رخدادهای ۲۹ خرداد ۱۳۵۹
چکیده
- آیت الله بهشتی: دکتر کمال خرازی به مسئولیت خبرگزاری پارس انتخاب شده و این امر به تصویب شورای انقلاب رسیده است .
- به دنبال افشاگری روزنامه انقلاب اسلامی در زمینه سخنان دکتر آیت علیه رئیس جمهور فضای کشور به شدت متشنج است .
- آیت الله بهشتی : آقای بنی صدر ، من و بقیه دوستان به اندازه کافی با هم هستیم ، اگر مطالبی درباره یکدیگر می دانیم و مطالبی سوال انگیز از یکدیگر سراغ داریم با هم مطرح کنیم تا روشن شود ، حاجتی نمی بینیم که این مسائل بخواهد به روزنامه ها و سخنرانی ها منتقل شود .
- دکتر حسن آیت: نوار مورد ادعای روزنامه انقلاب اسلامی یک نوار تحریف شده است و توطئه کثیفی است از طرف روزنامه انقلاب اسلامی علیه من و علیه جمهوری اسلامی .
- فتحی یکن دبیر کل جماعت اسلامی لبنان : انقلاب اسلامی ایران حرکت اسلامی لبنان را پیش برد و عامل بسیار موثری در وحدت نیروهای اسلامی سنی و شیعی در لبنان می باشد .
- دکل مخابراتی کردستان توسط عوامل ضد انقلاب به کلی ویران شد و این انفجار باعث قطع کامل ارتباطی این استان با بقیه نقاط کشور شد .
- گروهی از مغازه داران که نزدیک به ۷۰ درصد توزیع کنندگان سیگار تهران را تشکیل می دهند با خودداری از پخش سیگار باعث گرانی و کمیابی هر چه بیشتر سیگار شدند .
- روزنامه الفجر چاپ امارات متحده عربی نوشت انور سادات دختر کوچکش جهان را که به تازگی طلاق گرفته است به عقد رضا پهلوی پسر شاه مخلوع ایران درآورده است .
- استعفای مدیرعامل سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی از سوی رئیس جمهور پذیرفته نشد.
کمال خرازی سرپرست خبرگزاری پارس شد
در پی شایعات درباره تغییرات در وزارت ارشاد ملی به ویژه خبرگزاری پارس آیت الله بهشتی اظهار داشت : دکتر کمال خرازی به مسئولیت خبرگزاری پارس انتخاب شده و این امر به تصویب شورای انقلاب رسیده است . دکتر کمال خرازی پس از پیروزی انقلاب مدتی مسئولیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بر عهده داشت و مدتی نیز معاون وزارت امور خارجه بود که به دلایلی استعفا داد. (۱)
پس لرزه های یک افشاگری مشکوک
به دنبال افشاگری روزنامه انقلاب اسلامی در زمینه سخنان دکتر آیت علیه رئیس جمهور فضای کشور به شدت متشنج است . امروز روزنامه انقلاب اسلامی دومین نوار افشاگرانه خود علیه دکتر حسن آیت را منتشر کرد . (۲)
نکته آزار دهنده روزنامه جمهوری اسلامی در روز ۲۹ خرداد سرمقاله این روزنامه بود که به قلم یک فرد ناشناس به رشته تحریر درآمده و در آن حسن آیت محکوم شده بود . این مقاله سخن شهید دیالمه را اثبات می کند که روزنامه جمهوری اسلامی به جای این که بازتاب نظرات حزب جمهوری اسلامی باشد منتشر کننده ایده ها و نظرات شخصی برخی افراد چون میرحسین موسوی است . سرمقاله این روز روزنامه (که نام نویسنده اش درج نشده بود ولی از مضمونش مشخص بود وابسته به کدام جناح حزب است) به موضوع نوار پرداخته بود و بدون توجه به آنکه متن منتشر شده از آن نوارها اولاً سانسور و تحریف شده بوده و ثانیاً مطالب طرح شده در آن حاوی هیچ نکته انحرافی نبوده و کاملاً منطبق بر بندهای ۲ و ۵ سیاستگذاری حزب در قبال بنیصدر بوده است، بدترین اهانت ها را به شهید آیت روا داشته بود. |
آیت الله بهشتی در این زمینه گفت : مطالب نوار هیچ ارتباطی به حزب جمهوری اسلامی و یا من و اعضاء موسس و اعضای شورای مرکزی حزب ندارد . وی ادامه داد : با علاقه جدی که من و دوستانم در شورای انقلاب برای ایجاد تفاهم و هماهنگ کردن نیروها و مسئولان مملکتی داریم تصور می کنیم این مسائل را توی بوق کردن صحیح نباشد و رسیدگی می کنیم که با چه داعیه و انگیزه ای روزنامه انقلاب اسلامی با آن همه تاکید امام می خواهد این جود تشنج را به وجود آورد .
