9

نگاهی به خیانت‌های “تاچر” علیه ایران

  • کد خبر : 74051
  • ۲۱ فروردین ۱۳۹۲ - ۹:۲۸

مارگارت تاچر، نخست وزیر پیشین انگلیس در جریان ۱۱ سال نخست وزیری خود در این کشور، از طریق کمک به دشمنان ایران، به دولت و مردم این کشور خیانت کرد.

تاچر، اولین و تنها نخست وزیر زن انگلیس، روز دوشنبه (۱۹ فروردین) در سن ۸۷ سالگی بر اثر سکته مغزی در گذشت. مراسم تشییع جنازه وی همانند مراسم تشییع جنازه شاهزاده دایانا در سال ۱۹۹۷ و مادر ملکه الیزابت در سال ۲۰۰۲ برگزار خواهد شد.

 دولت انگلیس در دوران نخست وزیری تاچر موافقت خود را با حمله امریکا به ایران به دلیل تسخیر سفارت آن کشور در تهران اعلام کرد. در آن زمان رونالد ریگان، رئیس جمهور امریکا بود.

همچنین در دوران نخست وزیری تاچر بود که تروریست‌ها به ساختمان سفارت ایران در لندن حمله کرده و ۲۶ نفر را که بیشتر آنها کارکنان سفارت بودند، گروگان گرفتند.

محاصره سفارت ایران که از ۳۰ آوریل تا ۵ می ۱۹۸۰ به طول انجامید، زمانی رخ داد که گروهی شش نفره از تروریست‌های مسلح و وابسته به صدام حسین، دیکتاتور سابق عراق به سفارت ایران در لندن حمله کردند.

این محاصره زمانی به پایان رسید که نیروهای ویژه انگلیس در عملیاتی با اسم رمز «عملیات نمرود» به ساختمان سفارت ایران یورش آوردند.

در جریان این عملیات نجات، دو دیپلمات ایرانی کشته شدند؛ یکی توسط تروریست‌ها و دیگری در جریان عملیات در ساختمان سفارت.

در عین حال، دولت تاچر با کشتن ۵ نفر از تروریست‌ها اجازه نداد که آنها توسط ایران مورد بازجویی قرار بگیرند و همچنین تنها تروریستی که زنده ماند، توسط دولت انگلیس تحت پیگرد قرار گرفت و به ۲۷ سال زندان محکوم شد. انگلیس اجازه نداد که نمایندگان ایران در جلسات دادگاه آن تروریست حاضر شوند؛ دادگاهی که هرگز در آن مشخص نشد ریشه این حمله تروریستی از کجا بود.

دولت مارگارت تاچر بعد از این حمله تروریستی نیز به مداخله سیاسی خود در امور جمهوری اسلامی ایران ادامه داد. تاچر بعد از مرگ محمد رضا پهلوی، شاه مخلوع ایران در سال ۱۹۸۱ با انتشار بیانیه‌ای با خانواده وی ابراز همدردی کرد.

تاچر همچنین در دوران نخست وزیری خود از سلمان رشدی نویسنده کتاب ضاله «آیات شیطانی» که طی آن به پیامبر اسلام (ص) توهین شده است، حمایت کامل کرد. امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با صدور فتوایی، سلمان رشدی را مهدورالدم اعلام کردند.

به گزارش پرس تی وی، دولت انگلیس در دوران تاچر همچنین به طور کامل از صدام حسین، دیکتاتور معدوم عراق بعد از حمله به ایران در سال ۱۹۸۱ حمایت کرد.

انگلیسی‌ها در آن زمان تسلیحات بسیار پیشرفته‌ای در اختیار رژیم صدام قرار دادند و همچنین برای ارتش عراق، پایگاه‌های نظامی دریایی و هوایی ساختند.

شرکت‌های انگلیسی همچنین رژیم عراق را در زمان جنگ با ایران به سلاح‌های شیمیایی و بیولوژیک مجهز کردند.

اکنون که بانوی به اصطلاح آهنین انگلیس درگذشته است، هزاران نفر در انگلیس مرگ وی را جشن گرفته‌اند چرا که تاچر را دلیل اصلی ناآرامی‌های اجتماعی دهه ۸۰ میلادی قلمداد می‌کنند.

یکی از تظاهرکنندگان گفت: «این زن باعث شد جوانی من با بیچارگی و بدبختی گره بخورد. من فکر می‌کنم وی دلیل اصلی بیشتر مشکلات در جامعه است و بیشتر چیزهایی که افراد فقیر و سالخورده به خاطر آن سرزنش می‌شوند در حقیقت تقصیر تاچر بود.»

اتحادیه ملی کارگران معدن انگلیس به مناسبت مرگ تاچر در تارنمای خود نوشت «مارگارت هیلدا تاچر اکنون درگذشته اما آسیبی که سیاست‌های به شدت معیوب وی وارد کرده است، متاسفانه همچنان پا بر جاست. شرش کم!»

کسپر جوزف، یک آموزگار تاریخ در منچستر در مورد بانوی به اصطلاح آهنین انگلیس اینگونه می‌گوید: «من وی را فردی تقابل طلب، جزم اندیش و گستاخ می‌دانم؛ وی به مردم کشور خود حمله کرد و به سخنان هم حزبی‌های خود نیز گوش نمی‌داد. وی فردی ویرانگر و پوچ‌گرا بود.»

جام

اعضای سازمان‌های مختلفی از جمله احزاب کمونیست، سوسیالیست، سوسیالیست کارگری و گروه بین المللی سوسیالیست از کسانی بودند که در کنار دیگران درگذشت نخست وزیر سابق انگلیس را به فال نیک گرفتند.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=74051

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]