محسن مهرعلیزاده در گفتوگو با فارس با اشاره به پیروزی تیم ملی مقابل کره جنوبی و صعود به جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل اظهار داشت: من هم مثل همه مردم ایران از صعود تیم ملی به جام جهانی بسیار خوشحالم، برای سومین بار بعد از انقلاب اسلامی تیم ملی راهی جام جهانی میشود. یکبار در استرالیا ;i در سال ۹۸ اتفاق افتاد و بعد از آن در سال ۸۴ و در همین ایام خرداد ماه بود که توانستیم بار دوم به جام جهانی صعود کنیم و الان هم مقتدرانه برای بار سوم به جام جهانی میرویم اگرچه سال ۲۰۰۶ مقتدرانهترین صعود تیم ملی کشورمان به جام جهانی بود.
وی افزود: این بار هم صعود تیم ملی به جام جهانی با افتخارآفرینی ملیپوشان مسجل شد و خود من هم اگرچه به صعود تیم ملی به جام جهانی بسیار امیدوار بودم اما پاقدم مردم در انتخابات ریاست جمهوری که خلق حماسه سیاسی را در پی داشت بیتاثیر نمیدانم، به نوعی صعود به جام جهانی هدیه الهی محسوب میشود ولی با این حال در جریان بازی تیم ملی مقابل کره نگران بودم و در ذهنم بود شاید بازی مساوی شود و ماجراهای بعدی به وجود آید اما حالا بسیار خوشحالم و به مردم عزیز بابت این موفقیت تبریک میگویم. الان که با شما صحبت میکنم هنوز هم صدای شادی مردم به گوش میرسد، مردمی که نشان دادند از چه فرهنگ، شعور و بینش بالایی برخوردار هستند و چقدر به کشورشان علاقه دارند. به فوتبالیستهای عزیزمان که این موفقیت را کسب کردند تبریک میگویم و از آنها تشکر میکنم که زمینهساز این شادی مردم شدند. مردم ایران شایسته این موفقیت بودند و فوتبالیستهای ارزشمند کشورمان قابل احترام هستند که این افتخارآفرینی را برای ملت ایران به وجود آوردند.
رئیس اسبق سازمان تربیتبدنی خاطرنشان کرد: مسئله تکنیکی، تاکتیکی و فنی یک طرف، مسائل روحی و روانی هم در موفقیت یک تیم بسیار حائز اهمیت است، در این روزها که یک جشن بزرگ به دلیل حضور گسترده مردم در انتخابات و موفقیتی که حاصل شد یک شادی را در جامعه ایجاد کرد همین خوشحالی و روحیه مضاعف به نوعی در فوتبال و بین بازیکنان تیم ملی سرایت کرد و ملیپوشان با روحیه بالا توانستند بازی قابل قبولی را مقابل کره انجام داده و باعث سربلندی ملت شوند.
مهرعلیزاده در خصوص اینکه آیا باید قرارداد کارلوس کیروش برای همراهی تیم ملی در جام جهانی تمدید شود، خاطرنشان کرد: بله، اتفاقاً هنگامی که بازی تیم ملی مقابل کره جنوبی را تماشا میکردم ناخودآگاه یاد سال ۸۴ و سرمربیگیری برانکو ایوانکوویچ در تیم ملی افتادم و او را با کیروش مقایسه کردم، اسمش را میخواهید بگذارید کشف یا دقت در شناسایی بازیکنان با استعداد که برانکو داشت و کیروش هم دارد، قوچاننژاد در حالی گل پیروزیبخش ما مقابل کره جنوبی را به ثمر رساند و در بازیهای گذشته برای تیم ملی مثمرثمر بود که تا پیش از این بازیکن سرشناسی محسوب نمیشد و کارلوس کیروش او را کشف کرد، اینکه سرمربی بتواند با توجه به تبحر و هوش بالای خود در شناسایی استعدادها، یک بازیکن را کشف بکند و با او ارتباط برقرار کرده و بازیکن هم به او اطمینان داشته باشد که هرچه سرمربی میگوید را در زمین اجرا کند باعث موفقیت تیم میشود.
