“اسماء فواض الاخرس”، زاده ۱۱ آگوست سال ۱۹۷۵، “بانوی اول سوریه” و همسر بشار اسد است. وی دارای پدر و مادری سوریهای است، اما در انگلیس بدنیا آمده و در همان جا نیز تحصیلات خود را به پایان رسانده است.
وی در سال ۱۹۹۶ از دانشگاه کینگز لندن در رشته علوم کامپیوتر و ادبیات فرانسه فارغالتحصیل شد.

به گزارش ونکوورسان، اسما اسد، بانوی اول محبوب سوریه، نقش بسیار مهمی در محبوبیت دولت سوریه در میان مردم این کشور داشته است، بهطوری که فعالیتهای بسیاری در بهبود وضع حقوق زنان و آموزش در سوریه انجام داده است.
به گزارش فاکسنیوز، سال گذشته “برنامه توسعه سازمان ملل” “UNDP”، اعلام کرد کشور سوریه در حال پیشرفت بوده و دولت این کشور دولتی مدرن است. سوریه بخش اعظمی از این پیشرفت را مدیون اسما الاسد همسر رییس جمهور میداند که تلاشهای بسیاری در راستای مبارزه با فقر و برنامههای مدنی داشته است.

بانوی اول سوریه قبل از اینکه همسر بشار اسد شود، در امور بانکداری بینالمللی فعالیت داشته و به ظاهر بسیار موفق نیز بوده است.
اسما در خانوادهای سنی مذهب در لندن بدنیا آمد. پدرش دکتر الاخرس پزشک متخصص قلب و مادرش از کارمندان عالی رتبه سفارت سوریه در لندن بود. او در دانشگاه کینگز کالج در رشته کامپیوتر و نیز سرمایه گذاری بانکی با تخصص سرمایه گذاری در دارو بیوتکنولژیک و بانکداری بینالمللی تحصیل کرد و به عنوان نماینده دویچه بانک در لندن و سپس در کمپانی جیپیمورگان چیس مشغول به کار شد.

بشار اسد و اسما در لندن با یکدیگر آشنا شده و ۱۷ ژوئن سال ۲۰۰۰ به حافظ اسد معرفی شد و در همان سال ازدواج کردند، ولی اعلام رسمی این ازدواج در ژانویه ۲۰۰۱ صورت گرفت و هیچ عکسی از مراسم ازدواج در روزنامهها به چاپ نرسید. این زوج صاحب سه فرزند هستند: حافظ (۲۰۰۲)، زین (۲۰۰۳) و کریم (۲۰۰۴).

مجله Paris Match بانوی اول سوریه را “نوری در کشوری پر از سایه” دانسته است. اسما اسد به خاطر مردمدوستی و فعالیتهای بشر دوستانه خود در میان مردم سوریه از محبوبیت بالایی برخوردار است.

اسما الاسد در بسیاری از زمینههای فرهنگی و سیاسی سوریه فعالیت دارد، برای مثال وی برنامهای برای نوجوانان زیر ۱۸ سال این کشور طراحی کرده است به نام “شهروند فعال” که در آن نوجوانان سوری برای پیشرفت کشور تربیت شده تا در جامعه مدنی آینده سوریه نقش بسزایی داشته باشند.

وی در سال ۲۰۰۵، مرکز “مسار” را ایجاد کرد که در آن ساختمانهای کشف استعداد کودکان و جوانان سوریهای وجود دارد. مسار گروهی دارد به نام تیم سبز که به کودکان نیازمند کمک میکند و گفته میشود تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار کودک سوریهای را تحت پوشش خود قرار داده است.

همچنین، بانوی اول سوریه مراکزی دایر کرده است به نام “شباب” و “فردوس” که در آنجا مهارتهای تجاری با هزینههای بسیار پایین به جوانان سوری آموزش داده میشود.

ماموریت فرهنگی اسما چیست؟
بانوی اول سوریه به فعالیتهای فرهنگی نیز علاقه فراوانی داشته و بسیار پرکار است. وی رییس موزه ملی دمشق بوده و در اینباره میگوید: گردشگرها به صنایع دستی و تاریخ سوریه علاقه فراوانی دارند. آثار باستانی سرمایههای با ارزش یک کشور هستند که بار اقتصادی و فرهنگی بالایی برای پیشرفت کشور ایفا میکنند.

اسما الاسد قصد دارد تا شبکهای از موزهها و جاذبههای گردشگری در سراسر سوریه راهاندازی کند و از متخصصان ایتالیایی درخواست کرده است تا برای ایجاد دیتابیس ۵ هزار مکان باستانی در سوریه کمک کنند. اسما اعتقاد دارد فرهنگ دارایی اقتصادی کشورها است و سوریه از این نگاه، کشوری غنی است.

یکی از دلایلی که ازدواج بشار اسد و اسماالاسد به طور مخفیانه برگزار و عکسی از این مراسم منتشر نشد، خواست اسما بوده است.
بدلیل توجه بالای بانوی اول سوریه به مردم و مسائل معیشتی و فرهنگی، وی به صورت ناشناس به ۳۰۰ روستا، چندین مدرسه، کارخانه و بیمارستان در سوریه سر زد تا وضعیت مردم را بررسی کند. وی بعد از شناسایی نقاط ضعف فرهنگی و اقتصادی سوریه، با توجه به نیازهای جامعه شروع به تاسیس بنیادهای خیریه و سازمان های NGO فراوانی کرد.

ماجرای دیدار بانوی اول سوریه با بازیگران معروف آمریکایی چه بود؟
به گزارش پایگاه Vogue، هنگامی که “آنجلینا جولی” و “برد پیت” در سال ۲۰۰۹ در حاشیه برنامه توسعه سازمان ملل، با اسما و بشار اسد ملاقات کردند، از تلاشهای بانوی اول سوریه برای ارتقاء وضعیت پناهندههای عراقی و فلسطینی در سوریه متعجب شده و از وی تشکر کردند.

در این ملاقات، برد پیت از اینکه بانوی اول سوریه محافظی ندارد متعجب شده و از وی میپرسد: “پس محافظان شما کجا هستند؟”
همسر رییسجمهور سوریه با خنده پاسخ بازیگر مشهور آمریکایی را اینگونه میدهد: “آن پیرزن در خیابان را ملاحظه میکنید؟
او یکی از محافظان من است. آن پیرمرد هم که از خیابان عبور میکند؟ او هم یکی دیگر از محافظان من است”.
yjc.ir