی قرار دارد که متأسفانه این روزها به ساختمان مخروبه‌ای تبدیل شده است.

محمدحسین سجاد، مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان به خبرنگار فارس می‌گوید: مقرر شده بود زمین منزل عطاءالملک در سه فاز بازسازی و مرمت شود که فاز اول ساختمان در سال ۱۳۷۸ مرمت شد و راه‌اندازی شد.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به اینکه قسمت جنوبی ساختمان در سال‌های اوایل انقلاب در اختیار مدرسه راهنمایی قرار گرفته بود، قابل استفاده و مرمت نبود، به همین دلیل تخریب شد و ساختمان مرکز تحقیقات معلمان ساخته شد؛ البته سعی ما این بوده است که در معماری آنجا، کاملاً تناسب را با ساختمان اصلی حفظ کنیم.

* ایجاد مکتب‌خانه‌های قدیم در خانه خدم و حشم

سجاد اضافه می‌کند: در فاز سوم قرار بود بخش غربی ساختمان اصلی را مرمت کنیم و مدیریت موزه اعلام کرد که اگر اینجا مرمت شود، می‌توانم در آن مکتب خانه‌های قدیم را بازسازی کنم و با تجسم معلم و شاگرد، آن مکتب‌خانه‌ها را به تصویر بکشم.

وی اضافه می‌کند: متأسفانه به دلیل کمبود منابع اعتباری، نتوانستیم این کار را انجام دهیم زیرا مرمت آنجا وظیفه اصلی ما نیست؛ از طرفی در اصفهان ساختمان‌های ثبت‌شده فراوانی داریم که بعضی به لحاظ ارزش‌های معماری و تاریخی بالاتر از ساختمان مورد اشاره است و متأسفانه به رغم پیگیری‌هایی که انجام شد، میراث فرهنگی نتوانست به به ما کمکی کند.

مدیرکل نوسازی مدارس استان اصفهان با بیان اینکه در آموزش و پرورش هم اعتباری برای این کار اختصاص پیدا نکرد، می‌افزاید: ساختمان تخریب نشده اما به حال خودش رها شده است یعنی تخریب عمدی صورت نگرفته اما بی‌توجهی به بازسازی صورت گرفته است.

وی می‌گوید: اگر منابع مالی تأمین شود، قابلیت‌هایی در ساختمان وجود دارد که می‌توانیم با کمک میراث فرهنگی به وضعیت اصلی و قابل استفاده برگردانیم.

سجاد ادامه می‌دهد: درست است که اعتبار نداریم ولی می‌شود مواد بازیافتی و کاغذ آنجا نباشد به همین دلیل نظرمان این است که در اولین فرصت پاکسازی کنیم و برای حل مشکل ناودان‌ها و ایزوله بام، اقداماتی انجام شود تا در فرصت‌های بعدی بتوانیم آن را مرمت کنیم.

 

ساختمان اصلی منزل عطاءالملک

خانه خدم و حشم عطاءالملک

خانه خدم و حشم عطاءالملک

 

خانه خدم و حشم عطاءالملک

خانه خدم و حشم عطاءالملک

 
گزارش و تصاویر از مریم عابدینی

فارس

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=65702

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]