7

عوامل موثر در ازدواج+تصویر

  • کد خبر : 86100
  • ۰۸ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۹

از زمان های خیلی دور همواره این سؤال بین روان شناسان خانواده مطرح بوده است که آیا شباهت ها باعث به وجود آمدن ازدواج موفق می شود یا تفاوت ها؟

عوامل فرهنگی

عوامل فرهنگی ابعاد مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از :

الف) دین و مذهب :

دختر و پسری که با اعتقادات دینی متفاوت ازدواج می کنند ، پس از فروکش کردن احساسات پُرشور اولیه با مشکل مواجه می شوند .به عنوان مثال ازدواج یک پسر شیعه مذهب با یک دختر اهل تسنن ، مشکل اختلافات دینی را در پی خواهد داشت . هر چه تعصبات دینی بیشتر باشد این درگیری بیشتر می شود .

 

زن و شوهری که دارای دو مذهب متفاوت اند مسلماً در چگونگی تربیت فرزندان خود با مشکلات و مسائل زیادی مواجه خواهند شد و فرزندشان هم در آموزش و تربیت دچار سردرگمی می شود . دختر مسیحی روز یکشنبه به کلیسا می رود و پسر مسلمان در شب عاشورا به عزاداری امام حسین (ع) و مراسم دعا در شبهای جمعه روی می آورد . این عدم هماهنگی در فرایض و مراسم دینی می تواند زمینه ای برای ناسازگاری خانوادگی باشد .

 

مرد مسلمان مسافرت های زیارتی و حج را دوست دارد ، در حالی که زن مسیحی رغبت به چنین برنامه هایی ندارد و یا در مورد حج ، اجازه انجام اعمال را ندارد .

ب) آداب و رسوم :

در جوامع مختلف آداب و رسوم متفاوتی رایج است و گاه عقاید یک جامعه با عقاید جامعه دیگر در تضاد می باشد. این موضوع به خصوص در مسئله ازدواج قابل توجه است . آداب و رسوم  دِه  با شهر ، اصناف و طبقات اجتماعی مختلف با یکدیگرمتفاوت است . خانواده هایی که از فرهنگ غرب تقلید می کنند با خانواده های سنتی نمی جوشند . پس باید در این زمینهنیزدقت لازم انجامشود .

ج) لباس پوشیدن و آراستن ظاهر :

هر فردی تفکرات ، اعتقادات و باورهای مخصوص به خودرا دارد که نمودهایی از این طرز تفکر در چگونگی نوع  پوشش و آرایش ظاهری هر فرد نمایان می شود .

برخی از جوانان ممکن است از لباس های مُد روز استفاده نمایند . از این رو پسر و دختری که می خواهند با هم ازدواج کنند ، حتی الامکان نباید طرز لباس پوشیدن و آرایش ظاهری آنها با هم متفاوت باشد .

 

د) سنتهای غیر معمول :

دربعضی از خانواده ها ، سنتهای  خرافی و نامعقول وجود دارد  مثلاً :

۱-  مرد در خانه تصمیم گیرنده است و زن باید از او اطاعت کند ، به طوری که مرد سالاری در خانواده حکمفرما می شود .

۲-زن حاکم است و به اصطلاح زن سالاریوجود دارد.

۳-به دختر اهمیت نمی دهند و داشتندختریک نوع بدشانسی محسوب می شود.

۴-      تحصیل دختران را ضروری نمی دانند و معتقدند که کار زنها جز بچه داری و خانه داری نیست .

۵-      زنها را به صورتهای مختلف تحقیر می کنند و آنها را به اسامی بد صدا می زنند .

۶-      مردها از گرفتن چند زن ابا ندارند .

۷-      انجام ازدواج موقت ( صیغه کردن )را عیب نمی دانند.

۸-  بی بند و باری و دیر آمدن شوهران به خانه چندان مهم نیست ، ولی کوچکترین خطا از جانب زن مصیبتی بزرگ است و به شدت با آن برخورد می شود .

۹- زنها را به عنوان موجوداتی که باید کار کنند و سهم نبرند می شناسند .

۱۰- مرد در ثروت زن و مصرف آن دخالت می کند و هیچ استقلال و شخصیتی برای او قائل نیست .

و موارد دیگری از این قبیلکه لازم استدختر و پسری کهمی خواهند ازدواج کنند باید در مورد خانواده مورد نظر خود تحقیق نمایند و در صورت مشاهده چنین سنتهایی ، از وصلت با آنها خودداری نمایند.

