او دولت خود را “قانون” و گفتمانش را اصول و مبانی قانون اساسی و شعار انتخاباتی خود را “اقتصاد بدون ربا همراه با قانونگرائی، حق جوئی و اخلاق مداری” معرفی کرده است.
حسن سبحانی در سال ۱۳۳۲ هجری شمسی در شهرستان دامغان زاده شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش گذراند. پس از آن جهت کمک به معیشت خانواده به دانشسرای مقدماتی رفت.
سبحانی از بهمن سال ۱۳۵۳ در حالی تحصیلات دانشگاهیاش را آغاز کرد که در کنار آن به معلمی در دبیرستانهای دامغان پرداخت. او پس از پیروزی انقلاب به عضویت کمیته انقلاب دامغان درآمد.
وی بعد از فراغت از دوره کارشناسی در خرداد ۵۸، در انتخابات شورای شهر وارد شورای شهر و در نهایت به ریاست این شورای برگزیده شد.وی در همین سال ازدواج کرد که حاصل آن سه فرزند است.
در سال ۱۳۵۳ در دانشگاه ملی در رشته اقتصاد تحصیلات دانشگاهیاش را آغاز نمود و در سال ۱۳۵۸ در دوره کارشناسی فارغ التحصیل شد. دوره کارشناسیارشد را در سال ۶۱ در دانشگاه تربیت مدرس آغاز و در سال ۶۵ به پایان رساند. پس از آن با انتقال از وزارت اموزش و پرورش، تدریس در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرد.
سبحانی دکترایش را در همان رشته کارشناسی، در دانشگاه تهران سپری کرد و در سال ۷۱ با رسالهای تحت عنوان «نظام اقتصادی اسلام» به پایان رساند. وی در طی این مدت مسئولیتهای مختلفی را نیز عهدهدار بود.
سبحانی در سال ۷۱ به مرتبه استادیاری، در سال ۸۲ به مرتبه دانشیاری و در سال ۹۱ به مرتبه استادی اقتصاد در دانشگاه تهران ارتقاء یافت.او هم اکنون در کسوت استاد تمامی اقتصاد، به عنوان مدیر گروه اقتصاد اسلامی، پولی و مالی دانشگاه تهران به فعالیت علمی و پژوهشی خود ادامه میدهد.
سبحانی در سالهای پس از انقلاب علاوه بر نمایندگی در مجلس پنجم، ششم و هفتم، معاون دفتر وزارتی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۶۰ – ۱۳۵۹)، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای پول و اعتبار، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، رئیس شورای اقتصادی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و… بوده است.
تسنیم