وی افزود: در مقابل سرمربی هم اعتماد کامل به بازیکن در زمین داشته باشد و روی آن بازیکن حساب کند که خواستههای او را برآورده میکند و شناخت متقابلی بین سرمربی و بازیکن وجود داشته باشد، این خود باعث موفقیت تیم خواهد بود، این هم به تبحر سرمربی بستگی دارد، این شیوه در تمام دنیا رایج است.
وی افزود: تخصص یک بخشی از کار است، یک نفر در فوتبال تخصص دارد و به عنوان مربی کار میکند و ۱۱ نفر را به داخل زمین میفرستد اما اینکه از هر بازیکنی در چه پستی استفاده کند، آیا آن بازیکن از وظایفی که برعهدهاش گذاشتهاند، برمیآید به تبحر مربی برمیگردد، من این موضوع را به دلیل مسئولیتی که در آن مقطع در سازمان تربیت بدنی داشتم از نزدیک از برانکو دیدم و حالا هم به رغم اینکه از دور اخبار را پیگیری میکنم متوجه شدم کارلوس کیروش هم از این تبحر برخوردار است.
رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید و احتمال تغییر وزیر ورزش و جوانان در آینده نزدیک گفت: امیدوارم در ادامه شرایطی در وزارت ورزش و جوانان پیش بیاید که این روحیهای که هماکنون است حفظ شود و از تجربیات گذشته استفاده شود، به طور نمونه در سال ۸۴ به طور مستقل و با عزت به جام جهانی صعود کردیم که در بین سه دورهای که به جام جهانی صعود کردهایم مقتدرانهترین آن همان دوره بود و حتی ما یک بازی با ژاپن را به صورت تشریفاتی برگزار کردیم، همان تیم وقتی با تغییرات رئیس سازمان تربیت بدنی روبهرو شد، افرادی روی کار آمدند که با ورزش غریبه بودند و احساسی نسبت به این حوزه نداشتند، در اولین گام با مدیریت فوتبال چالش ایجاد کردند و باعث بر هم زدن اوضاع شدند و همان تیم وقتی به جام جهانی آلمان رفت موفقیتی را کسب نکرد، گرچه امیدوار نبودیم آن تیم بالا بیاید، اما نوع باختها و سرعت حذف شدن تناسبی با آن اقتداری که تیم ملی بود، نداشت.
مهرعلیزاده ادامه داد: حالا که این موفقیت را داریم در کنار تخصص و بازیکنان، بحث روحیه هم مهم است افرادی که در وزارت ورزش مسئولیت میگیرند باید این روحیات را حفظ و تقویت کنند تا جامعه ورزش به آنها اطمینان کنند. به طور نمونه در مسائل اقتصادی اگرچه برای بهبودی اوضاع نیاز به لوازم است اما گاه یک اصلاح یا یک تغییر میتواند کارساز باشد. مثلا بعد از اینکه بلافاصله بعد از انتخاب آقای حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران انتخاب شد، قیمت ارز به میزان قابل توجهی کاهش یافت، در حالی که هیچ کار اقتصادی صورت نگرفت یا تولیدی ایجاد نشد، در ورزش هم باید ثبات را حفظ کنیم و شرایطی را به وجود بیاوریم که موفقیتها پایدار و مداوم شوند.
