4

تولید روزانه بنزین به ۶۰ میلیون لیتر رسید

  • کد خبر : 69255
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۰۳

امروز بزرگترین طرح بنزین‌سازی جهان با حضور رییس‌جمهوری راه‌اندازی شد و تولید بنزین کشور هشت میلیون لیتر افزایش یافت.

طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) یکی از بزرگترین و مهمترین طرح‏های طول تاریخ صنعت نفت کشور امروز پنج‌شنبه به طور رسمی راه‌اندازی شد.

با اجرای این طرح علاوه بر این که حجم تولید بنزین پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک به روزانه ۱۶ میلیون لیتر با استاندارد یورو۴ و ۵ رسید، این پالایشگاه را به قطب تولید بنزین در منطقه و پایتخت تولید بنزین کشور تبدیل کرد.

انجام موفقیت آمیز و اجرایِ حداکثریِ این پروژه توسط متخصصان داخلی و تکمیل آن در اوج تحریم‏های غرب، نشانه اهمیت موضوع، خودکفایی و خودباوری است.

علیرضا ضیغمی- معاون وزیر نفت- با اشاره به این‌که طبق برنامه باید تولید بنزین کشورتا پایان امسال به ۶۰ میلیون لیتر افزایش یابد گفت: براین اساس با راه‌اندازی واحد RFCC و RCD پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک این وعده محقق شد.

وی با یاد‌آوری این موضوع که طرح توسعه‌ای پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند اراک یکی از مطالبات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح الگوی مصرف است، گفت: با بهره‌برداری از آخرین واحد بنزین‌سازی این پالایشگاه تولید بنزین پالایشگاه امام خمینی (ره) از ۴٫۵ میلیون لیتر در روز به ۱۶٫۵ لیتر در روز افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر نفت در مورد واحد RFCC پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند گفت: این واحد بزر‌گ‌ترین برج تقطیری در منطقه و منحصر به فرد است که تاکنون نمونه‌ی آن در ایران و منطقه وجود نداشته است. هم‌چنین خوراک این واحد پالایشگاهی مازوت و خروجی آن بنزین با استاندارد یورو ۴ است.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، برج RFCC امام خمینی ۱۷۸ متر و دارای ۳۳ طبقه به طول ۴ متر است.

وی اظهار کرد: با تولیدی‌شدن آخرین طرح پالایشگاهی امام خمینی (ره) تولید بنزین کشور به ۶۱ میلیون لیتر در روز افزایش خواهد یافت و تقریبا با مصرف برابر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، اجرای طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های نفتی با هدف افزایش ظرفیت پالایشی از ۱۷۰هزار بشکه در روز به ۲۵۰ هزار بشکه در روز از نیمه‌ دوم سال ۱۳۸۵ آغاز شد.

از اهداف این طرح ارتقای ظرفیت پالایشی پالایشگاه امام خمینی(ره) از ۱۷۰هزار بشکه به ۲۵۰ هزار بشکه در روز است که در ازایِ کاهش تولید نفت کوره از ۳۸ هزار بشکه به ۱۵ هزار بشکه در روز، میزان استحصالِ بنزین را تا سقف روزانه ۱۲ میلیون لیتر باکیفیتِ یورو۴ و ۵ ممکن می‏‌کند.

جایگزینی و تغییر در ترکیب خوراک پالایشگاه با کاهش ۴۵ درصدی از حجم خوراک پیشین که ازحوزه اهواز آسماری تأمین می‏‌شد و جایگزینی آن با نفت‏خام سنگین حوزه دزفول شمالی ، یکی دیگر از اهداف این طرح است.

با راه‌اندازی طرح توسعه‌ پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با کیفیت‌ترین بنزین کشور در واحد‌های اکتانایزر و آیزومرزاسیون، با هدف تولید بنزین با اکتان ۹۵ برای بنزین سوپر و ۹۰ برای بنزین معمولی تولید خواهد شد.

همچنین واحد آیزومریزاسیون و افزایش‌دهنده اکتان بنزین برای نخستین‌بار در طرح توسعه‌ پالایشگاه شازند با استفاده از دانش فنی بومی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت انجام شد.

هم‌اکنون روزانه ۴۰ هزار بشکه نفت کوره در پالایشگاه شازند تولید می‌شود که با اجرای طرح توسعه این رقم به روزانه ۱۷ هزار بشکه کاهش خواهد یافت.

همچنین با اجرای طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده‌های نفتی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند برای نخستین‌بار روزانه حدود ۸۰۰۰ بشکه پروپیلن پلیمری با نصب بلند‌ترین برج پالایشگاهی کشور در پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند تولید می‌شود.

پروپیلن هم‌اکنون تنها در واحد‌های پتروشیمی تولید می‌شود، ولی با اجرای طرح توسعه‌ پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند این فرآورده برای نخستین‌بار در این پالایشگاه تولید خواهد شد.

با اجرای این طرح، ظرفیت تولید گوگرد در این پالایشگاه از روزانه ۶۰ تن به روزانه ۶۵۰ تن افزایش خواهد.

به گفته رشید سیدیان – مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) برای اولین بار اجرای طرحی با چنین گستردگی وحساسیت به یک کنسرسیوم ایرانی سپرده شده و سایر شرکت‏های خارجی، صرفاً به عنوان عضوی ساده در این طرح مشارکت کردند. بر این اساس ۶۷ درصد از کل کار توسط متخصصان ایرانیان انجام شد که سهم بخش عملیات مهندسی بیش از ۶۰ درصد، بخش خرید ۴۰ درصد و بخش ساخت بیش از ۹۰ بود.

سیدیان ادامه داد: مدیریت اجرای این طرح برعهدۀ شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران و پیمانکار اصلی آن کنرسیومی از شرکت های ایرانی سازه ، طراحی و ساختمان و شرکت چینی SEI بود. همچنین طراحی بنیادی این طرح نیز توسط شرکت JGC ژاپن انجام شده است.

مجری طرح افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت فرآورده های پالایشگاه امام خمینی (ره) هزینه کل طرح را ۴۳۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این رقم هزار میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی ، ۱۵۰۰ میلیارد تومان توسط شرکت انرژی قاند و باقی مانده آن نیز از منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش و انتشار اوراق مشارکت تأمین شده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=69255

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]