وی گفت : آقای بنی صدر قبلا با خود ما در باره یک چنین نواری و چنین مطلبی صحبت کردند اما من به ایشان توضیح دادم که این مسئله به فرض صحت داشته باشد یک مسئله با آن کیفیتی که شما از آن برداشت دارید نیست و دلایل قانع کننده ای هم به ما ارائه نکردند و امیدوارم دلایل کافی ارائه کنند و ملت ایران بدانند که واقعا چنین وضع گسترده ای بوده است یا صرفا اظهار نظر چند نفر روی مسائل ایران ، آن هم اگر تازه صحت داشته باشد .
آیت الله بهشتی در مورد افشاگری بنی صدر علیه مسئولان عالی نظام نیز گفت : باید از ایشان پرسید که دقیقا و با صراحت منظورشان کیست ، من به هر حال معتقدم که جو اجتماعی جمهوری اسلامی بایستی جو صداقت و صراحت باشد و جو تفاهم و تعاون و همکاری همه جانبه کسانی که مسئولیتی بر عهده دارند و آقای بنی صدر ، من و بقیه دوستان به اندازه کافی با هم هستیم ، اگر مطالبی درباره یکدیگر می دانیم و مطالبی سوال انگیز از یکدیگر سراغ داریم با هم مطرح کنیم تا روشن شود ، حاجتی نمی بینیم که این مسائل بخواهد به روزنامه ها و سخنرانی ها منتقل شود . (۳)
پخش نوار توطئه علیه من است
دکتر حسن آیت نیز در مصاحبه ای با روزنامه اطلاعات اظهار داشت : نوار مورد ادعای روزنامه انقلاب اسلامی یک نوار تحریف شده است و توطئه کثیفی است از طرف روزنامه انقلاب اسلامی علیه من و علیه جمهوری اسلامی .
آیت ادامه داد : مسئله یک مسئله سیاسی و حزبی نیست ، بلکه این یک مسئله ای است که اینها درست کرده اند ، حتی چیزی را که مدعی هستند طرف صحبت سه چهار دانشجو است که هر بچه مدرسه ای می فهمد که دانشجو توطئه نمی کند ، در حقیقت خواسته اند شانتاژ کنند و مجلس را مرعوب نمایند و این در واقع توطئه روزنامه انقلاب اسلامی علیه جمهوری اسلامی است نه توطئه آیت .
وی ادامه داد : من علیه روزنامه انقلاب اسلامی به دادگاه اعلام جرم خواهم کرد باز هم یادآور می شوم که این نوار تحریف و سانسور و مونتاژ شده و بعد هم روی آن تفسیر غلط کرده اند . (۴)
انقلاب اسلامی در دورن مرزهای ایران محصور نشود
فتحی یکن دبیر کل جماعت اسلامی لبنان گفت : انقلاب اسلامی ایران حرکت اسلامی لبنان را پیش برد و عامل بسیار موثری در وحدت نیروهای اسلامی سنی و شیعی در لبنان می باشد . وی ادامه داد : نهضت اسلامی در جهان معاصر اگر به مقابله با توطئه ها برنخیزد نمی تواند جاهلیت جدید را براندازد .
وی همچنین گفت : امیدوارد در گامهای دیگر بتوانیم جنایات آمریکا را در منطقه و در طول نصف قرن گذشته بررسی و دولت آمریکا را محکوم کنیم . فتحی یکن همچنین اظهار امیدواری کرد که انقلاب اسلامی در دورن مرزهای ایران محصور نشود. (۵)
ارتباط مخابراتی کردستان با تمام نقاط ایران قطع شد
دکل مخابراتی کردستان توسط عوامل ضد انقلاب به کلی ویران شد و این انفجار باعث قطع کامل ارتباطی این استان با بقیه نقاط کشور شد . این انفجار در هلوشان گردنه مروارید کامیاران انجام گرفت و بدین ترتیب ارتباط تلفنی کردستان با تمام نقاط ایران قطع گردید .
