استفاده از لوسیون، مرهم و ماسک و رنگهای گیاهی و طبیعی از قدیمیترین و امنترین روشهایی است که هنوز هم برخی از دختران و زنان شرقی در کشورهای آسیایی از آن برای افزایش زیبایی، آراستگی و سلامت موهایشان استفاده می کنند. بهرهگیری از این شیوهها پیش از آنکه مصرف لوسیونها، رنگ موها و دیگر محصولات شیمیایی پوست و مو بازار محصولات بهداشتی و زیبایی جهان را قبضه کند میان بسیاری از مردم جهان باب بود. این گروه از علاقهمندان استفاده از محصولات طبیعی علاوه بر آنکه از قابلیتهای گیاهان دارویی برای حفظ زیباییشان بهره میگیرند از جنبههای درمانی آنها نیز استفاده میکنند و برخلاف رنگها و لوسیونهای شیمیایی، زیبایی را همراه با سلامت و شادابی برای پوست و موی خود میخواهند. در اینجا نسخههای طبیعی درمانگران شیوههای طب سنتی و مکمل برخی از روشهای تقویت، ترمیم و رنگ کردن موها با گیاهان دارویی را با هم مرور میکنیم.
انگور کولی، راهحلی برای جوانسازی مو
اگر برای پوشاندن تارهای سفید موهایتان دست به دامن رنگهای شیمیایی شدهاید، حتما تا امروز دستکم یکبار سوختگی و خشکی ساقه موی خود را تجربه کردهاید. در میان نسخههای گیاهی طب سنتی که غالبا بر جنبههای درمانی تاکید دارند روشی وجود دارد که از آن نهتنها برای درمان خشکی و افزایش مقاومت تار مو میتوان بهره برد بلکه میتوان از آن برای پوشاندن تارهای سفید مو نیز استفاده کرد. میوه انگور کولی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای این منظور است. ضمن آنکه عصاره و جوشانده به دست آمده از این گیاه میتواند بهترین دارو برای از بین بردن کک و لک و بهترین لوسیون برای جایگزین کردن به جای شیرپاککن باشد.
نسخه ۱: ۶۰ گرم از برگ و میوه انگور کولی را در یک لیتر آب بریزید و بگذارید آهسته بجوشد تا حجم آن به نصف برسد. سپس این محلول را از صافی رد کنید و با آن ۲ تا ۳ مرتبه در هفته موهایتان را ماساژ دهید تا رنگ تارهای مو به سرمهای تیره تبدیل شود.
نسخه ۲: نصف استکان انگور کولی را درون ۲ لیوان آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا یک لیوان از آن باقی بماند. باقی مانده این جوشانده را صاف کرده و از آن پس از سرد شدن برای پاک کردن آرایش خود استفاده کنید. این لوسیون گیاهی بهترین گزینه برای پوستهای حساس است.
نسخه ۳: برای جوانسازی و افزایش شادابی پوست گلهای خشک شده انگورکولی را دم کنید و مقداری پودر باقلای خشک به آن اضافه کرده و خمیری تهیه کنید. این خمیر را به صورت ماسک روی صورت بگذارید و پس از ۱۵دقیقه بجوشانید.
یک تیر و دو نشان با پودر برگ حنا
ماساژ خمیر به دست آمده از پودر برگ حنا علاوه بر آنکه موجب ترمیم ساقه مو، افزایش ضخامت تار مو و درمان موهای دوشاخه میشود میتواند به عنوان بهترین گزینه برای تغییر رنگ موها به رنگ مسی، حنایی و قهوهای روشن باشد. به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ماسک حنا به صورت مستمر موجب درمان ریزش مو و پیشگیری از ریزش آن میشود.
نسخه۱: نصف لیوان پودر حنا را با آب و یک زرده تخممرغ مخلوط کنید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه روی موهای خود قرار دهید. در صورتی که موهای تیرهرنگ داشته باشید میتوانید به موهایتان توناژ قهوهای بدهید.
