رییسجمهور با بیان اینکه «هنوز نفت ما به طور کامل ملی نشده است» گفت: ما باید به گونهای برنامهریزی کنیم که در ظرف ۱۰ سال آینده به جایی برسیم که اصلا نفت خام صادر نکنیم.
دکتر محمود احمدینژاد روز پنجشنبه در مراسم طرح بهرهبرداری از طرح افزایش ظرفیت و ارتقاء کیفیت پالایشگاه امام خمینی شازند اراک با تشکر از دستاندرکاران این پروژه اظهار کرد: انسان برای رسیدن به قله کمال نیازمند عواملی است که از جمله این عوامل، علم است.
وی با بیان اینکه «علم چراغ راهنماست و انسان منهای علم بیمعناست» گفت: انسان برای حرکت نیازمند ایمان است، ایمان به خداوند و ارزشهای متعالی و ایمان به فردای بهتر و ایمان به اینکه میتوانیم فردای بهتری را بسازیم. انسان منهای ایمان بیمعناست. البته این ایمان باید از روی آگاهی، علم و معرفت باشد.
وی با اشاره به اینکه «انسان نیازمند عمل صالح است» ادامه داد: عمل صالح انسانها را در مسیر صراط مستقیم الهی قرار میدهد و البته همه اینها زمانی به وجود میآید که در انسان عشق وجود داشته باشد. عشق به خداوند، به خوبیها و ارزشها و عشق به انسانها.
رییسجمهور با بیان اینکه «هر عمل صالحی که در طول تاریخ رخ داده برآمده از قلب و روح عاشق است و اگر عشقی نباشد حیاتی نیست» گفت: برای افتتاح این پروژه خیلی از دوستان شبانهروز زحمت کشیدند و این تلاشهای شبانهروزی به خاطر عشق است، عشقی که به مردم و کشور و پیشرفت کشور دارند.
وی با بیان اینکه «هر امر آسمانی یک تجلی زمینی و این دنیایی دارد» گفت: عشق به خداوند نیز یک تجلی این دنیایی دارد که آن را میتوان در عشق به مردم و تودههای مردم عنوان کرد. کسی تا عاشق نباشد شبانهروز تلاش نمیکند که کشور به خودکفایی برسد و پرچم این کشور به اهتزاز درآید.
وی با بیان اینکه «هرچه عشق عمیقتر باشد انسان نیز خداییتر و متعالیتر است» گفت: باید با علم، ایمان و عمل صالح و عشق حرکت کنیم و راه آینده همین است.
احمدینژاد با بیان اینکه «هر عملی که برخوردار از عشق نباشد پایدار نیست» گفت: هر آجری که روی آجر برای ساختن کشور گذاشته میشود باید همراه با عشق باشد و اگر این عشق وجود داشته باشد، اتفاقات بزرگی رخ میدهد و معجزه میشود.
وی با اشاره به اهمیت توجه به توانمندیهای متخصصان کشورمان گفت: این یک دروغ بزرگ است که تمام توانمندیهای عالم و علم عالم در دست عدهای است در بیرون از این آبها، این دروغ بزرگ شیاطین است که علم فقط در دست آنهاست. شیاطین این مسائل را مطرح میکنند که انسانها از حقیقت، توانمندی خود و عشق و محبت دور شوند و در واقع خود را فراموش کنند.
وی با بیان اینکه «عمل صالح محدودهای ندارد» گفت: هرکس مشغول کاری است و اگر آن کار را برای خداوند، کمک به جامعه و پیشرفت جامعه انجام دهد آن عمل، عمل صالحی است.
رییسجمهور با بیان اینکه «ما نیازمند این هستیم که همدیگر را دوست داشته باشیم» ادامه داد: اگر مردم یک کشور و یک شهر همدیگر را دوست داشته باشند اتفاقات بزرگی رخ میدهد و این جامعه با جوامعی که افراد همدیگر را نمیشناسند، همسایه همسایه را نمیشناسند و هر کس برای خود کار میکند، فرق میکند. افرادی که یکدیگر را دوست دارند به حقوق یکدیگر تجاوز نمیکنند، کم کاری نمیکنند و به اموال دیگران تجاوز نمیکنند.