از سوی دیگر روز دوشنبه حدود ۲۰ نفر از هواداران کومله و دمکرات و فدایی در سنندج که اکثر آنها دختر بودند تظاهراتی در حوالی مسجد وکیل انجام داده و علیه جمهوری اسلامی شعار دادند . (۶)
محل استقرار حزب کومله و دمکرات به تصرف ارتش درآمد
از ارومیه نیز گزارش می رسد پیشروی لشکر ۶۴ ارومیه در منطقه اشنویه همچنان ادامه دارد و ستونی از ارتش جهت تقویت نیرو و خلع سلاح نیروهای مسلح غیر مجاز به طرف اشنویه به حرکت درآمده است . ستون اعزامی تپه تبر ناصر واقع در بین جاده نقده و اشنویه و همچنین روستای قاتلان محل استقرار حزب کومله و دمکرات را بدون درگیری به تصرف خود در آورده و هم اکنون ارتش در بلندی های تپه تبر ناصر مستقر است . (۷)
آیت الله بهشتی در مورد افشاگری بنی صدر علیه مسئولان عالی نظام نیز گفت : باید از ایشان پرسید که دقیقا و با صراحت منظورشان کیست ، من به هر حال معتقدم که جو اجتماعی جمهوری اسلامی بایستی جو صداقت و صراحت باشد و جو تفاهم و تعاون و همکاری همه جانبه کسانی که مسئولیتی بر عهده دارند و آقای بنی صدر ، من و بقیه دوستان به اندازه کافی با هم هستیم ، اگر مطالبی درباره یکدیگر می دانیم و مطالبی سوال انگیز از یکدیگر سراغ داریم با هم مطرح کنیم تا روشن شود ، حاجتی نمی بینیم که این مسائل بخواهد به روزنامه ها و سخنرانی ها منتقل شود . |
رئیس جمهور یک نفر را به عنوان فرمانده سپاه معرفی می کند
دکتر ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور در اجتماع پاسداران پادگان ولیعصر شرکت کرد . در این اجتماع قرار شد رئیس جمهور یک نفر را به عنوان فرمانده سپاه به امام معرفی کند و همه افراد سپاه از او پیروی کنند . (۸)
سیگار گران و کمیاب شد
گروهی از مغازه داران که نزدیک به ۷۰ درصد توزیع کنندگان سیگار تهران را تشکیل می دهند با خودداری از پخش سیگار باعث گرانی و کمیابی هر چه بیشتر سیگار شدند . از دو هفته پیش به این سو گروهی از خوار و بار فروشی های تهران که عامل توزیع سیگار هستند به بهانه کم کردن سهمیه سیگار و گرانی که خود به خود موجب تقلیل سهمیه شده است از توزیع سیگار خودداری کرده و در بازار نیز سیگارهای تولید داخل تا سه برابر قیمت اصلی افزایش یافته است . (۹)
ازدواج رضا پهلوی با دختر رئیس جمهور مصر
روزنامه الفجر چاپ امارات متحده عربی نوشت انور سادات دختر کوچکش جهان را که به تازگی طلاق گرفته است به عقد رضا پهلوی پسر شاه مخلوع ایران درآورده است . مراسم ازدواج این دو به صورت کاملا خصوصی و محرمانه برگزار شده است . (۱۰)
استعفای مدیر عامل صدا و سیما پذیرفته نشد
استعفای مدیرعامل سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی از سوی رئیس جمهور پذیرفته نشد. رئیس دفتر بنی صدر پس از اعلام متن استعفای تقی فراحی تاکید کرد این دومین باری است که استعفای مدیرعامل صدا و سیما از سوی بنی صدر رد می شود . (۱۱)
گران فروشان در دادگاه انقلاب محاکمه می شوند
آیت الله مهدوی کنی عضو شورای انقلاب در یک مصاحبه مطبوعاتی اظهار داشت : دولت کالاهای ضروری را از طریق بازرگانی دولتی و بخش خصوصی وارد خواهد کرد . وی همچنین گفت : برای مبارزه با احتکار و بازار مصنوعی دادگاه انقلاب با همکاری مردم کنترل شدید به عمل خواهد آورد و گرانفروشان و محتکران در دادگاه انقلاب محاکمه خواهند شد . (۱۲)
پی نوشت :
۱- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۲
۲- انقلاب اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱ و روزنامه اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۳
۳- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۶
۴- اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۲ ، پس از انتشار متن تحریف و سانسور شده این سخنان در روزنامه انقلاب اسلامی، حزب جمهوری اسلامی، که شهید آیت دبیر سیاسی آن بود، برای جلوگیری از فرصتطلبی ضد انقلابیون، بیانیهای صادر کرد که در روزنامه جمهوری اسلامی مورخ ۲۹ خرداد ۵۹ منتشر شد.