نسخه ۲: افرادی که میخواهند با کمک رنگهای طبیعی و گیاهی موهای خود را به رنگ مسی نزدیک کنند میتوانند به میزان مساوی گل ریواس، گل بابونه و برگ حنا را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و بجوشانند. سپس این مخلوط را پس از سرد شدن روی موهایشان ماساژ دهند.
نسخه۳: درمانگران طب سنتی اندونزی از برگهای له شده و خیس شده حنا و جوشانده برگهای حنا برای درمان عفونتها و زخمهای ناخن استفاده میکنند. آنها از این مرهم برای درمان خارش و سرخی پوست نیز استفاده میکنند.
ماسک ریواس و بابونه ویژه میانسالان
خانمهایی که با سفیدی و ریزش تارهای مو در دوران میانسالی و کهنسالی مواجهه هستند میتوانند در مدت زمان باقی مانده تا عید نوروز از مخلوط گیاه دارویی ریواس و بابونه برای تقویت و تغییر رنگ موهایشان استفاده کنند. استفاده از این ترکیب به صورت موضعی یا حمام کردن در آبی که عصاره یا جوشانده بابونه و ریواس در آن قرار دارد موجب تقویت بدن و افزایش توان و سیستم ایمنی بدن میشود.
نسخه۱: اگر موهای خود را بلوند کردهاید، برای افزایش درخشندگی و شفافیت آن هر هفته آنها را با جوشانده گیاه بابونه بشویید. این جوشانده علاوه بر درخشندگی موها، مقاومت تارهای مو را در برابر مواد شیمیایی افزایش میدهد.
نسخه۲: برای تهیه مخلوط بابونه و ریواس باید به میزان مساوی گل بابونه و گل ریواس را درون ۳ لیوان آب بریزید و این مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده شود. بعد از گذشت ۲۰دقیقه که گل بابونه در آب جوشید این محلول آماده است. آن را صاف کرده و پس از خنک شدن روی موهای خود ماساژ دهید. این کار را تکرار کنید تا رنگ طلایی مورد علاقهتان روی موها ظاهر شود.
نسخه ۳: ماساژ مخلوط جوشانده گل بابونه با روغن بادام روی پوست سر یکی از بهترین روشها برای درمان خارش و از بین رفتن قرمزی و التهاب پوست سر است.
درمان شوره سر با ماسک روناس
اگر تصمیم دارید دست کم از شر شوره سر خلاص شوید، پیشنهاد میکنیم ماسک روناس را تجربه کنید. با کمک این گیاه دارویی نه تنها میتوانید از بروز شوره سر در تعطیلات عید نوروز پیشگیری کنید بلکه میتوانید از آن برای تیره کردن رنگ موهای خود استفاده کنید بدون آنکه نگران آسیبهای احتمالی تغییر رنگ موهایتان باشید. روناس علاوه بر آنکه میتواند طیف رنگهای قهوهای تیره، مشکی و پرکلاغی را ایجاد کند، میتواند به درمان شوره سر و درمان و پیشگیری از پوسته پوسته شدن پوست سر شما کمک کند.
نسخه ۱: اگر تصمیم دارید موهایتان را پرکلاغی کنید میتوانید نصف لیوان پودر رناس را با آب مخلوط کنید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه روی موهایتان ماسک کنید. هر ۱۰ دقیقه یک بار پوست سر را با کمک این مرهم به خوبی ماساژ دهید.
نسخه۲: ۱۰ گرم ریشه روناس را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بجوشد. این جوشانده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت کنید. در ضمن با کمپرس جوشانده روناس روی سر میتوانید برای درمان شوره سر نیز بهره بگیرید.
نسخه۳: برای به دست آمدن رنگ قهوهای تیره برای موهایتان میتوانید علاوه بر ریشه روناس، پوست گردو و دانههای قهوه را به میزان مساوی ترکیب و با مقداری آب، خمیر کرده و به مدت ۴۵ دقیقه روی سر بگذارید.
مجله سیب سبز