3

آقای پوتین مطرح کردند که باید حق غنی سازی برای ایران به رسمیت شناخته شود

  • کد خبر : 73176
  • ۱۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۰:۰۱

مذاکره کننده ارشد ایران با ۱+۵ گفت: غنی سازی حق ایران است و بر اساس نیازمان تولید می کنیم اما آن چه فراتر از نیاز ملت ایران باشد می تواند موضوع همکاری قرار گیرد.

سعید جلیلی پس از پایان گفت وگوهای دو روزه در قزاقستان در پاسخ به این پرسش که “آیا ایران حاضر است درباره غنی سازی (۲۰ درصدی) مذاکره کند و در گام بعدی آن را تعلیق کند؟” گفت: حق غنی سازی از حقوق مسلم ایران بر اساس ان.پی.تی است و ما بر اساس نیاز ملت ایران این فعالیت را انجام می دهیم اما آن چه فراتر از نیاز ملت ما باشد می تواند موضوع همکاری قرار گیرد.

وی ادامه داد: در برابر موضوع های دیگر که برای همکاری مطرح می شود هم می توان بحث کرد. جلیلی در پاسخ به این پرسش که “ظاهرا هیچ پیشرفتی در مذاکرات آلماتی ۲ حاصل نشده است؛ فکر می کنید این دور از مذاکرات ایران و ۱+۵ را به هم نزدیک تر کرد یا دورتر؟” تصریح کرد: ما در این دور از مذاکرات، گفت وگوی خوب و جدی داشتیم. ویژگی آن این بود که برخی مسایل بسیار صریح مطرح شد و بر همین مبنا ما فکر می کنیم طولانی و صریح بودن و اینکه طرف مقابل سوال هایی را مطرح کرد، موجب شد تا آنها بیشتر با دید ما آشنا شوند و درک صحیح تری از هم پیدا کنیم و این مقدمه خوبی برای پیشرفت گفت وگوهاست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: گفت وگوهای اینچنینی یک فرآیند است و بر همین مبنا نمی توان انتظار داشت که در هر دور به یک توافق مشخص منجر شود. ما پیشنهادی را ۹ ماه قبل در مسکو مطرح کردیم و آنها (۱+۵) در آلماتی ۱ پیشنهادی را به ما ارائه کردند. به نظر من گفت وگوهای آلماتی ۲ این ویژگی را داشت که این دو پیشنهاد را به هم نزدیک کند.

وی یک بار دیگر بر حق ایران در انجام غنی سازی تاکید کرد و افزود: غنی سازی در ایران برای مصارف صلح آمیز است و غنی سازی ۲۰ درصدی نیز برای استفاده و تولید دارو برای حدود یک میلیون بیمار در ایران است. ایران سه سال پیش قصد داشت سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران را که با سوخت ۲۰ درصد کار می کند با همکاری آژانس از برخی کشورهای دارای این سوخت خریداری کند اما آن ها از فروش این سوخت به ایران خودداری کردند. خوشبختانه دانشمندان جوان ما توانستند کمتر از دو سال این سوخت را تولید کنند.

جلیلی در ادامه به مقاله ای که ولادیمیر پوتین در ابتدای روی کار آمدنش به عنوان رییس جمهور روسیه درباره ایران نوشت اشاره و تصریح کرد: آقای پوتین مطرح کردند که باید حق غنی سازی برای ایران به رسمیت شناخته شود و آژانس هم نظارت خود را داشته باشد. با چنین نگاه هایی می توان مسیرهای خوبی را در گفت وگوها دنبال کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره تهدیدهای آمریکا مبنی بر اعمال تحریم های بیشتر علیه ایران و تاثیر آن بر اقتصاد ایران گفت: تحریم اقتصادی برای ملت ایران امر تازه ای نیست؛ بیش از ۳۴ سال است که آمریکا به اقدامات خصمانه علیه ایران می پردازد. بویژه در دو سال گذشته که خود اعتراف دارند سخت ترین و فلج کننده ترین تحریم ها را علیه ایران اعمال کرده اند و هرآنچه را که می توانستند انجام دادند، اما شاهد بودیم که ملت ما این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

وی افزود: آنها با اعمال تحریم ها علیه ایران ملت و شرکتهای تجاری خود را از همکاری و مشارکت در بازار بزرگ ایران محروم می کنند. تحریم هایی که علیه ایران اجرا می شود مبنای قانونی ندارد و بسیاری از کشورها از جمله روسیه و چین با اینگونه اقدامات مخالفت کرده اند.

جلیلی که با شبکه تلویزیونی راشاتودی در قزاقستان سخن می گفت، درباره تهدیدهای اسراییل علیه ایران نیز خاطرنشان کرد: اسراییل امروز در ضعیف ترین وضعیت قرار دارد و در تمام جنگ هایی که در سال های اخیر شروع کننده جنگ بوده، شکست خورده است. از نظر ما اسراییل به هیچ وجه ظرفیتی برای تهدید ایران ندارد. همان طور که مقام معظم رهبری گفتند، “اگر اسراییل روزی چنین خطایی کند شدیدترین پاسخ ها را دریافت خواهد کرد.”

ایسنا

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=73176

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]