رئیس اسبق سازمان تربیتبدنی گفت: یادم میآید هنگامی که آقای خاتمی از من خواستند مسئولیت ریاست سازمان تربیت بدنی را بر عهده بگیریم از ایشان سؤال کردم توقعشان از من چیست؟ چرا رئیس سازمان تربیت بدنی را تغییر میدهید؟ ایشان میگفتند میخواهیم ساختار ورزش را تغییر بدهیم و نظام جامع ورزش را به وجود بیاوریم و تأکید ایشان این بود که بردها و باختهایمان اتفاقی است و این موضوع باید تثبیت شود، شما به طور مثال آلمان و برزیل را میبینید که در فوتبال همواره اول تا سوم جهان هستند، به یکباره پیش نمیآید که آلمان شانزدهم شود یا در مسابقاتی مانند جام جهانی و جام ملتها زود حذف شود، شاید استثناهایی به وجود بیاید اما عملکرد آنها تثبیت شده است، فوتبال یا والیبال آلمان جایگاههای تثبیت شدهای دارند نه تنها آلمان بلکه هر کشوری در رشتههای مختلف ورزشی جایگاه های تثبیتشدهای برای خودشان دارد.
وی افزود: ما هم در فوتبال آسیا همیشه باید جزو تیمهای اول تا سوم باشیم، نباید پایینتر از این رتبه قرار بگیریم، در آسیا در هر دوره جام جهانی باید به این رقابتها صعود کنیم، الان کشورهایی مانند ژاپن و کره جنوبی در هر دوره به جام جهانی صعود میکنند و وضعیت فوتبالشان تثبیت شده است. انشاءا… در دولت آقای روحانی که دولت امیدها و آرزوهاست و مردم با هزاران شعف و امید با ایشان رای دادند این شرایط برای فوتبال و در کل ورزش کشور به وجود بیاید.
مهرعلیزاده در خصوص برگزاری مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک در تاریخ ۲۰ تیر ماه آن هم در شرایطی که هنوز دولت جدید کارش را شروع نکرده، گفت: من فکر میکنم این کار عملی نیست و حتماً بایستی وقتی دولت عوض شده وزیر ورزش مشخص شود و پس از آن مجمع انتخاباتی برگزار شود چراکه کمیته ملی المپیک باید همراه وزیر ورزش و جوانان باشد اما الان با انتخاب رئیس جدید کمیته ملی المپیک، ۴ سال ریاست او دقیقاً با چهار سال حضور وزیر ورزش و جوانان همراه خواهد بود، بنابراین آنها باید با یکدیگر همکاری متقابلی داشته باشند و برای اینکه مشکلی به وجود نیاید اعضای مجمع باید منتظر بمانند تا وزیر جدید انتخاب شود، غیر از این عمل شود مباحث دیگری مانند سیاسی شدن فضای ورزش به وجود میآید و ورزش بدترین ضربه را میخورد.
وی افزود: در وهله نخست باید حداقل بایستی ۴ ماه از انتخاب وزیر ورزش و جوانان بگذرد، در این مقطع ۴ ماهه وزیر معاونان خود را مشخص کند و سیاستهایش را مشخص کرده که با چه روشی کار خواهد کرد تا در نهایت روسای فدراسیون با انطباق روحی وزیر همکاری لازم را برای انتخاب رئیس کمیته ملی المپیک داشته باشند.
مهرعلیزاده در پاسخ به این سوال که آیا او نیز جزو کاندیداهای تصدی پست وزارت ورزش و جوانان دولت جدید است؟ و اینکه برخی از اهالی ورزش او را یکی از گزینهها برای پست وزارت ورزش مینامند، گفت: اصولاً آقای روحانی فرد باهوش و با درایتی است و خوشبختانه این امکان را دارد تا بتواند از میان افرادی که پیشزمینه شناخته شده از کار مدیریتی آنها در دولتهای آقایان هاشمی و خاتمی دارند، فرد لایقی را برای این پست انتخاب کند. قطعاً کسی هم در برابر خواسته ایشان مقاومت نخواهد کرد و افراد علاقمند هستند با ایشان همکاری کنند و دست ایشان برای انتخاب فرد اصلاح باز خواهد بود و قطعاً رئیس جمهور انتخاب موفقی را برای پست وزارت ورزش و جوانان خواهند داشت.