5

تحلیل‌گران در باره بازار سکه و دلار چه می گویند؟

  • کد خبر : 90291
  • ۰۲ تیر ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۹

تحلیل‌گران معتقدند امیدواری‌ها نسبت به کاهش تنش‌های بین‌المللی، پایان فصل عروسی‌ هندی‌ها و کاهش تقاضای جهانی طلا و اظهار نظر کارشناس ارشد سوشیت جنرال از عوامل اصلی ریزش قیمت اونس جهانی است.

از ابتدای هفته گذشته هر قطعه سکه طرح جدید با افت قابل توجهی همراه شد، به طوری که نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان کاهش را نشان می‌دهد، به عبارتی دیگر می‌توان گفت که جهت‌گیری معاملات سکه و ارز دربازار از خرید به فروش تغییر کرده است.

در این بین کاهش ارزش هر اونس طلا در بازارهای جهانی، امیدواری‌ به کاهش‌ تحریم‌ها و به تبع آن کاهش تنش‌های بین‌المللی، امیدواری‌ها نسبت به آینده را بیشتر کرده است،بنابراین انتظارات روانی ایجاد شده موجب تغییرات اساسی در جهت‌گیری قیمت‌ها شد تا جایی که هر قطعه سکه امامی(۲۰۰ هزار تومان) و دلار (۶۰۰ تومان) کاهش قیمت پیدا کرد.

هر گرم طلا ۱۷ عیار نیز در روندی رو به کاهش، ۱۰۲ هزار و ۱۰۰ تومان در بازار تهران، ارزش‌گذاری شده است.

* نظر تحلیل‌گران درباره چشم‌انداز اونس، دلار و سکه

محمد شاهینی یکی از تحلیل‌گران درباره آینده بازار سکه و ارز، گفت: در آخرین اظهار نظر برنانکه رئیس فدرال رزرو آمریکا این دور سیاست‌های انبساطی آخرین سیاست اعمال شده تلقی شده است و همین اظهار نظر موجب ریزش اونس طلا و بازگشت به کانال ۱۲۰۰ دلاری شده است.

وی در رابطه با قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی معتقد است که این نرخ ( ۱۲۹۰ دلار) کف قیمتی آن است و بازار هم به این رقم واکنش نشان می‌دهد.

به گزارش فارس، با محاسبه قیمت هر اونس طلای جهانی و دلار ۳ هزار و ۱۰۰ تومانی، سکه در بازار هنوز هم حباب دارد. به اعتقاد کارشناسان سکه در روزهای آینده حباب خالی خواهد کرد و به زیر یک‌میلیون و ۱۰۰ هزار تومان سقوط می‌کند.

این شرایط باعث خواهد شد که هر اونس طلا در بازارهای جهانی در کانال ۱۲۰۰ دلاری تثبیت شود.

شاهینی با اشاره به اینکه هر قطعه سکه در ایران با توجه به نرخ دلار ارزش‌گذاری می‌شود، تأکید کرد: تقریبا دو سال پیش، با اونس ۱۴۷۰ دلاری، هر قطعه سکه در بازار ایران، ۴۳۰ هزار تومان خرید و فروش می‌شد، این امر نشان می‌دهد که قیمت سکه تحت تأثیر دلار قیمت می‌خورد.

وی ادامه داد: در صورت کاهش تنش‌های بین‌المللی و تحریم‌ها یک ثبات پایدار در بازار سکه و ارز کشور، ایجاد می‌شود.

شاهینی درباره میزان سرمایه موجود در بازارهای غیرمولد از جمله سکه و ارز در ایران، معتقد است که سرمایه‌‌ها از بازار سکه و ارز خارج نشده، بلکه چشم‌انداز بازارهای موازی مثبت شده است. در واقع اگر این انتظارات روانی مثبت نبود، قیمت‌ها به حالت قبلی باز می‌گشت.

شاهینی تأکید کرد: چشم‌انداز بازار ایران با توجه به انتخاب رئیس جمهور منتخب یازدهم مثبت شده است و بخشی از نقدینگی که به کار سفته‌بازی اختصاص داشت، هم‌اکنون به بازارهای دیگر از جمله(بورس اوراق‌بهادار)تزریق شده است.

این تحلیل‌گر بازار سکه و ارز، ادامه داد: اگر تحریم‌ها و تنش‌های بین‌المللی و همچنین تحریم نفت ایران توسط کشورها به غیر از اروپا که حجم مبادلات نفتی ایران با اروپا محدود است، کاهش یابد به نظر می‌رسد، یک ثبات در بازار ایران ایجاد شود.

وی با تأکید دوباره بر اینکه مهمترین عامل در ارز‌ش‌گذاری سکه و طلا نرخ دلارست، تصریح کرد: هم‌اکنون نقدینگی از سفته‌بازی به بازارهای موازی تزریق شده است.

* سقوط دلار و سکه پس از اعلام نتایج انتخابات

محمد حسن تسلیمی تحلیل‌گر بازار سکه و ارز ابتدا درباره آینده و چشم‌انداز سکه در بازار نقد و آتی، گفت: بعد از اعلام نتایج انتخابات و ایجاد جو روانی مثبت برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور شاهد ارزان‌تر شدن دلار و سکه در بازار نقدی و همچنین تمامی سررسیدهای آتی سکه بودیم؛ سررسید شهریور ماه این هفته کار خود را آغاز کرد و شنیده‌ها حاکی از این است که امکان بازگشایی سررسید چهارم در آینده وجود دارد؛ ضمن اینکه کاهش وجه تضمین می‌تواند ادامه داشته باشد.

