3

ریزش قیمت‌ها در بازار سکه و طلا همچنان ادامه دارد+قیمت ها

  • کد خبر : 83577
  • ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۷:۵۳

ریزش قیمت‌ها در بازار سکه و طلا همچنان ادامه دارد و تا روز چهارشنبه و آغاز تحویل سکه‌های پیش فروش شده بانک مرکزی، بازار پیوسته قیمت‌های کمتری را برای سکه و طلا و همچنین ارز ثبت می‌کند. دیروز بهای دلار در بازار داخلی نسبت به قیمت اولیه بازار روز شنبه، تقریبا ۵۰ تومان افت داشت.

بازار داخلی در هفته جاری همراستایی بیشتری با بازار جهانی طلا پیدا کرد. این همراستایی به گونه‌ای بود که ظرف دو روز ۸۰ هزار تومان از قیمت سکه کاسته شد و ربع سکه برای اولین بار در سال‌جاری به زیر ۴۰۰ هزار تومان رسید. انتظار برای کاهش قیمت به‌دلیل تحویل ۵۰۰ هزار سکه در روز چهارشنبه و پیش‌بینی تداوم روند کاهشی بهای اونس از دلایل سیر نزولی قیمت‌ها عنوان می‌شود. در این فضا، هجوم برخی دارندگان سکه برای فروش نیز در شتاب بخشی روند کاهش موثر بوده است.
در پایین‌ترین سطح قیمت که البته نوسانی زودگذر بود قیمت دلار کاهش ۹۰ تومانی را نیز بر تابلوها نسبت به زمان ذکر شده به ثبت رسانده بود، اما دوباره با تعدیل قیمت تا ۳۴۸۰ تومان بر تابلوها برای ساعاتی در بازار ثابت ماند. قیمت سکه نیز با ۴۰ هزار تومان افت بیشتر روبه‌رو شد و تا ۱ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان تا ساعت ۱۷ رسید. تا ۱۰ هزار تومان کمتر از این قیمت را نیز برای آن اعلام کردند. رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران قیمت ۱ میلیون و ۲۲۴ هزار تومان را برای آن تا ظهر اعلام کرده بود. در فضای عمومی اقتصادی بحث راه‌اندازی بورس ارز دوباره در مجلس مطرح شد و رای نیاورد. دلایل مطرح شده برای آن همان دلایل سابق است. این بحث تابستان سال گذشته نیز در دستور کار دولت بود که در نهایت با تغییر شکل ماهوی به صورت مرکز مبادلات ارزی درآمد. در بازارهای جهانی نیز دیروز یکشنبه بهای طلا در سطح ۱۳۶۰ دلار بسته مانده بود. برای امروز نیز اغلب پیش‌بینی‌ها افت بیشتر قیمت را نشانه رفته است.
دیروز با احتساب دلار ۳۴۸۰ تومانی و اونس طلای ۱۳۶۰ دلاری، ارزش طلای واقعی موجود در سکه یک میلیون و ۱۱۳ هزار تومان بود. این مقدار در مقایسه با قیمت یک میلیون و ۲۴۰ هزار تومانی تابلوها تا ظهر تقریبا ۱۲۶ هزار تومان فاصله داشت. برخی امیدوارند با افزایش عرضه شکاف این دو کمتر شود. بهای طلا در بازار داخلی نیز به میزان زیادی افت داشته و برخی رخدادهای سیاسی آتی نیز امکان به نوسان واداشتن قیمت‌ها در مسیر کاهشی را نیز دارا هستند.
دیروز تا ظهر نیم سکه تا ۶۵۰ هزار تومان افت کرد و با ۱۵ هزار تومان افت قیمت روبه‌رو شد. ربع سکه نیز به زیر ۴۰۰ هزار تومان رسید که تقریبا بین ۵ تا ۷ هزار تومان افت ثبت کرد. در بازار طلا قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار تا ۱۱۴ هزار تومان رسید. این میزان نسبت به روز شنبه ۳۰۰۰ تومان دیگر کاهش ثبت کرده است.
دیروز در ذکر دلایل رد پیشنهاد تشکیل بورس ارز گفته شد که این پیشنهاد چند مشکل دارد، در این پیشنهاد نرخ ثابت برای کالاهای اساسی ذکر شده است که در شرایط فعلی کشور در مورد ارز مشخص نیست نرخ ثابت چه رقمی است. البته شاید بتوان نرخ ثابتی را در نظر گرفت؛ ولی اگر نرخ ارز نوسان بالایی نسبت به نرخ ثابت تعیین شده داشته باشد در حق مصرف‌کننده اجحاف می‌شود.