در این بیانیه اذعان شده بود که گرچه متن منتشر شده، تحریف شده است ولی در هر حال، بر فرض اثبات گفته شدن سخن غلطی از طرف شهیدآیت، این سخنان، نظرات شخصی دکتر آیت بوده و بازتاب دهنده نظرات حزب جمهوری در قبال بنی صدر نخواهد بود، چرا که پیش از این نظرات رسمی حزب جمهوری اسلامی در قبال بنی صدر در قالب دستورالعملی از دفتر مرکزی حزب به دفاتر شهرستان ها ابلاغ شده است. ضمناً این رفتار روزنامه انقلاب اسلامی محکوم شده و گفته شده بود که این عمل میتواندآغاز توطئه ای از جانب کسانی باشد که در پشت رئیس جمهور سنگر گرفته و قصد تخریب وحدت مسئولین را دارند.
در کنار این بیانیه، در صفحه اول روزنامه هم تصویر همان دستورالعمل فوق الذکر درج شده بود. تاریخ ابلاغ این دستور العمل رسمی حزب، ۵ اردیبهشت ۵۹، یعنی دو ماه پیش از انتشار این نوار بود. در این دستورالعمل تأکید شده بود که نباید طوری عمل نمود که انتقادات مکتبی به بنیصدر، نزد مردم جنگ قدرت تلقی شود.
در بند ۳ این دستور العمل آمده بود: «البته هرجا بنی صدر یا شورای انقلاب از قانون اساسی یا مصلحت سیاسی-اجتماعی منحرف شوند، حزب حق انتقاد سالم و آگاه کننده را برای خود محفوظ می داند.» در بند ۵ هم ذکر شده بود: «حزب باید تلاش معقول و سازنده برای روشنگری مردم و دادن آگاهی های لازم در جهت روشن کردن ماهیت کسانی که با زرنگی میخواهند سمت، مقام و پایگاهی را در حکومت آینده اشغال نمایند ولی در خط انقلاب نیستند بنماید. این حرکت در مورد اطرافیان آقای بنی صدر و یا دیگران فرقی نمی کند و لازم است بدون رودربایستی انجام پذیرد.» با توجه به سخنان شهید آیت درآن نوارها هم مشخص می شود که ایشان دقیقاً در همین چارچوب عمل کرده و فراتر از آن نرفته بود. رک روزنامه جمهوری اسلامی ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱
اما نکته آزار دهنده روزنامه جمهوری اسلامی در روز ۲۹ خرداد سرمقاله این روزنامه بود که به قلم یک فرد ناشناس به رشته تحریر درآمده و در آن حسن آیت محکوم شده بود . این مقاله سخن شهید دیالمه را اثبات می کند که روزنامه جمهوری اسلامی به جای این که بازتاب نظرات حزب جمهوری اسلامی باشد منتشر کننده ایده ها و نظرات شخصی برخی افراد چون میرحسین موسوی است .
سرمقاله این روز روزنامه (که نام نویسنده اش درج نشده بود ولی از مضمونش مشخص بود وابسته به کدام جناح حزب است) به موضوع نوار پرداخته بود و بدون توجه به آنکه متن منتشر شده از آن نوارها اولاً سانسور و تحریف شده بوده و ثانیاً مطالب طرح شده در آن حاوی هیچ نکته انحرافی نبوده و کاملاً منطبق بر بندهای ۲ و ۵ سیاستگذاری حزب در قبال بنیصدر بوده است، بدترین اهانت ها را به شهید آیت روا داشته بود، به نحوی که انسان شک میکرد این مطلب، سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی است یا سرمقاله روزنامههایی چون مجاهد یا میزان یا انقلاب اسلامی!
