5

بچه ترسو آیت الله هستم

  • کد خبر : 68662
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹

تا کنون قرار نیست ایشان بیایند. بعد از تایید صلاحیت نامزدها در خرداد می توان گفت نظر ایشان روی کدام نامزد است.

سالنامه‌های نوروزی امسال رسانه‌ها، به یک موضوع مهم به صورت ویژه پرداخته‌اند و آن احتمال کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در آستانه ۸۰ سالگی است.

سالنامه مجله مثلث نیز همین مباحث را در گفتگو با محسن هاشمی، فرزند ارشد آیت‌الله مطرح کرده و پاسخ‌های جالبی شنیده است.

آنچه که در ادامه می‌خوانید، انتخاب مشرق از لابه‌لای صحبت‌های این عضو خانواده هاشمی است که طی آن به مقولاتی مثل احتمال کاندیداتوری آیت‌الله، چگونگی احساس وظیفه ایشان، علت کاندیداتوری آیت‌الله در سال ۸۴ و نیز برخی رسومات خانواده هاشمی اشاره شده است:

***

_ همیشه سعی بر این داشته اند که فراجناحی و به عنوان وزنه تعادل در جامعه عمل کنند،‌ بنابراین در مجلس ششم اصلاح طلبان برداشتشان این بود که حضور ایشان به عنوان وزنه تعادل برنامه‌هایشان را به هم می ریزد. بنابر این با حضور او در مجلس مخالفت کردند. الان هم اصولگراهای تندرو و افراطی حضور او را برای خود مثبت نمی بیند.

ــ روسای جمهور در جمهوری اسلامی نقدپذیر هستند و همیشه در سیبل انتقادات بوده و هستند. همه قانونا می توانند نقد کنند. هیچ کس هم نمی تواند در قبال نقدها کاری کند. آنچه مهم است و نباید بشود نقد نظام است.

ــ بنابراین می خواهم بگویم به خاطر نقد هاشمی هیچ کس صدمه ندیده است. همان طور که به خاطر نقدپذیری احمدی نژاد کسی را بازداشت نکردند و نمی کنند.

ــ زمان اقای خاتمی و آقای هاشمی هم همین طور بود و کسی به خاطر نقد آنها دستگیر نشد.

ــ نظام یک خطوط قرمزی دارد، افرادی که عبور کردند به مشکل خوردند و زندان رفتند. هم اکنون فائزه ما به خاطر نقد احمدی نژاد زندان نیست. می گویند از خطوط قرمز رد شده است. پس به علت توهین به رئیس جمهور کسی را زندانی نمی کنند.

ــ ایشان در سال ۸۴ و سال ۷۸ فقط برای تعادل به صحنه آمد و این کار برای مقام‌پرستی نبود. اشخاص زیادی آمدند و گفتند «وظیفه شماست که نامزد شوی حالا چه رأی بیاوری و چه نیاوری».
یک سیاستمدار آگاه و دلسوز برای نظام وقتی می بیند می تواند مشکلی را حل کند، از خودش مایه می گذارد و ایشان هم مایه گذاشتند. اگر به نظر خودشان باشد هیچ وقت نمی خواهند وارد صحنه شوند.

ــ فقط زمانی پا به عرصه امتحان انتخابات می گذارد که احساس وظیفه کند و این احساس وظیفه اصولا از طریق جامعه و نخبگان به ایشان منتقل می‌شود. به هر تقدیر تا انتخابات خیلی زمان مانده و باید دید فضا چگونه رقم می‌خورد.

ــ اگر نظر ما را درباره حضور در صحنه انتخابات بپرسند، محالفت می کنیم. چه دلیلی دارد ایشان بیایند خودشان را در برابر تخریب قرار دهند؟ برای حفظ نظام زحمت بکشند، اما نتیجه اش تخریب ایشان و خانواده باشد؟

ــ اگر روزی خودشان را در معرض انتخاب قرار دهند، این کار بیشتر به دلیل مشی ایثارگری‌شان است نه مشی قدرت طلبی. عده ای اینقدر فشار می آورند و تحلیل می کنند و فکر می کنند اگر نیایند به وظیفه دینی و ملی مل نکرده اند.

