شبکه یورو نیوز گزارش داد: از اول ماه می، قانون جدیدی در مورد مصرف نوشیدنی های الکلی در کشور پرتغال به اجرا گذاشته شد. طبق این قانون دولت پرتغال سن قانونی خرید مشروبات الکلی به غیر از شراب و آبجو در این کشور را از ۱۶ سال به ۱۸ سال افزایش داد.
همانطور که انتظار می رفت این قانون بسیار جنجال آفرین شده است.
خبرنگار یورونیوز نظر برخی از جوانان را جویا می شود: «به نظر من قانون خوبی است. وقتی من شانزده سال داشتم می توانستم الکل بخرم. واقعا فکر می کنم این خوب نیست. جوانان نباید به این زودی شروع به خوردن نوشیدنیهای الکلی بکنند.»
سازمانهای دفاع از حقوق مصرف کنندگان، برای سلامت و بهداشت عمومی از این قانون دفاع می کنند. قانونی که برای تولیدکنندگان مشروبات الکلی، غیر قابل قبول است چرا که به گفته آنها، “الکل خوب یا بد وجود ندارد”.
گفتنی است مصرف مشروبات الکلی با ضرر و زیان های فراوانی همرا است.
۱- زیانهای الکل بر مغز و اعصاب : اثر اصلی عمده و کوتاه مدت الکل بر سیستم اعصاب مرکزی است. مصرف نوشابه های الکلی در ابتدا موجب نوعی آرامش و رها شدن کاذب و افراطی می گردد. ولی پس از مدتی اثرات واقعی آن از جمله : ناهماهنگی در حرکات عضلات، اختلال در تصمیم گیری آسیب اعمال حرکاتی و مهارتی کندی واکنش و فعالیتهای دماغی و فکری تشدید حالت تهاجمی و پرخاشگری درهم و برهم حرف زدن سوزش قلب پرحرفی دوتا دیدن اشیا و افراد و افزایش ادرار میباشد.
۲- زیان های الکل بر استخوانها : مشروبات الکلی سبب ضعیف شدن و شکستگی استخوانها می شود و استخوانهای شکسته در طولانی مدت به سختی درمان خواهند شد.
۳- کلیه : یکی از اطبا معروف انگلیس می گوید : اشخاصی که مبتلا به امراض کلیه می شوند ۵/۸۷ درصد آن به واسطه مشروبات الکلی است. مشروبات الکلی میزان ادرار را زیاد کرده و سبب تورم بعضی اعضا چون شکم و پاها و پلک های چشم می گردد.
۴ گردن : در اثر استعمال الکل و مخصوصا آب جو گاهی پی گردن زیاد و محتاج به عمل جراحی می گردد.
۵- تاثیر مشروبات الکلی بر کبد : کسانی که به طور مزمن الکل مصرف می کنند در معرض خطر بالای نارسایی کلیه و کبد هستند زیرا حاوی سرب است و این عنصر برای کلیه ها مسمومیت زاست.
از کارهای مهم کبد تجزیه و خنثی کردن سمومی است که به داخل آن راه پیدا می کند اما متاسفانه در برابر سم الکل اثری ندارد.
۶- تاثیر مشروبات الکلی بر گردش خون : متخصصان می گویند الکل به همان شکل خالص، بدون آنکه تغییر ماهیت دهد وارد خون می شود و دستگاه گردش خون در معرض آسیب آن قرار می گیرد. گلبول های سفید خون را که به منزله سربازان مدافع بدن در مقابل میک روب ها نابود می باشند را از بین می برند و هموگلوبین خون را که محتوای آهن می باشد نابود و بدن را دچار کم خونی عجیبی مینماید.
۷- ضررهای مشروب بر سایر اعضا : مشروب نه تنها دستگاه گردش خون بلکه تمام اعضا بدن را به افت الکل دچار می کند و شراب خوار را به سو هاضمه، تشنج معده، شکم درد، و استفراغ و آسیب معده و ضایعات نوسوج مغزی و ناراحتی های قلبی از جمله اریتمی و تاکیکاردی، گرفتار می کند. پزوهشگران می گویند مصرف زیاد الکل موجب فلج شدن فعالیتهای مغزی و دستگاه تنفس و در نتیجه مرگ می گردد.
۸- مضرات مشروب بر نوزاد و جنین: امروزه آمار نشان می دهد مرگ کودکانی که والدین آنها مشروبات الکلی می نوشند بیشتر از سایر کودکان است که بر اثر سایر امراض از بین می روند و اطفالی که از پدران شراب خوار به وجود می آیند غالبا ضعیف علیل و غالبا به تشنج های شدید مبتلایند و قدرت دفاعی آنها در مبارزه با مشکلات زندگی ناچیز است و در برابر عفونت های مختلف بسیار حساسند، نقص بدنی انحراف ستون فقرات کر و لالی عوارض ناشی از غده تیروئید و همچنین ضایعات مغزی مانند عقب ماندگی رشد نکردن ماهیچه ها دیوانگی های حاد و غیره در آنان فراوان دیده می شود
اینها فقط بخشی از ضررهای پرتعداد مصرف مشروبات الکلی است.
جام