نویسنده این سرمقاله نوشته بود: «آنچه در متن نوار در همان وهله اول به چشم می آید، لحن دور از خلوص و دلسوزی آقای آیت در ارتباط با مردم و انقلاب و رئیس جمهور منتخب مردم است … ما شدیداً این شیوه برخورد با جهان و واقعیت های اجتماعی و سیاسی را محکوم میکنیم و میاندیشیم که اگر آقای دکتر آیت از ظهور و ثبوت «خط امریکایی» میترسد، نحوه عمل ایشان عامل ضروری پیدایش چنین خطی است و به عبارتی تا آقای آیت هایی چنین غیراصولی با قضایا رو به رو نگردند، پیدایش و رشد و نمو «خط امریکایی» نیز تا اندازه زیادی منتفی است.» رک بس کنید آقایان ! بس کنید ، روزنامه جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱ جالب بود که در ادامه سرمقاله، تلویحاً به تحریف سخنان شهید آیت اشاره شده بود! بنا بر این روشن بود شخص یا اشخاصی در حزب و روزنامه جمهوری اسلامی که به دلیل تفکر و عملکردشان مورد انتقاد شهید آیت یا در انتظار انتقادات و افشاگری های او بودند، فرصت را مغتنم شمرده و هر چه از دهانشان در می آمد نثار او کرده بودند (آن هم در روزنامه ای که مثلاً ارگان حزبی بود که شهید آیت دبیر سیاسی آن است!) شایان ذکر است که این رویکرد، پیش از آن هم سابقه داشت (البته نه با این شدت) و چندی پیش هم که شهید آیت مقاله ای مستند راجع به دکتر مصدق و کودتای ۲۸ مرداد نوشته بود که مطابق میل گروه های منحرف و ملی گرا نبود و آن را برای چاپ به روزنامه داده بود، مسئولان روزنامه در ابتدای مقاله نوشته بودند: «مقاله زیر را آقای دکتر حسن آیت نوشته اند ولی لازم به یادآوری است که درج آن به معنای موافقت شورای نویسندگان روزنامه جمهوری اسلامی با محتوای آن نیست.» روزنامه جمهوری اسلامی، ۲۸ مرداد ۵۸، صفحه ۱۱جالب تر آنکه پس از این همه توهین به شهید آیت در این سرمقاله، نویسنده آن در خاتمه نوشته بود که منتظریم دکتر آیت توضیحات کافی راجع به نوار در اختیار مردم بگذارد؛ گویی نمی شد اول توضیحات وی را شنید و سپس به قضاوت اینچنینی پرداخت.
همان شب ۲۸ خرداد جلسه مشترک شورای انقلاب و دولت برگزارشد. اما اکثر شخصیتهای حاضر در آن جلسه صلاح دیدند که مانند سرمقالهنویس روزنامه جمهوری اسلامی نباشند و انصاف را به کار ببندند و قبل از آنکه توضیحات شهید آیت اعلام شود، اظهار نظری نکنند یا اظهار نظرهای منصفانه ای بکنند. مثلاً وقتی از آقای دکتر عباس شیبانی درباره این نوارسؤال شد پاسخ داد: «مسلماً حزب درباره این نوار تحقیق میکند و اگر واقعاً درست باشد تصمیم میگیرد ولی مسلماً آقای آیت این طور حرف نزدهاند چون ایشان خیلی منطقی فکر میکنند … به نظر شخص من دکتر آیت این مطالب را نگفته است و این توجیهی است که راجع به مطالب دیگر بوده که این را حالا دارند سوءاستفاده روزنامهنگاری میکنند.» رک اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۲
حضرت آیت الله خامنهای هم در رابطه با این نوار فرمودند: «فعلاً هیچ نظری ندارم.» دیگران هم جوابهایی در همین حدود مطرح کردند. البته بنیصدر هم در جواب خبرنگاران، با همان غرور همیشگی گفت: «من رئیس جمهور هستم، تناسب ندارد در این باره اظهار نظر کنم.»
از آنجا که دکتر آیت دبیر سیاسی حزب بود، شهید بهشتی به عنوان دبیر کل حزب لازم دید تا درباره این نوار مستقلاً مصاحبه ای انجام دهد و نظر حزب را روشن نماید. که به این مصاحبه اشاره شد .
