محمد حسن نامی وزیر پیشنهادی ارتباطات در دفاع از خود در جلسهی علنی امروز مجلس خطاب به نمایندگان اظهار کرد: خدا را شکر میکنم که امروز در وزارتخانهای که شما نسبت به سکانداری آن تصمیم گیری میکنید بیشترین زمینههای علمی و تخصصی وجود دارد.
وی تصریح کرد: دلیل این موضوع نیز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دانشجو در کشور است که معادل ۱۷/۳ دهم درصد یعنی ۷۷۷ هزار و ۵۰۰ نفر متعلق به رشتههای برق و الکترونیک و کامپیوتر هستند.
وزیر پیشنهادی ارتباطات افزود: تمام این موفقیتها به این دلیل است که توجه اسلام به علم و علما وجود داشته و با شروع انقلاب اسلامی این ارزش علمی که اسلام برای علم قائل بوده زمینههای تحقق آن را در کشور ما فراهم کرده است حتی اگر تاریخ را در دو بخش قبل و بعد از اسلام در نظر بگیریم مشاهده میکنیم که اکثر عرفا، دانشمندان و متفکرین متعلق به ایران بعد از اسلام هستند.
نامی با اشاره به برنامههای خود برای تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: برنامههای این جانب شامل یک سری راهبردها و اهداف است که قطعهای از پازل چهار سالهی دولت دهم را تکمیل میکند.
وی با بیان اینکه شاید در هیچ زمانی در هر شغلی که قرار گرفتم تا این اندازه سنخیت و ارتباط وجود نداشته است، به سوابق خود اشاره کرد و گفت: دورههای جنگ الکترونیک، دفاع سایبری و انواع بیسیمها و بیشترین انواع تجهیزات و امکانات ارتباطی از جمله مواردی است که در این زمینهها دورههای لازم توسط این جانب دیده شده است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات در ادامه به تاریخچه شکل گیری اینترنت به سال ۱۹۵۷ اشاره کرد و افزود: هدف از راهاندازی اینترنت این بود که اگر بین شرق و غرب درگیری ایجاد شد شبکهی ارتباطی مطمئنی بین کشورهای ناتو وجود داشته باشد. لذا پس از فروپاشی شوروی با اندکی تغییر کاربرد آن را امروزه مشاهده میکنیم.
نامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که دغدغههای نمایندگان را سرلوحهی کار خود قرار خواهم داد، گفت: اجرای احکام قانون برنامه پنجم توسعه کشور با توجه به تکالیف تعیین شده در خصوص تامین زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، پهنای باند مناسب، تامین زیرساختهای لازم جهت تجهیزات الکترونیک دولتی و غیر دولتی، به منظور خدمات الکترونیک، ایجاد پایثگاه دادهی استانی و ملی و بومی کردن در شبکهی ملی اطلاعات و …. برخی از مهمترین برنامههای اینجانب است.
وی توجه به توسعه شبکههای اختصاصی از جمله بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، شبکهی سلامت، شبکهی مالیاتی، توسعه شبکهی الکترونیکی، شبکه اسناد و املاک کشور، کاربرد فناوری اطلاعات در کنترل فرآیندهای نفتی و همچنین تعامل و همکاری مناسب با مجلس و سازمانهای وابسته را از دیگر برنامههای خود برشمرد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات تصریح کرد: مقام معظم رهبری تمرکز و سیاستگذاری و هماهنگی در فضای مجازی را در حکمی امر به تشکیل شورای عالی فضای مجازی کردهاند و این وزارتخانه نیز تلاش خواهد کرد بیشترین تعامل خود را با شورای عالی فضای مجازی بر قرار کند.
نامی از ورود صنعت ICT به روستاها نیز صحبت کرد و گفت: سعی خواهیم کرد در این دوره ۶۰۰۰ روستای دیگر را به این امر مجهز نماییم.
او مشکل کارگزاران و پیمانکاران مخابرات را هم یکی از مشکلاتی دانست که همیشه مورد توجه نمایندگان بوده و گفت: این مشکلی است که باید به سرعت حل شود. به همین منظور و برای رفع این دغدغه نحوهی کار پیمانکاران را در دستورالعملی تنظیم خواهیم کرد.
نامی بر را هاندازی اپراتور دوم بر اساس برنامه چهارم توسعه هم تاکید کرد و گفت: این اقدام در جهت جلوگیری از انحصار اپراتورها خواهد بود بعلاوه سعی میکنیم نظارت بر حوزههای خصوصی و روابط اپراتورها را تقویت کنیم.