 

ر) اعتقادات و باورها :

دختری که تمام هم و غمش توجه به لباس و تجملات است ، تحمل مردی که تمام اوقات خود را به مطالعه می گذراند ، ندارد. در زندگی هر فردی ارزشها و ضد ارزشهای فرهنگی نقش مهمی دارد. باید توجه داشت که کدام ارزش و عقیده ، خوب یا بد است . این موضوع باید قبل از ازدواج مورد توجه قرار گیرد و فرد ، همسری را انتخاب کند که اعتقادات و باورهایش به اعتقادات و باورهای او نزدیک باشد .

 

 

عوامل جسمانی و ژنتیکی

با این که زیبایی ظاهری ممکن است دوام نداشته باشد و خیلی زود جای خود را به وضع جدیدی بدهد ، دو نفری که می خواهند یک عمر با هم زندگی کنند ، باید از قیافه یکدیگر خوششان بیاید . بعضی از دختران و پسران شیفته ظاهر می شوند و سایر عوامل را نادیده می گیرند . عده ای از پسران که خود دارای قیافه زیبایی نیستند ، توجه خاص به دختران زیبا دارند ،

عکس این حالت نیز ممکن است . البته زیبایی و زشتی قراردادی است و از دیدگاه های مختلف فرق می کند ، ولی آنچه مطلوب جامعه است معمولاً به صورت مُد مطرح می شود . علاوه بر این ، مسئله ژنتیک از نظر داشتن فرزندان سالم و باهوش از اهمیّت بسیاری برخوردار است . بعضی از مردان کوتاه قد ، زنان بلند  قد  را انتخاب می نمایند تا فرزندان آنان کوتاه قد نشوند و گاهی عکس این مسئله نیز صادق است . از طرف دیگر ازدواج های فامیلی که در آنها احتمال تولد بچه های معلول و ناسالم و یا کودن و عقب مانده ذهنی زیادتر است ، مسئله ای است که باید با انجام آزمایش های لازم و قبل از ازدواج مورد توجه قرار گیرد .

 

سن ازدواج در شرایط جغرافیایی و اقلیمیِ مختلف متفاوت است . معمولاً در مناطق گرم ، سن بلوغ و ازدواج پائین تر و در مناطق سرد و کوهستانی بالاتر است . مهم نیست که در چه سنی فرد ، بالغ می شود. مهم این است که دختر و پسر به بلوغ فکری ، عاطفی و روحی لازم برای ازدواج رسیده باشند و بتوانند مسئولیت زندگی مشترک را بپذیرند .

 

اختلاف سن دختر و پسر با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و عوامل فرهنگی متفاوت است . گاه تفاوت سن تادهسال هم مشکلی ایجاد نمی کند . ولی باید بینسن زوجین تناسب منطقی و معمولی وجود داشته باشد

 

شغل

نوع شغل نیز در انتخاب همسر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و برخی دختران به سطح شغل همسرشان اهمیت می دهند و از نظر آنها نوع شغل مهماست . برای گروهی دیگر سطح شغل مهم نیست ، آنان همسری می خواهند که امکانات رفاهی آنها را فراهم سازد و درآمد زیادی داشته باشد . دختران شاغلی هم هستند که مایلند همسرشان در حوزه شغلی آنان کار نماید . بنابراین نوعشغل، سطحشغل ، محل شغل و میزان درآمد در انتخاب همسر مؤثر است .

 

نقش زناشویی

اگر چه زناشویی تنها قسمتی از یک زندگی خانوادگی موفق است ، ولی نقش و تأثیر مهمی در موفقیت  و یا عدم موفقیت آن دارد . به دور از تعصبات باید گفت که ارضاء نشدن در امور زناشویی ممکن است سبب بسیاری از اختلافات ، عدم احساس امنیت ، احساس محرومیت ها ،  ناکامی ها و غیره شود. زن  و شوهرهایی که به علل مختلف مانند نداشتن اطلاعات کافی ، تعصبات ، ترسها ، انحرافات و … در این زمینه قادر به ارضاء یکدیگر نیستند ، زندگی مشترک شان با مشکل مواجه می شود. اطلاعات صحیح و کافی در این مورد باید به وسیله والدین ، سازمانهای صالح و رسانه های گروهی در اختیار نوجوانان و زن و شوهرهای جوان قرار گیرد.

تبیان

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=86100

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]