پرهام جانفشان در همایش و کارگاه آموزشی یکروزه “مهندسی زلزله” که به مناسبت شصتمین سالگرد زلزله طرود، با در سالن اجتماعات اداره کل راه، مسکن و شهرسازی استان برگزار شد، با اشاره به نقش استانداری و ادارت کل و سازمانهای مرتبط استانی، در پیشگیری و مدیریت بحران به زلزله خیز بودن استان اشاره کرد و افزود: مهیبترین زلزله تاریخ در ایران در منطقه قومس(سمنان) و در سال ۸۵۶ میلادی اتفاق افتاده که به واسطه آن زلزله حدود ۲۰۰هزار نفر کشته شدند که فقط ۴۰ هزار نفر آن در شهر صد دروازه(دامغان کنونی) کشته شدند!
وی با یادآوری وقوع زلزله روستای طرود شهرستان شاهرود در بهمن سال ۱۳۳۱ که باعث کشته شدن حدود ۸۰۰ نفر از مردم روستای طرود شد، گفت: همچنین زلزلهای حدود ۱۱۰ سال پیش در روستای تاش شاهرود روی داد که به کشته شدن حدود ۱۰۰ نفر از مردم انجامید.
وی در ادامه با اشاره به زلزلههای سالهای اخیر به خصوص زلزله دی ماه سال ۱۳۸۹ کوه زر شهرستان شاهرود که باعث کشته شدن ۳۰۷ نفز از مردم روستای کوه زر شد، افزود: در منطقه گرمسار نیز هر از چندگاهی شاهد آزاد شدن گسلها هستیم و زلزلههایی در این منطقه نیز به وقوع پیوسته که این گستردگی، حکایت از زلزله خیز بودن استان دارد.
معاون استاندار سمنان اظهار کرد: خطر نسبی زلزله در استان سمنان بالاست و لازم است به مقاوم سازی ساختمانها و مدیریت پیش و پس از بحران زلزله توجه بیشتری شود.
جانفشان با اشاره به وجود ایستگاههای لرزه نگاری در استان اضافه کرد: شبکه لرزه نگاری استان با سه ایستگاه به بهره برداری رسیده و در حال فعالیت است و به زودی با به بهره برداری رسیدن ایستگاه گرمسار، چهار ایستگاه لرزه نگاری در استان خواهیم داشت. همچنین طرح پهنه بندی و ریز پهنه بندی نیز در حال تهیه است.
مهندس جانفشان با اشاره به ضروت مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان، گفت: تاکنون تعداد ۱۶ هزار و ۸۰۰ واحد روستایی در استان مقاوم سازی شده است.