مراحل بافت پرده کعبه شامل رنگ آمیزی، بافت خودکار، بخش آزمایشگاهی، بخش چاپ، بخش زربافی و نقش اندوزی و بخش جمع آوری، پرده است.
پرده کعبه مشرفه از ابریشم طبیعی رنگ شده به رنگ سیاه بافته میشود که بیش از ۷۰۰ کیلوگرم ابریشم برای تهیه آن به کار میرود.
عبارتهای مقدسی همچون «لا إله إلا الله محمد رسول الله» و «سبحان الله وبحمده» و «سبحان الله العظیم» و «یاحنان یامنان یا الله» بر روی پرده نوشته شده است.
ارتفاع پرده کعبه ۱۴ متر است و در یک سوم بالایی پرده، کمربندی زربافی شده با طلا و نقره که بر روی آن آیات قرآنی با خط ثلث مرکب با نقش و نگارهای اسلامی احاطه شده است که طول آن ۴۵ متر است و از ۱۶ قطعه تشکیل شده است. این کمربند با بیش از ۱۲۰ کیلوگرم نخ طلا و ۲۵ کیلوگرم نخ نقره تهیه میشود.
در باب کعبه، پارچه ای زربافی شده با نخهای طلا و نقره قرار میگیرد.
افزون بر بافت پرده کعبه مشرفه که هر سال انجام میشود کارگاه همچنین پرده داخلی کعبه را میبافد.
به سبب ازدحام جمعیت زائران، برخی کارکنان مامور نگهداری و مراقبت دائمی از آن هستند.
عکاظ نوشت: هر سال مراحل بافت کعبه مشرفه به اطلاع زائران علاقه مند میرسد.
کارگاه بافت کعبه امروز یک مشخصه بارز از نشانهای ویژه مکه مکرمه به شمار میرود.
پرده کعبه نشانه احترام، ارزش و اعتبار این خانه مقدس است. در تاریخ آمده است حضرت اسماعیل علیه السلام کعبه را جامه میپوشید.
همچنین آمده است عدنان بن عاد جدّ بزرگ پیغمبر صلی الله علیه واله نخستین کسی بود که کعبه را با پارچه پوشانید.
پس از او افراد زیادی در پیش از اسلام کعبه را پوشش میدادند و آن را وظیفه ای دینی میدانستند و هر کس تمایل داشت خانه کعبه را مبس کند، مجاز بود و میتوانست به آزادی و در هر زمانی این کار را انجام دهد.
شایان ذکر است، هر سال پس از شستوشوی کعبه با گلاب ناب ایرانی، پرده جدید کعبه در روز نهم ذیحجه «روز عرفه» یک روز قبل از عید قربان در زمانی که تقریباً همه حجاج برای انجام عمل وقوف «یکی از اعمال حج تمتع» در سرزمین عرفات حضور دارند تعویض میشود و پرده سال قبل به صورت تکه تکه به سران کشورهای اسلامی اهدا میشود.