وی با بیان اینکه «باید اتفاقات بزرگی در کشور رخ دهد و همه در مسیر سازندگی کشور حرکت کنیم» به ساخت مسکن مهر در کشور اشاره کرد و گفت: ما از سال ۸۶ عملا ساخت مسکن مهر را در کشور آغاز کردیم و تا کنون نزدیک به ۴ میلیون واحد مسکن مهر به مردم تحویل داده شده و مابقی نیز تا آخر همین دولت به مردم تحویل داده میشود.
وی با بیان اینکه «کارهای بزرگ محصول عشق، ایمان، علم و عمل صالح است» به توسعه پالایشگاه شازند اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۰ سال نفت ما در دست بیگانگان بود و آنها از آن استفاده میکردند.
احمدینژاد با بیان اینکه «یکی از دلایل پیروزی متفقین در جنگ جهانی دوم استفاده آنها از انرژی ارزان و مفتی بود که از چاههای نفت ایران بیرون میکشیدند» گفت: ملت ایران بارها تلاش کرد که نفتش را در اختیار خود بگیرد و در این ارتباط تلاشها و فداکاریهای زیادی رخ داد.
وی با بیان اینکه «هنوز نفت ما به صورت کامل ملی نشده است»، ادامه داد: سالها شاهد این بودیم که میآمدند با قیمت چندین برابر برای ما نفت را کشف میکردند و بعد از آن حفاری و بهرهبرداری میکردند و بعد از حفاری با هزینههای چند برابر پالایشگاه میساختند و بخش عمدهای از پول ما اینگونه میرفت و بعد از آن نیز در برابر نفتی که به آنها میفروختیم کالا به ما میدادند که این کالاها بعضا چندان کیفیت مناسبی نیز نداشت و اکنون نیز بعضا اینگونه است.
وی ادامه داد: در سال ۸۵ ما حدود ۷۵ میلیون لیتر روزانه مصرف بنزین در کشور داشتیم که حدود ۳۰ میلیون لیتر آن را وارد میکردیم و اگر سهمیهبندی بنزین اجرا نمیشد، اکنون مصرف بنزین در کشور ما ۱۳۰ میلیون لیتر در روز بود و ما مجبور بودیم که ۸۵ میلیون لیتر در روز وارد کنیم که خوشبختانه با اجرای سهمیهبندی بنزین جلوی این موضوع گرفته شد؛ گرچه دشمنان از اجرای این موضوع ناراحت هستند.
رییسجمهور با اشاره به وابستگی برخی از کشورهای همسایه به کشورهای غربی در این زمینه گفت: ما حتی همسایههایی داریم که نفت و گازشان را غربیها از آنها میخرند و در برابر آنها میآیند برایشان ساختمان مثلا ۸۰۰ متری میسازند و ما اکنون خدا را سپاسگزاریم که متخصصان ما با عشق و ایمان ایستادهاند تا حلقههای وابستگی را قطع کنند و ما اکنون در این این پالایشگاه مشاهده میکنیم که این حلقههای وابستگی در حال قطع شدن است.
وی با بیان اینکه «از لحاظ فنی و مهندسی در این پالایشگاه کارهای مهمی صورت گرفته است»، گفت: با اقدامات صورت گرفته ما اکنون در پالایشگاهسازی بینیاز شدهایم و متخصصان ما میتوانند خود پالایشگاه طراحی کنند و بسازند.
وی بار دیگر از تمام دستاندرکاران و مدیران این پروژه تشکر کرد و گفت: اکنون برای ما بنزین وارداتی معنایی ندارد مگر آن که اکتال آن بالا باشد که آن هم دیگر وارد نمیشود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه «ما نیاز داریم پالایشگاه بسازیم» گفت: باید توسط متخصصان ما یک پالایشگاه تمام ایرانی ساخته شود به نحوی که از صفر تا ۱۰۰آن ایرانی باشد و باید روند به گونهای باشد که دیگران در دیگر کشورها منتظر باشند تا متخصصان ما برای آنها پالایشگاه بسازند.