در طرف دیگر هم جوسازی ضد انقلاب (در سطح رسانه ها و پیاده نظام) با شدت ادامه داشت و با وجود آنکه شهید آیت در نوار تأکید کرده بود که سعی خواهد نمود بنی صدر تا آخر دوره ۴سالهاش باقی بماند، از همین زمان، در بین ضد انقلاب شعاری باب شد و گسترش یافت بدین شکل که «آیت کودتاچی اعدام باید گردد» که خود این شعار می توانست در تحریک و انحراف افکار عمومی که شاید بسیاری از مردم اصلاً متن آن سخنان را هم مطالعه نکرده بودند مؤثر باشد.
بالاخره بعد از جو سازی های ضد انقلاب و همراهی برخی به ظاهر دوستان با آنان، نوبت به خود شهید آیت رسید که درباره این نوار توضیح دهد. شهید آیت در تاریخ ۲۹ خرداد ۵۹ در دفتر حزب جمهوری اسلامی یک کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد و به سؤالات مختلف پاسخ داد. شهید آیت در ابتدای سخنانش به تحریف نوارها اشاره کرد و گفت: «در مورد مطالبی که ادعا میشود از نوار پیاده شده، این مطالب تحریف شده، سانسور شده و ناقص است. بعضی از قسمتها نقطه چین شده و قاعدتاً میگویند که لابد نوار مفهوم نبوده. به هر حال این خود معنی را عوض میکند. در هر دو نوار این مسئله هست.» دکتر آیت در ادامه، در تحلیل جالبی عنوان نمود که این او نبوده که علیه بنیصدر توطئه کرده، بلکه این روزنامه انقلاب اسلامی بوده که توطئه نموده است: اول آنکه با انتشار این مطالب، علیه نظام جمهوری اسلامی توطئه نموده تا در خارج گفته شود در این نظام، استراق سمع و تفتیش عقاید وجود دارد و دوم آنکه علیه دکتر آیت توطئه شده تا او را ترور شخصیت کنند.
دکتر آیت سپس به این مطلب اشاره کرد که اینکه همه ضد انقلاب متحداً علیه او فعالیت میکنند ۴ دلیل دارد: اول آنکه می خواهند قانون اساسی را (که شهید آیت در تصویب اصول اصلی آن نقش جدی داشت) از اعتبار بیندازند، دوم آنکه موجب شوند که زبان شهید آیت کوتاه شود و دیگر دست به افشاگری نزند، سوم آنکه مجلس خط امامی را مرعوب نمایند و چهارم آنکه توهمات خود راجع به انقلاب فرهنگی را اثبات کنند.
جالب آنکه شهیدآیت تأکید نمود برای پیدا کردن این سخنان نیاز به این همه زحمت نبوده چون او این حرفها را بارها زده بوده است: «احتیاجی نبود آنها به یک نوار و آن هم به این نحو ناقص استنادکنند. من سیصد، چهارصد سخنرانی علنی کردم و مطالبم را و انتقاداتم را تمام بیان کردم و [احتیاجی نبود] به نحوه ننگین که به صورت تفتیش عقاید است بیایند یک مسئله کوچک را بزرگ کنند و ملت را نگران کنند.»
البته شهید آیت تأکید هم نمود که با آن همه سوابق مبارزاتی می دانسته اگر بخواهد توطئه نماید نباید آن را با چند نفر دانشجوی معمولی مطرح کند.
شهید آیت در این کنفرانس دست بر روی پاشنه آشیل بنی صدر در این قضیه هم گذاشت و گفت که بنی صدر که در ظاهر از انقلاب فرهنگی حمایت میکند پس چرا سخنان شهید آیت را که راجع به انقلاب فرهنگی بوده یک توطئه تلقی می نماید؛ آیا او با حمایت از انقلاب فرهنگی علیه خودش توطئه می کند؟! و آیا ملت و امام هم که از انقلاب فرهنگی حمایت می کنند مشغول توطئه علیه بنی صدر هستند؟!
شهید آیت در اینجا به برخی نمونه های تحریف در این نوار هم اشاره کرد وبه برخی جنجال آفرینیهای بیمورد ضد انقلاب پرداخت؛ مثلاً در متن نوار آمده بود که ما نقشه ای داریم که بابای بنی صدر هم نمیتواند مقاومت کند و بنی صدر هم به ظاهر با آن همراه میشود. شهید آیت گفت که اگر منظورش در این سخنان، توطئه علیه رئیس جمهور بوده (همان طور که روزنامههای ضد انقلاب تبلیغ می کردند) معنایش آن است که بنی صدر هم با توطئه علیه خودش همراه خواهد شد! حال آنکه منظور شهید آیت در آن جملهها بحث انقلاب فرهنگی و تلاش بنی صدر برای سوار شدن برموج بوده است.
