به گزارش افق سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر حسن عراقیزاه در نشست خبری سومین همایش علمی طب رزمی و یادواره شهید دکتر محمد علی رهنمون با اشاره به حجم و تنوع بیمارستانهای صحرایی جامعه پزشکی در طول دوران دفاع مقدس افزود: به جرات میتوان گفت اعمال جراحی با آن حجم وسیع در بیمارستانهای صحرایی در هیچ کجای دنیا وجود نداشت به خصوص که از اواسط جنگ با پدیده بمباران سلاحهای شیمیایی مواجه شدیم.
سردار عراقی زاده با اشاره به درمان جانبازان شیمیایی در دوران دفاع مقدس افزود: با وجود اینکه در دوران دفاع مقدس ما اطلاعات و پیش زمینه کافی درباره سلاحهای شیمیایی نداشتیم اما پزشکان عزیز ما توانستند اطلاعات خود را در زمینه های مختلف درمان مصدومین شیمیایی، بروز کنند و آنان را با سایر بیماران معالجه نمایند.
وی افزود: در طول دوران دفاع مقدس همه اقشار جامعه اعم از بسیجیان و داوطلبین مردمی، نیروهای سپاهی، ارتشی و نیروهایی از وزارت بهداشت و درمان پزشکی حضور داشتند که همین امر باعث شد در دوران جنگ تحمیلی از خلاقیتها و نوآوریهای قشرهای مختلف بهره ببریم.
سردار عراقی زاده در ادامه خاطر نشان کرد: تبعیت از ولایت برای حضور جامعه پزشکی در ۸ سال دفاع مقدس، مشارکت تمام اقشار پزشکی و نوآوری و خلاقیت، خدماترسانی در خطوط مقدم، بهرهگیری از کمکهای مردمی، ایجاد سیستم انتقال مجروح و کمکرسانی در خطوط مقدم از ویژگیهای حضور جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس بود.
وی ادامه داد: برای بزرگداشت یاد و خاطره شهدای جامعه پزشکی، جایزه ملی در سطح کشور به نام شهید دکتر محمد علی رهنمون مطرح و روز گذشته به تصویب مقام معظم رهبری رسید و ایشان فرمودند این اقدام بسیار خوب و شایستهای است و حتما اقدام شود.
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه با اشاره به به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در خصوص اینکه دوران دفاع مقدس مانند قله است و ما باید افق دیدمان همان قله باشد تصریح کرد: برای زنده نگهداشتن این روحیه ایثارگری جمعی از پیشکسوتان جامعه پزشکی جایزهای را در سطح جامعه به نام یکی از پزشکان پیشکسوت شهید در نظر گرفتهاند تا یاد و نام شهیدان این عرصه زنده نگهداشته شود.
سردار عراقیزاده ادامه داد: برای بزرگداشت یاد و خاطره شهدای جامعه پزشکی، جایزه ملی در سطح کشور به نام شهید دکتر محمد علی رهنمون مطرح و روز گذشته به تصویب مقام معظم رهبری رسید و ایشان فرمودند این اقدام بسیار خوب و شایستهای است و حتما اقدام شود.
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه افزود: امسال پس از بررسیهای فراوان و معرفی شهیدان عزیز دیگر در سطح جامعه در پایان به این نتیجه رسیدیم که همایش علمی طب رزمی را با گرامیداشت یاد و نام خاطره شهید محمد علی رهنمون- که با وجود فراهم بودن شرایط مناسب و مساعد در پشت جبهه این شرایط را نپذیرفت- برگزار نماییم.
وی با اشاره به این که ما در عرصه علمی فرزندانی را به عنوان افرادی انقلابی، ولایی و تلاش گر تقدیم جامعه کرده ایم گفت: ۲۹۰۰ شهید در عرصه جامعه پزشکی، اعم از امدادگر و …، ۸۰۰ آزاده و ایثارگر و ۳۲ شهید فارغالتحصیل و تعداد بسیار زیادی دانشجو تقدیم این انقلاب کردیم.
معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه افزود: همایش امسال با محورهای پزشک شهید، پرستار شهید و امدادگر شهید دوران جنگ با اهداف گسترش ارزش های دینی و انقلابی در دانشگاه های علوم پزشکی در راستای انتقال فرهنگ ایثارگری به نسل سوم، معرفی الگوهای برتر اخلاق پزشکی به نسل جوان دانشجو و پرستار، تجلیل از مقام شامخ همواره جاوید شهدای بهداشت و درمان، تجلیل از جایگاه معنوی فرهنگ ایثار با تقدیر از جانبازان دوران دفاع مقدس و پاسداشت تلاش های برجسته رزمندگان این عرصه در دوران دفاع مقدس در راستای ترویج اندیشه بسیجی در بسیج جامعه پزشکی برگزار میشود.
سردار عراقی زاده ادامه داد: در حاشیه این مراسم فرهنگی، برنامه کاملا علمی نیز پیش بینی شده که در کنار طب رزم در همان منطقه برگزار خواهد شد.
سردار عراقیزاده در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره نحوه برگزاری سومین همایش علمی طب رزمی گفت: این همایش در محل بیمارستان صحرایی خاتم الانبیاء (ص) امام حسین(ع) در دارخوین با برگزاری آیینهای فرهنگی، اهدای جایزه به منتخبین جایزه ملی شهید رهنمون، برگزاری اردوی دو روزه راهیان نور اساتید دانشگاههای علوم پزشکی و نشست افراد متخصص برد و مسئولین مراکز ترومای کشور برگزار خواهد شد.
وی در خصوص پرسش دیگری درباره خطرهای احتمالی در زمینه پزشکی براساس قوانین بینالمللی که تاکید برعدم تحریم دارو دارد و این که آیا سپاه دراین باره اقدامی انجام داده یا نه، تصریح کرد: دارو و مسایلی از این قبیل در چارچوب فعالیت ما نیست و مربوط به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی است.
سردار عراقیزاده در خصوص سؤال خبرنگار دیگری درباره تاریخچه این همایش و علت نامگذاری این همایش به نام شهید دکتر رهنمون پاسخ داد: امسال اولین سالی است که جایزه ملی شهید دکتر رهنمون تعریف شده، در سالهای گذشته نیز مجالس و محافلی تحت عنوان این شهید و سایر شهدای گروه پزشکی بود اما این دوره به صورتی شکل گرفت که تبدیل به یک جایزه ملی شد.
وی ادامه داد: از آنجایی که فرهنگ و ایثار و شهادت برای ما از ارزش والایی برخوردار است و شهید رهنمون نیز از خودگذشتگیهای زیادی در طول دوران دفاع مقدس داشت و در بیمارستان صحرایی به شهادت رسید از این رو تصمیم گرفتیم هر ساله جایزه ملی دکتر شهید رهنمون را به پیشکسوتان این عرصه و خانواده شهدای جامعه پزشکی تقدیم نماییم.
وی در پایان در خصوص وضعیت بیمارستانهای صحرایی و بهرهبرداری از آنها نیز تصریح کرد: چهار، پنج سالی است که بیمارستانهای صحرایی به صورت قابل قبولی احیا شده و بیمارستانهای امام حسین(ع) در دارخوین و دیگر بیمارستانها در جنوب ، غرب و شمال غرب کشور به صورت کامل بازسازی شده است.
در پایان این نشست خبری سردار سرتیپ دوم پاسدار دکتر محمد محققی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو هیات امنای جایزه شهید رهنمون به تشریح فعالیت های جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس و نیز فعالیت ارزشی همایش علمی طب رزمی و یادواره شهید دکتر محمد علی رهنمون پرداخت.