وی با اشاره به تلاش دشمنان برای تحریم نفت ایران و با پررو خواندن آنها، گفت: آنها به این محصول ما احتیاج دارند اما زور میگویند. در میدان سیاست به شما نیاز دارند ولی به گونهای بیان میکنند که گویی شما به آنها نیاز دارید و تازه منت نیز میگذارند.
وی گفت: ما باید به گونهای برنامهریزی کنیم که ظرف ۱۰ سال آینده به جایی برسیم که اصلا نفت خام صادر نکنیم، البته اکنون در این راستا در حال حرکت کردن هستیم ولی باید سرعتمان را زیادتر کنیم.
احمدینژاد گفت: وقتی نفت خام را در پالایشگاههای خودمان استفاده کنیم ، کف آن این است که بنزین و گازوئیل تولید میکنیم و میتوانیم آن را به چهار برابر قیمت بفروشیم و سقف آن این است که محصولات پتروشیمی تولید میکنیم و میتوانیم آن را ۵ تا ۱۰ برابر قیمت بفروشیم. و در واقع آن موقع است که میتوانیم بگوییم نفت ملی شده است.
وی با بیان اینکه «آقای قاسمی (وزیر نفت) مرد عمل است، برای تحقق این مسائل یک عزم ملی ایجاد کرد»، گفت: با تحقق این موضوع تعداد پالایشگاه ما حداقل دو برابر و اشتغال ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه «ما باید با تمام کشورهای همسایه خود ارتباط سیمی، کابلی و لولهای داشته باشیم، یعنی صادرات برق، گاز، نفت داشته باشیم» گفت: با توجه به توانمندیها و پتانسیلهایی که داریم نیازهای خیلی از کشورهای اطرافمان را تامین کنیم و معنای آن ایجاد امنیت و دوستی و همکاری پایدار است.
رییسجمهور با اشاره به اهمیت تعامل با همسایگان گفت: باید با تارو پود سیمها و لولههای گاز، نفت و برق این ارتباط را افزایش بدهیم؛ گرچه بدخواهان از این موضوع ناراحت میشوند، شما دیدید که در مورد خط لوله صلح ( خط لوله گازی بین ایران و پاکستان) چقدر سر و صدا کردند، آنها دوست ندارند که ملتها با هم دوست باشند و روی پای خود بایستند در واقع قدرت مانور دشمنان ایجاد فاصله بین دولتها و در داخل کشورها ایجاد فاصله بین مردم است.
وی با بیان اینکه «باید ایران را بسازیم و ایران باید با حرکت مبتنی بر ایمان، عمل صالح و عشق ومحبت در جهان الگو باشد» گفت: ایران باید در قله قرار بگیرد و پیشتاز باشد. این سخنان ناسیونالیسم نیست خداوند این توان را به ملت ایران داده است و ما باید از این توان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه «وقتی میگوییم ایران، عدهای فکر میکنند که آنها حذف میشوند»، گفت: ایران است که پای اسلام مانده است و از اسلام عزت گرفته و به اسلام عزت داده است و با اسلام ، پیامبر و خاندان پیامبر عجین شده است.
احمدینژاد با بیان اینکه «استعداد و ثروت این سرزمین خدادادی است»، گفت: این وظیفه ماست که ایران را روی قله قرار دهیم و آن را بالا ببریم و در واقع این یک ماموریت تاریخی است.
پیش از صحبتهای رییسجمهور استاندار اراک، وزیر نفت، وزیر راه و شهرسازی و …. صحبت کردند در این مراسم با حضور رییسجمهور از متخصصان و کارکنان نمونه این پالایشگاه تقدیر شد و رییسجمهور به تمامی کارکنان این پالایشگاه وعد داد که پاداشی معادل حقوق و مزایای یک ماه به آنها داده میشود.
در جریان سفر رییسجمهور به اراک از کنارگذر شمالی شهر اراک و همچنین ۱۱ هزار و ۲۰۰ واحد مسکن مهر در این استان بهرهبرداری شد.
رییسجمهور بعد از سخنرانی در جمع کارکنان پالایشگاه امام خمینی شازند اراک را به مقصد تهران ترک کرد.