علی باقری، امروز (جمعه) در کنفرانس خبری از ارائه پیشنهاد جدید ایران به کشورهای ۱+۵ خبر داد و گفت: همانطور که توافق شده بود نمایندگان ایران و ۱+۵ مذاکرات خود را آغاز کردند.
وی افزود: ایران چند ماه قبل طرح جامعی را برای شکل گیری همکاری بین هفت کشور به طرف مقابل ارائه کرد. امروز در نشست صبح، دکتر جلیلی پیشنهادهای مشخص ایران را برای آغاز دور جدیدی از همکاریهای ۱+۵ با ایران به طرف مقابل ارائه کرد. این پیشنهادها در چارچوب طرح کلی ایران در مسکو تنظیم شده بود که ارائه گردید.
وی افزود: در این جلسه طرف ایرانی بر لحاظ کردن سه عنصر «آغاز روند، ابعاد روند و سرانجام و پایان روند گفتوگوها» تاکید کرد.
باقری اظهار داشت: ایران بر این باور است آنچه به عنوان گام اعتمادساز از آن یاد میشود یعنی مجموعه اقداماتی که دو طرف باید با هم توافق کنند و انجام دهند، بخشی از راهحل جامع است و نه چیزی از راه حل جامع یا در کنار آن. بر این اساس پینشهادی که امروز صبح جلیلی به نمایندگان کشورهای ۱+۵ ارائه کرد چارچوب مشخصی را به طرف مقابل ارائه داد.
وی درباره ادامه مذاکرات خاطرنشان کرد: گفتوگوها امروز و یا در صورت نیاز فردا ادامه خواهد یافت تا طرفین دیدگاهها را مبادله کرده و بستر جدیدی برای همکاریها ایجاد شود.
گفتنی اینکه باقری توضیح بیشتری درخصوص جزییات پیشنهادهای ایران ارائه نکرد.
به گزارش خبرنگار اعزامی فارس به آلماتی، دور اول مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ ساعت ۱۰:۳۰ به وقت آلماتی (۹ به وقت تهران) در هتل ریکسوس آلماتی آغاز شد و ساعتی پیش دور اول آن پایان پذیرفت.
جلیلی پنجشنبه طی سخنانی در دانشگاه ملی فارابی قزاقستان با تأکید بر حق غنی سازی ایران براساس معاهده انپیتی، مذاکرات آلماتی ۲ را آزمونی دیگر برای رفتارهای آمریکا عنوان کرد.
در طی مذاکرات آلماتی یک که هشتم و نهم اسفند ماه ۱۳۹۱ با حضور هیئتهای مذاکره کننده ایران و ۱+۵ و کاترین اشتون برگزار شد، طرفین توافق کردند که گفتوگوهای کارشناسی و فنی با حضور کارشناسان ایران و ۱+۵ در ۲۸ اسفندماه در استانبول برگزار و مذاکرات شانزدهم و هفدهم فروردین ۱۳۹۱ در آلماتی ادامه یابد.
گروه ۱+۵ در مذاکرات آلماتی یک، بسته پیشنهادی تجدیدنظر شدهای را به جمهوری اسلامی ارائه کرد که براساس اخبار منتشر شده برخی از مطالبات در نشست بغداد، تعدیل و طرف غربی خواستار کنترل فعالیت غنیسازی ۲۰ درصدی ایران، تعلیق فعالیتهای جاری در تأسیسات هستهای فردو، افزایش پادمانهای هستهای و شفافیت بیشتر در فعالیتهای بازرسی آژانس شده بود.
تاکنون سه دور مذاکره بین ایران و گروه ۱+۵ در ژنو و دو دور در استانبول، یک دور در بغداد و یک دور در مسکو و یک دور هم در آلماتی قزاقستان برگزار شده است.
تیر ماه ۱۳۸۷، مهر ماه ۱۳۸۸، آذر ماه ۱۳۸۹ به ترتیب مذاکرات ژنو یک، دو و سه برگزار و استانبول بهمن ۱۳۸۹ و همچنین ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۱ میزبان دور بعدی گفتوگوها بود. این مذاکرات سوم و چهارم خرداد در بغداد و ۲۹ و ۳۰ خرداد ماه در مسکو و هشتم و نهم اسفند ماه ۱۳۹۱ در آلماتی برگزار شد.