مجید حاجیفرجی با اشاره به اینکه خوشبختانه در طول چند ماه اخیر سوسیس غیرگوشتی تولید شد و به بازار آمد، اظهارداشت: دو نمونه دیگر مواد غذایی از جمله ناگت فراسودمند و برگر فراسودمند تولید آزمایشگاهی آن صورت پذیرفت و در حال حاضر فرآیند ثبت آن را به انجام میرسانیم تا بتوانیم به شرکتهای غذایی برای تولید انبوه عرضه کنیم.
وی در توضیح بیشتر چگونگی ناگت و برگر فراسودمند گفت: این برگرهای فراسودمند چربیهای آن حذف شده است و چربیهای غیر اشباع به آن اضافه شده و سطح آنتیاکسیدان آن بالا رفته است. از رنگهای طبیعی که در سوسیس غیرگوشتی مورد استفاده قرار گرفته در این نوع برگرها استفاده شده و مقدار جذب چربی در آن نیز بسیار کاهش یافته است. چند ماده مغذی دیگر نیز به آن اضافه شده و ناگت هم درست مشابه این برگر تولید شده است.
تولید بومی ناگت و برگر فراسودمند ایرانی برای نخستینبار در جهان
حاجیفرجی تصریح کرد: ناگتهای بازار به عنوان غذاهای نیمهآماده تعریف میشود که ناگتهای فراسودمند نیز در شکلهای میگو و مرغ به صورت آماده فرمالاسیون آن انجام شده است و مانند سوسیس غیرگوشتی در دنیا یک کار بسیار جدید در حوزه تغذیه به حساب میآید و این تولید بومی در هیچ جای دنیا وجود ندارد و برای ذائقه مردم میتواند جایگزین غذای خوبی باشند.
وی در تشریح قیمت این فرآورده جدید غذایی گفت: قطعاً از لحاظ هزینهای ۵۰ درصد برای مردم سودآوری مالی دارد یعنی مردم با هزینه بسیار کمتر این فرآوردههای غذایی را خریداری خواهند کرد و مسلماً برای کارخانجات و شرکتهای مواد غذایی نیز سودمند است و بهرهبری بالایی خواهد داشت چون وقتی با قیمت کمتر میتوان این فرآورده غذایی را فراهم کرد و مضرات آن نیز کاهش یافته است مردم نیز برای خریداری آن استقبال میکنند و در این زمینه هر شرکت تولید غذایی نیز بخواهد به مانند سوسیس غیرگوشتی در زمینه تولید ناگت و فراسودمند مشارکت کنند این آمادگی وجود دارد.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در تشریح سوسیس غیرگوشتی نیز افزود: کاری که همکاران ما در مرکز تحقیقات انستیتو تغذیه انجام دادند آن بود که محصولی را تهیه کردند با پروتئین غیرگوشتی مانند تخممرغ، شیر، ایزوله سویا و اضافه کردن آنتیاکسیدانها و رنگهای طبیعی و غنی کردن آن با اسیدهای چرب غیراشباع و کاهش چربیهای موجود که تبدیل به یک غذای فراسودمندی شد که میتواند جایگزین سوسیسهای معمولی و گوشتی شود.
کاهش جذب روغن در سوسیسهای غیرگوشتی
حاجیفرجی ادامه داد: از لحاظ ذائقه و طعم نیز تقریباً سوسیس غیرگوشتی اگر نگوییم مساوی ولی مانند سوسیسهای معمولی طعمپذیری لازم را دارد و از نظر فراسودمندی نیز ارزش آن به این دلیل بالا است چون دو ماده لازم و خاص در فرآیند آخر تولید به سوسیس غیرگوشتی اضافه شده است و جذب روغن در آن نیز بسیار کم میشود یعنی حتی اگر این سوسیس در روغن غوطهور نیز شود -که البته توصیه هرگز به این مسئله نمیشود – جذب چربی آن به میزان ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته است و این مسئله میتواند یک جایگزین مناسب غذایی برای افراد شود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در ادامه تشریح تولید سوسیس غیر گوشتی افزود: در حال حاضر بعد از تهیه این سوسیس غیرگوشتی توسط یک شرکت تولید آن صورت پذیرفته است و مسلماً پذیرش مردم نیز میتواند در افزایش تولید این سوسیس غیرگوشتی تاثیر بگذارد و اگر شرکتهای دیگر نیز پیشنهاد تولید آن را کنند و ذائقه سازی برای مردم صورت پذیرد انواع و شکلهای مختلفی از این نوع سوسیس غیرگوشتی تولید شود.
حاجیفرجی در پاسخ به این پرسش که آیا سوسیس غیرگوشتی فقط در ایران ساخته شده است یا در دیگر کشورهای نیز تولید میشود، ادامه داد: در هیچ جا بدین صورت و با این شباهت تولید نشده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این تولیدات فرآورده غذایی در عرصههای بینالمللی نیز معرفی شده است، گفت: بله، این فرآورده غذایی جدید در مجلات خارجی به چاپ رسید و به عنوان فرآورده جدید از جمله سوسیس غیرگوشتی معرفی شده است.