نماینده دولت در این راستا گفته است: اگر نرخ ارز ثابت به شکل قانون دربیاید قطعا مشکل ایجاد می‌کند و وقتی صحبت از بورس ارز می‌کنیم یعنی تقاضا‌کنندگانی که قبلا اقدام به خرید نمی‌کردند با راه‌اندازی بورس می‌توانند وارد این بازار شوند. بنابراین روی تقاضاهای موجود، تقاضا اضافه می‌کنیم و همچنین با توجه به اینکه هر کسی که در بورس نرخ بالاتری را اعلام کند برنده می‌شود، بورس ارز موجب می‌شود به مرور قیمت ارز افزایش یابد. همچنین برخی اقدام به خرید ارز از بورس می‌کنند و آن را در خانه‌های خود نگه می‌دارند.
پیش‌بینی افت بیشتر برای طلا
در این روزها در بازارهای جهانی تقریبا ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان در یک نظر سنجی از افت بیشتر طلا در این هفته سخن گفته‌اند.۳۲ درصد در مقابل به افزایش قیمت آن رای داده‌اند و ۷ درصد هم نظری برای تغییر قیمت آن ندارند.
در نظرسنجی این هفته از ۲۸کارشناس اقتصادی کیتکو ۱۷نفر به کاهش، ۹نفر به افزایش و ۲ نفر به عدم تغییر قیمت جهانی طلا در هفته جاری رای دادند.
شرکت‌کنندگان در این نظر سنجی شامل معامله‌گران شمش طلا، بانک‌های سرمایه‌گذاری، معامله‌گران بازارهای آتی، مدیران مالی و تحلیلگران نمودار فنی هستند.
در بازارهای جهانی انتظار برای رسیدن قیمت طلا تا ۱۳۰۰ دلار همچنان اذهان برخی را به خود مشغول کرده است.
برون رفت تدریجی اقتصاد آمریکا از شرایط بحران و در مقابل تداوم گرفتاری کشورهای اروپایی فشار بر قیمت طلا را روز به روز بیشتر می‌کند. طرح‌های ریاضتی در اروپا موجب افت شدید رشد اقتصادی و بیکاری شده و در عین حال کاهش تقاضای مصرف در این قاره، به عنوان مشتریان بازارهای نوظهور، چشم‌انداز کاهش نرخ رشد اقتصادی در آسیا و روسیه را رقم زده است.
در بازارهای جهانی اتفاق قابل اعتنای دیگر افت بهای نفت است که قیمت طلا را تحت شعاع خود قرار می‌دهد. در این میان اما مهم‌ترین دلیل افزایش ارزش دلار در مقابل سایر ارزهای عمده جهان است. برابری دلار در مقابل اغلب آنها افزایش قابل‌توجه دارد. در این میان افت ارزش ین ژاپن در مقابل دلار آمریکا ضمن تقویت جایگاه دلار در بازار‌های ارزی جهان، به افزایش صادرات ژاپنی‌ها نیز منجر شده و نرخ رشد اقتصادی را نیز در پی داشته است.
افزایش شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا در این روزها نیز بر دلایل احتمالی رویگردانی فدرال رزرو از تداوم استفاده از محرک‌های اقتصادی افزوده شده است. در روز چهارشنبه این هفته در آمریکا دو اتفاق مهم رخ می‌دهد که سخنرانی برنانکه رییس فدرال رزرو و جلسه کمیته بازار باز فدرال رزرو هستند. انتشار هر گونه خبر در خصوص بهبود اقتصاد آمریکا و نبود نیاز به برنامه‌های خردی اوراق قرضه قیمت طلا را با افت به مراتب بیشتری روبه‌رو خواهد کرد.
در ایران همزمان بانک مرکزی تحویل تقریبا ۵۵۰ هزار سکه را آغاز خواهد کرد . اتفاقی که افزایش عرضه را در بازار داخلی دامن زده و قیمت‌ها را با کاهش بیشتری مواجه خواهد ساخت. در عین حال در این زمان خبرهای سیاسی تازه بازار را فراگرفته و معادلات آتی بازار را بر هم خواهد زد. افت قیمت محتمل‌تر به نظر می‌رسد، اما باید قطع شدن آن تا این زمان انتظار کشید.

دیروز البته بازار با مراجعه بیشتری برای خرید سکه و ارز همراه بود. دیروز افت قیمت‌ها انگیزه‌ای برای خرید مهیا کرد. شایعاتی در بازار داخلی وجود دارد که برخی را برای منفعت بردن از افزایش قیمت‌های احتمالی ماه‌های آینده به خرید تشویق می‌کند. شایعاتی که البته چندان قابل اعتنا نیست.

دنیای اقتصاد

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=83577

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]