او ادامه داد: وزارت ارتباطات یکی از شرکتهایی است که برخی فعالیتهایش را به بخش خصوصی واگذار کرده به همین دلیل هم یکی از دغدغههای نمایندگان، اطمینان از خدمات این شرکتها به مردم است. بنابراین حداکثر تلاشم را میکنم تا خدمات خوبی به مردم ارائه شود.
همچنین بر اساس بند الف و ت ماده ۴۶ آن دسته از اپراتورها که نتوانند خدمات مناسبی بدهند با سختگیری و جریمه مواجه خواهند شد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات به مسالهی دیگری در مرزداری الکترونیکی اشاره کرد و توضیح داد: این مساله هم یکی از مسائل مهم است . در این مورد یک مرز گسترده در سراسر جهان و یک مرز دور شانزده استان مرزی داریم که از موارد ارزشمندی است که در این حوزه وجود دارد و باید از آن به صورت بسیار دقیقی صیانت کنیم.
نامی تاکید کرد : بر همین اساس باید آمادگی مقابله با تهدیدات سایبری استکبار جهانی را که با میلیونها دلار سرمایه و استفاده از بدافزارهایی مثل استاکس نت تلاش کرده جنگ سایبری را برای ربایش اطلاعات صنعتی جمهوری اسلامی اقدام کند داشته باشیم. ولی خوشبختانه آنها حتی به اذعان خودشان در این زمینه ناامید شدند.
وزارت ارتباطات به عنوان یک نهاد تخصصی با بهرهبرداری از انواع استعدادهای علمی روز افزون باید آمادگی خود برای مقابله با این تهدیدها را بیشتر کند.
او تقویت حوزهی پژوهش و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را هم از دیگر اقدامات پیشنهادیاش دانست و گفت: با توجه به رشد بالای فناوری ارتباطات، یکی از نکات مهم در توسعه توجه به تحقیق و پژوهش است. بر همین اساس یکی از برنامههای ما تقویت پژوهش و حمایت از شرکتهای دانشبنیان برای توسعه دانش ارتباطات است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات بر حمایت از تولید تجهیزات ارتباطات هم تاکید کرد و ادامه داد: تلاش خواهد شد از بنگاههای خصوصی، بخش ICT حمایت شود.
او تعامل با مجامع جهانی را هم یکی دیگر از اقدامات پیشنهادی خود عنوان کرد و توضیح داد: توسعه سرمایه گذاری در دو بخش ارتباطات و فناوری و سرمایهگذاری در توسعهی باند از وظایف بزرگ حاکمیتی است که پیگیری خواهد شد.
او تاکید کرد: تبعات سرمایه گذاری در این بخش باعث افزایش ناخالص درآمدها و صادرات خواهد بود. سرمایهگذاری در زمانی که شرکت مخابرات به بخش خصوصی منتقل شد یعنی در سال ۸۶ ، ۲۱۰۰ میلیارد تومان بود، اما متاسفانه بعد از آن سیر نزولی پیدا کرد. با این حال ما سعی میکنیم واریز مالیات اپراتورها و سود دولت در بودجه عمومی تا پایان سال جاری به ۷ درصد برسد.
نامی پیگیری راهاندازی سازمان نظام مهندسی را مساله دیگری دانست که به آن توجه خواهد کرد و گفت: حمایت از توسعه خط و زبان فارسی و اشاعه آن در فضای مجازی هم از مهمترین تاثیرات فرهنگی خواهد بود که به آن توجه میکنیم.
او به استفاده از امکانات لایه ژئو برای دریافت دلتای صوتی و تصویری و ساماندهی بازار فعالیتهای پست هم اشاره کرد و ادامه داد: وجود پنج میلیارد ترافیک بالقوه که یک میلیون آن توسط پست منتقل میشود یکی از مسائل مهم کشور است با تامین زیر ساختهای مورد نیاز، اصلاح تعرفهها، کاهش سیر مرسولات و ایجاد امکانات جدید، تاثیر موثری بر شاخصهای مهم کشور از جمله کاهش ترددهای شهری، مصرف حاملهای انرژی و آلودگی هوا خواهد داشت.
وی با تاکید بر بحث تحقیقات در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: در فضای ارتباطات باید به لایههای زمین توجه کرد و این لایهها در قرآن بسیار اشاره و مورد تاکید قرار گرفته است.
نامی ادامه داد: علم امروزی نیز متوجه سه لایه زمین شده است که ما باید در زمینه تحقیقات و ارتباطات و فناوری به فضای ماورای جو توجه ویژهای داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ضمن تشکر از نمایندگان برای سپردن این وزارتخانه راهبردی به اینجانب باید در پاسخ به سوالی در خصوص اطلاعات در زمینه نیروهای مسلح بگویم که این وظیفه تنها در خارج از مرز انجام میگیرد و در داخل کشور به اطلاعات مسلح ارتباطی ندارد.
منبع ایسنا