او خاطرنشان کرد که دو طرف تلاش زیادی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات انجام دادند.
وی ادامه داد: مذاکرات ما طولانی و فشرده بود. ما درباره طرح اعتمادسازی که در “آلماتی ۱” ارایه کردیم واضح شد که مواضع دو طرف از لحاظ ماهوی از هم فاصله دارند.
او گفت: بهزودی با دکتر جلیلی تماس میگیرم بعد از این که به پایتختهایمان بازگشتیم و برای این که ببینیم چگونه پیشرفت کنیم تماس میگیرم.
اشتون خبرنگار صدای آمریکا در پاسخ به این پرسش که به نظر هر دو طرف برای زنده نگه داشتن مذاکرات تلاش میکنند و با وجود ادامه فعالیتهای هستهیی فکر میکنید تحریمها مانع ایران میشود؟ گفت: ما از شورای امنیت دستورالعمل داریم تا تلاش دیپلماتیک کنیم و اعتماد کنیم که برنامه ایران صرفا صلحآمیز است و این فرایند را ادامه میدهیم.
اشتون تاکید کرد که گفتوگوها فقط برای مذاکره نیست و در دو روز گذشته به طور فشرده و مفصل صحبت کردیم و بر روی جزییات تمرکز کردیم. تحریمها نیز برای عملی شدن این فرایند است.
نماینده ۱+۵ در مذاکره با ایران در پاسخ به خبرنگار کریستین ساینس مانیتور مبنی بر این که ایران گفته به اندازه کافی برایشان مشخص نیست که سرنجام این فرایند چیست؟ گفت: دو مساله است؛ نیت ما این است که ایران پاسخ به طرح ما دهد و طرح اعتمادسازی سعی دارد راهی را پیدا کند تا فضایی ایجاد کنیم برای مذاکرات جامع و این باعث میشود به همدیگر اعتماد بیشتری پیدا کنیم.
وی ادامه داد: مشخص است که مرحله نهایی چیست و آژانس هم به این مساله اشاره کرده است.
اشتون در پاسخ به سوال خبرنگار رویترز مبنی بر این که حس کردید ایران انعطافی نشان دهد؟ گفت: برای اولین بار بود که ما تبادل نظر کردیم و روی جزییات بحث میکردیم. سوال میکردیم و پاسخ مستقیم میگرفتیم. از این لحاظ مهم بود، اما محتوا مهمتر است.
نماینده ۱+۵ در پاسخ به بی بی سی انگلیسی درباره شکاف میان دو طرف گفت: اولین مشکل این است که طرح ما که روی میز گذاشتیم دربارهاش یک پاسخ روشن بگیریم و در هر مذاکره به عناصر مختلف آن نگاه میکنیم. ما بستهای داریم که میخواهیم بدانیم به اندازه کافی محتوایی است و ما را به مرحله اعتمادسازی میرساند یا نه.
ایسنا