ــ تا کنون قرار نیست ایشان بیایند. بعد از تایید صلاحیت نامزدها در خرداد می توان گفت نظر ایشان روی کدام نامزد است.

ــ بعضی می گویند دولت در انتخابات دخالت می کند، بعضی  می گویند نمی گذارند دخالت کند. برخی معتقدند دولت فعلی قدرت را رها نمی کند و نوع موضع گیری های رئیس جمهور نشان می دهد که به طور فعال میدان می آید. بنابر این در این تحولات سریع باید دید که واقعاً چه نیروهایی می آیند و تایید می شوند. بحث مهندسی انتخابات هم که از دهان آقای احمدی نژاد نمی افتد. پس باید صبر کرد و دید  فضا چگونه می شود.
آیا قدرت و تصمیمات دولتی در انتخابات استفاده می شود یا خیر؟ روز ۲۲ بهمن شاهد بودیم که از تریبون عمومی چنین استفاده ای شد. باید دید شورای نگهبان آیا قصد دارد جلوی این کارها را بگیرد؟ تلویزیون چه نقشی ایفا می کند؟
در کل خیلی ناپخته است که بگویم آقایان روحانی و ولایتی در انتخابات چه شرایطی پیدا می کنند، چون اینها همه فضا سازی و جوسازی رسانه هاست.

ــ حتماً آقایان درباره مصادیق، صحبت هایی با هم می کنند، اما اینکه صحبت های آنها بیرون آمده باشد،این طور نیست. معمولا صحبت‌های رهبری و اقای هاشمی محرمانه است. اگر قرار است چیزی گفته شود باید خودشان یا دفتر رهبر انقلاب بگویند. ما نمی توانیم مسئولیت این گونه حرف ها را به عهده بگیریم.

ــ طبیعی است. ما تا حدی در فضای مجازی ، مطبوعات و صدا و سیما مطرح هستیم.

ــ طبیعی است که همیشه موضوعی برای بحث داشته باشیم و سن ما هم طوری است که همه به مرز ۴۵ و ۵۰ رسیدیم و در شرایطی هستمی که وقتی دور هم می نشینیم خاله زنکی گپ نمی زنیم، بلکه بحث ها جدی است .درباره نحوه پاسخگویی هم صحبت می کنیم. یک رسمی در خانواده هاشمی است که مادر همیشه جمعه ها همه فرزندان و نوه ها و نتیجه ها را نهار دعوت می کنند و هم ظهر جمعه خدمت پدر و مادرمی رویم.

ــ وقتی آنجا هستیم همیشه بحث پیش می آید. مثلاً مهدی آمده و او را زندان بردند یا فائزه در زندان است. اتفاق ویژه ای می افتد و موضوعی را پیگیری می کنیم. بنابر این همیشه بحث سیاسی مطرح می شود و نظرات مختلف داده می شود.

ــ بین بچه ها من معتدل‌تر از بقیه به نظر می آیم، حتی بعضی وقت ها متهم به ترسو بودن هم می شوم و سایرین می گویند « این نوع موضع‌گیری از روی اعتدال فکر تو نیست، بلکه به دلیل ترسو بودنت است.«خنده»

ــ (سؤال) خود آقای هاشمی هم وارد بحث‌های سیاسی خانواده می‌شوند؟
معمولا آقای هاشمی در این بحث ها ورود پیدا نمی کنند؛ البته گاهی تذکراتی می دهند. اینکه اگر بخواهند حرفی را بزنند خصوصی‌تر می گویند، مثلاً می گویند آن روز داشتی این صحبت را مطرح می کردی، اما موضوع اینجوری نیست، مخصوصاً اگر ببینید تحلیل بر اساس خبر غلطی بیان شده است یا موضوعی مطرح می شود که اصل خبر آن مشکل دارد یا از یک خبر درست تحلیل اشتباهی بیان شود، تذکراتی می دهند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=68662

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]