شهید آیت در این کنفرانس مطبوعاتی به این مطلب هم اشاره کرد که گرد و غبار بالاخره فرو خواهد نشست و حقیقت آشکار خواهد شد:«اینها مردم را احمق تصور میکنند. نه ! مردم خیلی خوب می فهمند و خوب میتوانند بررسی کنند. ممکن است چند روزی با ایجاد گرد و خاک تبلیغاتی اذهان مردم را مشوش کنند ولی بعدش عکس موجی که بر می گردد به طرف آنها تمام خائنین را دفع خواهد کرد.»
از نکات مهم این کنفرانس، اشاره سربسته و اجمالی شهید آیت به نحوه تهیه و تهیه کننده این نوار بود: «آن مخاطب کسی جز جاسوس نبوده. البته بگویم آن مخاطب من می دانم کی است. جاسوس آقای بنیصدر هم نیست، جاسوس [روزنامه] انقلاب اسلامی هم نیست. آن وابسته به این دسته های خلقی ها [یعنی سازمان مجاهدین خلق] است که با اینها دارند کار می کنند.»
شهید آیت در این قسمت از کنفرانس باز هم به همان قسمت های نوار اشاره کرد که در آنها صریحاً تأکید کرده بود تلاش می کند بنی صدر باقی بماند و با مجلس به مشکل حادی برنخورد و این را دلیلی بر این دانست که اتهام توطئه گری، غلط است.
شهید آیت سپس از یک جلسه مشترک با بنیصدر هم سخن گفت و اعلام کرد که در آن جلسه هم همین حرف ها را علناً به بنی صدر زده بوده و در آن جلسه هم (همان طور که در نوار هم ذکر شده بود) شهید آیت تأکید کرده بوده: «[به بنیصدر گفتم، رئیس جمهور] یا هر کس دیگر از نظام اسلامی منحرف بشود ما با او مبارزه خواهیم کرد … اگر ما بخواهیم مبارزه کنیم استیضاح هست در مجلس، سؤال است در مجلس، از این قبیل مسائل؛ و ما هیچ وقت از این خط منحرف نخواهیم شد. و گفتم این را به ایشان و صریحاً هم گفتم که شما دارید مجلس را تضعیف میکنید، اطرافیان شما دارند مجلس را تضعیف میکنند و این خلاف مصالح جمهوری اسلامی و نظریات امام است.»
شهید آیت در خاتمه کنفرانس هم با تأکید بر اینکه صحبت های طرح شده در نوار صحبتهای مخفی و خاصی نبوده و بارها هم اعلام شده بوده گفت: «اگر من توطئه کردم مستحق اعدام هستم. کسی که علیه جمهوری اسلامی توطئه کند باید اعدامش کرد. اگر چنین چیزی ثابت بشود که خیال توطئه در مغز من بوده حاضرم داوطلبانه اعدام بشوم.»
در همان روز کنفرانس هم شهید آیت، همان طور که گفته بود، از آنجا که این کار روزنامه انقلاب اسلامی را توطئه ای علیه خود و نظام میدانست، علیه این روزنامه شکایت و اعلام جرم کرد. در بخشی از نامه اعلام جرم به دادسرا، با تأکید بر اینکه این حرف ها، حرف هایی معمولی بوده آمده بود: «چگونه است که مسئولین روزنامه انقلاب اسلامی اظهارات خصوصی اینجانب را که نظیر و مشابه آن در هر خانه و محفلی همه روزه وجود دارد توطئه علیه رئیس جمهور و نظام جمهوری اسلامی قلمداد می کنند؟» رک فحاشی سرمقاله نویس روزنامه جمهوری اسلامی به شهید آیت! ، رجانیوز ، ۱۲ مرداد ۱۳۹۰
۵- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۳
۶- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۴
۷- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۵
۸- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱۰
۹- جمهوری اسلامی ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱۰
۱۰- اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۱
۱۱- اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۲
۱۲- اطلاعات ، ۲۹ خرداد ۱۳۵۹ ، صفحه ۲
پژوهشگر : سید روح الله امین آبادی