همانطور که پیش بینی می شد جو بازار در همان ساعات اولیه بازار تغییر کرد و صف های فروش هفته قبل در برخی نمادها جای خود را به صف های خرید داد. عرضه های اولیه فرابورسی روز چهارشنبه نیز از همان ابتدا با افزایش تقاضای خرید مواجه شدند. در میان گروههای مختلف همچنان نمادهای پالایشگاهی و پتروشیمی باتوجه به افت قیمت در روزهای گذشته مورد توجه خریداران قرار داشت. حذف صف های فروش و تشکیل روندی افزایشی برای قیمت سهام در این گروهها سبب شد تا خریداران با اطمینان بیشتری به افزایش خریدهای خود اقدام کنند. در مجموع در معاملات امروز بیش از ۳۲۱ میلیون سهم به ارزش بالغ بر ۲۰۵ میلیارد تومان داد و ستد شد که در نتیجه آن شاخص کل با ۴۰۷ واحد افزایش مواجه شد و ارزش بازار نیز مجددا از مرز ۲۲۰هزار میلیارد تومان فراتر رفت.
در گروه پالایشگاهی که اکثر نمادها با صف فروش روبرو بودند معاملات متعادل شد و برخی نمادهای این گروه حتی شاهد تشکیل صف خرید نیز بودند. پالایشگاه نفت بندرعباس در این گروه با معامله بیش از ۵۱ میلیون سهم شاهد بیشترین حجم معامله در بازار بود و بیشترین تاثیر منفی بر شاخص را نیز به جای گذاشت. پالایشگاه نفت تبریز نیز در ادامه روند نزولی خود با اقبال خریداران مواجه شد و حتی در برخی دقایق شاهد افزایش قیمت نیز بود. اما پالایشگاه نفت اصفهان به دلیل ارزندگی از لحاظ قیمتی در مقایسه با سایر سهام این گروه خیلی سرع از صف فروش به صف خرید تغییر وضعیت داد و باعث شد تا تاثیرات منفی این نماد بر شاخص که در ابتدای بازار ایجاد شده بود در پایان به تاثیرات مثبت بر شاخص کل تبدیل شود. در این گروه نفت بهران نیز به همراه پاسارگاد و ایرانول شاهد افزایش قیمت بود. بازگشایی ایرانول علیرغم افزایش پیش بینی سود ۹۲، سهامداران این شرکت را چندان راضی نکرد هرچند که حجم معاملات این نماد هم نسبتا بالا بود.
در گروه پتروشیمی نکته قابل توجه معامله بیش از ۴۸ میلیون سهم در نماد هلدینگ خلیج فارس و تشکیل صف خرید در دقایق پایانی بود. به نظر می رسد پس از خروج برخی سهامداران کوتاه مدت از این شرکت خریدارانی با دید میان مدت و بلند مدت به این سهم ورود کرده اند. در این گروه همچنین نفت و گاز پارسیان نیز با افزایش تقاضا برای خرید و تشکیل صف مواجه شد. دوده صنعتی پارس، لعابیران، پلی اکریل و پتروشیمی فارابی معدود نمادهای این گروه بودند که با کاهش قیمت مواجه شدند.
بازار در گروه فلزات اساسی نیز امروز شاهد افزایش قیمت در نمادهای عمده از جمله فولادی ها بود. ذوب آهن و ملی صنایع مس ایران نیز امروز روندی افزایشی داشتند که البته میل به افزایش قیمت در نماد ذوب آهن مشهودتر بود. در مقابل نمادهای فعال در صنعت روی با کاهش قیمت مواجه شدند. در گروه کانی های فلزی نیز گل گهر و چادرملو در ادامه روند روزهای اخیر خود با افزایش قیمت و تشکیل صف خرید مواجه شدند. در این گروه نمادهای باما و معادن بافق افت قیمت را شاهد بودند. بیشترین حجم معاملات در این گروه متعلق به سرمایه گذاری معادن و فلزات بود که شاهد داد و ستد بیش از ۸ میلیون سهم بود. فولاد صبانور یکی از زیرمجموعه های معادن و فلزات نیز امروز با افزایش تقاضا برای خرید مواجه شد. در این نماد نظراتی مبنی بر افزایش سرمایه و تقسیم سود در مجمع شنیده می شود که احتمال افزایش قیمت این سهم در روزهای آتی را افزایش می دهد.
گروه خدمات فنی و مهندسی همچنان شاهد افزایش قیمت و تقاضای خرید در نمادهای مپنا و تکین کو است که از این میان سهامداران تکین کو به افزایش قیمت این سهم و عبور از مرز ۴ هزار ریال امیدوارترند. گروه قند و شکر برخلاف جو بازار شاهد کاهش قیمت در اغلب نمادها بود. ظاهرا کاهش قیمت فروش محصولات در این گروه قطعی شده است و همین امر سهامداران را به خروج از نمادهای این گروه ترغیب می کند. در گروه ساختمانی نیز علیرغم معاملات کم حجم بازار شاهد افزایش قیمت در برخی نمادها از جمله سرمایه گذاری مسکن بود. اکثر نمادهای گروه دارویی نیز امروز شاهد رشد قیمت بودند پارس دارو، دارو سازی دکتر عبیدی و داروسازی فارابی از جمله نمادهای این گروه بودند که با افت قیمت مواجه شدند. در گروه بیمه ای اما معاملات در شرایط نسبی دنبال می شود. نمادهای این گروه تغییرات نسبی در قیمت سهام خود را شاهد هستند. اما بیمه دانا همچنان با صف خرید به روند افزایش قیمت خود ادامه می دهد. در گروه سیمان نیز بازار همچنان شاهد رشد قیمت در نمادهای مختلف است. سیمان هرمزگان تنها نماد منفی این گروه در معاملات امروز بود. معاملات در این گروه پرحجم بود و نمادهای پرطرفدار از جمله سیمانهای شمال، هگمتان، سپاهان و فارس و خوزستان معاملاتی بیش از یک میلیون سهم را تجربه کردند. در گروه غذایی نیز اکثر نمادها شاهد افزایش قیمت بودند. توسعه صنایع بهشهر در این گروه در میانه ساعات معاملاتی با افزایش حجم خریدها مواجه شد.
ایرنا