افق(ofoghnews.ir) محمدباقر قالیباف در سخنرانیاش که عصر امروز (شنبه، ۲۴ فروردین ماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: اتفاقاتی که در کشور رخ داده به خصوص اتفاقات یکصد سال گذشته در سطح ملی، با اتفاقاتی که در خوزستان به وقوع پیوسته، بسیار نزدیک و از هم متاثر بوده است؛ یکی از این اتفاقات، کشف نفت بوده است. نفت برای خوزستان و کشور هم یک فرصت و هم یک تهدید بوده و آثاری که این اتفاق در سطح ملی داشته در سطح محلی هم دیده شد.
وی ادامه داد: یکی از اشکالاتی که بعضا مطرح میشود درخصوص بحث اقوام و قومیت در کشور ماست که متاسفانه برخیها وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور را به عنوان یک تهدید تلقی میکنند و این گناهی نابخشودنی است. وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور یکی از فرصتهای بی بدیل نظام اسلامی است.
قالیباف افزود: وقتی که تصمیم گیری و مدیریت را در یکجا متمرکز میکنیم در واقع به خرد جمعی و ظرفیتهای محلی بی توجهی کردهایم و تصور میکنیم درباره هر آنچه هست فقط یک قشر و یک نقطه جغرافیایی باید تصمیم گیری کند؛ از این منظر وجود اقوام و قومیتهای مختلف در کشور یک تهدید محسوب میشود. در صورتی که باید باور کنیم که قومیتهای مختلف در کشور یک فرصت برای پیشرفت کشور و پیشرفت برای ما یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
قالیباف پیشرفت را لازمه عدالت عنوان کرد و گفت: اگر پیشرفتی در کشور رخ ندهد عدالتی هم اتفاق نخواهد افتاد.
وی گفت: در این راه چالش ما پول و امکانات نیست بلکه چالش مدیریتی و نداشتن یک برنامه مدون و یک اراده محکم بر اجرای یک برنامه منطقی و روشن است؛ این مهمترین چالش موجود است.
قالیباف تصریح کرد: اگر مجموعهای اصول را رها کند و به فروع بپردازد و افاضل را دفع کند و اراذل را جذب کند، هیچگاه به موفقیت نخواهد رسید. ما مبانی و اصول را رها کردیم و به بعضی از ظواهر میپردازیم. در همین حوزه اقتصاد و کشاورزی اگر بخواهیم به یکی از اصول در این حوزه بپردازیم خواهیم دانست که باید کجاها سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت: ملت ایران یک حماسه بزرگی پیش روی خود دارد. طبیعتا حماسه سیاسی مقدم بر حماسه اقتصادی است. تا حماسه سیاسی محقق نشود حماسه اقتصادی هم محقق نخواهد شد. اولویت حماسه سیاسی است.
قالیباف اظهارکرد: الزاما هر کار بزرگی یک حماسه نیست، در فرهنگ ما وقتی نام حماسه به میان میآید، نخستین موضوعی که به ذهن می رسد حماسه عاشورا و حماسه دفاع مقدس است. این کار بزرگ باید توام با یک معنویت و ارزشهایی باشد که حماسه نام بگیرد.
وی ادامه داد: بیش از اینکه ما نیاز به یک کار هیجانی و احساسی داشته باشیم نیازمند یک شور توام با شعور، با عقلانیت و و پختگی هستیم و اینگونه است که انتخابات پیش رو تبدیل به یک حماسه خواهد شد.
قالیباف اظهارداشت: برای پیشبرد انقلاب اسلامی ۲ رکن وجود دارد؛ رکن نظری و رکن اجرایی انقلاب اسلامی؛ امروز اهمیت رکن اجرایی اگر از رکن نظری کمتر نباشد، بیشتر است. امروز باید مردم احساس کنند که در سایه یک نظام اسلامی، زندگی مادی و معنوی آنها تامین است. اگر این اتفاق رخ ندهد مردم دلزده میشوند.
وی افزود: قطعا مردم ما برای نان و آب قیام نکردهاند. انقلاب ما یک انقلاب سیاسی نیست بلکه یک انقلاب اسلامی است.
قالیباف عنوان کرد: کشور این ظرفیت را دارد که به سرعت مسیر پیشرفت خود را طی کند. همچنان که تحریمها بر مدیریت در شهرداری تهران تاثیرگذار نبوده و ما هم با همان مشکلات اقتصادی که وجود داشت رو به رو بودیم. در بخشی هم اگر تاثیرگذار بوده به مردم اطلاع رسانی کردهایم و مردم ما دقیق متوجه میشوند.
وی گفت: کشور ایران به اندازه این ظرفیت دارد که بتوانیم با یک مدیریت صحیح و درست کشور را اداره و این نابسامانی اقتصادی را که وجود دارد حل کنیم. مشکل ما این نیست که اندیشمند اقتصادی یا برنامه درستی برای اقتصاد نداریم، همه اینها وجود دارند ولی مشکل این است که امروز نابسامانی اقتصادی ما ریشه در سیاست، مدیریت و ریشه در فرهنگ دارد؛ اقتصاد مهمترین چالش ماست که ریشه در خود اقتصاد ندارد.
قالیباف گفت: نمونه آن استان خوزستان که نمودی از ضعف مدیریت در کلان است؛ چنین ظرفیتهایی برای ساخت کشور وجود دارد ولی به آن بی توجهی میشود.
وی ادامه داد: این ظرفیت در کشور وجود دارد که با وجود سختیهایی که هست، با اطمینان بتوان گفت که ظرف ۲ سال دیگر آرامش اقتصادی بر کشور حاکم شود.
قالیباف اظهارداشت: هر کس به عرصه انتخابات وارد شد باید یک برنامه مشخص و روشن داشته باشد. البته برنامه لازم است ولی کافی نیست. یک برنامه روشن، وجود یک کارنامه کاری و همچنین یک تیم کاری خوب در کنار هم الزامی است. حماسه سیاسی با حرف محقق نمیشود.
به گزارش ایسنا دیدار با آیتالله موسوی جزایری، نماینده ولی فقیه در خوزستان، از برنامههای امروز محمدباقر قالیباف بود.