وی ادامه داد: انتشار اخباری مبنی بر این که دادگاه عالی انگلیس تحریم‌های وضع شده دولت انگلیس بر «بانک ملت» را لغو کرده است، موجب شد تا قیمت‌ها با سرعت بیشتری نزولی شوند و دلار در محدوده قیمتی پایین تری معامله شود؛ بدین ترتیب کف‌های قیمتی پایین‌تری را برای خود ثبت کند.

مدیر معاملات آتی کارگزاری نواندیشان، گفت: طلای جهانی نیز این هفته ۱۰۰ دلار کاهش داشت و این دو عامل موجب شد، قیمت سکه نقدی در بازار تا ۱۱۵۰ هزار تومان کاهش یابد، در حالی که هنوز قیمت سکه نزدیک به ۱۰۰ هزار تومان حباب دارد؛ در بازار نقدی سکه با کاهش ۱۵۰ هزار تومانی نسبت به هفته قبل همراه بود و سایر سررسیدهای آتی نیز تقریبا همین مقدار کاهش قیمت داشتند.

وی ادامه داد: با کاهش وجه تضمین نیز روند معاملات از حجم بیشتری برخوردار شد و موجب شد که رونق به بازار بازگردد؛ برای این هفته وجه تضمین اولیه برابر ۵ میلیون و ۵۰ هزار تومان اعلام شده است و برای این هفته بعد از ریزش نسبتا بزرگ شاهد اصلاح قیمت‌ها خواهیم بود و بعد از آن بازار با توجه به حرکت اونس و دلار به حرکت خود ادامه می‌دهد؛ کف قیمتی بعدی برای سکه در صورت ادامه وضع موجود یک‌میلیون و ۵۰ هزار تومان است.

ادامه سیاست‌های شفاف‌سازی و تنش‌زدایی از سوی ایران در مورد مساله هسته‌ای می‌تواند به روند کاهش قیمت دلار کمک کند؛ فضای همدلی ایجاد شده بین رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها نیز نشان از نزول قیمت‌ها دارد و گمانه زنی در مورد افزایش قیمت دلار و سکه به شدت کاهش یافته است؛ آخرین خبر مهم این هفته که ممکن است روند قیمت دلار را ادامه دار کند این بود که خبرگزاری «رویترز» با انتشار گزارشی از افزایش قابل توجه واردات نفت چین از ایران، حتی پیش از وضع معافیت‌های تحریمی جدید آمریکا خبر داده است.

وی گفت: میانگین واردات روزانه نفت خام چین از ایران، با افزایشی حدود ۵۰ درصدی در ماه مه نسبت به ماه پیش از آن، تقریباً به سطح واردات این کشور پیش از تحریم‌ها رسیده است؛ این خبر می‌تواند نشانگر توافقات جدید بین کشورهای درگیر مساله هسته‌ای ایران باشد و همچنین موجب افزایش عرضه دلار در بازار داخلی ایران را به همراه داشته باشد.

* سقوط اونس به کانال ۱۲۰۰ دلاری

تسلیمی تأکید کرد: چهارشنبه همین هفته نتیجه نشست کمیته فدرال بازار آزاد بانک مرکزی آمریکا مشخص شد و پیش‌بینی‌ها به حقیقت پیوست؛ در این نشست تغییرات احتمالی در سیاست‌های انبساطی بانک مرکزی و چشم انداز وضعیت اقتصادی در این کشور اعلام شد.

برنانکه اعلام کرد میزان خرید اوراق قرضه را کاهش خواهد داد و این عامل به شدت طلای جهانی را تحت فشار قرار داد و موجب کاهش ۵ درصدی بهای اونس جهانی شد.

وی ادامه داد: این تغییر سیاست در درازمدت افزایش ارزش دلار را در بازار های جهانی به همراه خواهد داشت، در همین هفته شاهد کاهش ارزش سهام و نفت و سایر فلزات در بورس‌های جهانی بودیم، به علاوه افزایش مالیات بر واردات طلا در هند از ۶ به ۸ درصد و پایان فصل جشن‌های عروسی در این کشور از میزان تقاضای خرید این فلز کاسته است که از عوامل دیگر سقوط قیمت طلا است.

وی افزود: در روز آخر هفته تقاضای بالای بازار چین موجب شد قیمت طلا مثبت شود و شاهد رشد چند دلاری آن باشیم؛ چین از ابتدای امسال تاکنون دو بازار مبادلات طلا ایجاد کرده است؛ چین و هند مجموعا ۵۰ درصد تقاضای جهانی طلا را تشکیل می‌دهند؛ هند با افزایش چشمگیر کسری تجاری روبه‌رو است و قصد دارد با اتخاذ تدابیر ویژه‌ای واردات طلا را کاهش دهد.

تسلیمی گفت: میزان تقاضای طلا در بازار چین به بیش از ۱۳۷تن رسیده که این رقم دو برابر بیشتر از حالت عادی مصرف طلا در این کشور است؛ کاهش شدید قیمت جهانی طلا از اواسط آوریل تاکنون تاثیر زیادی بر رشد تقاضای طلا در بازار چین داشته است.

وی با اشاره به سقوط هر اونس طلا به کانال ۱۲۰۰ دلاری، گفت: این هفته هر اونس طلا در محدوده ۱۲۹۰ بسته شد، اما بازار پیش بینی قیمت‌ها برای اونس جهانی این هفته داغ‌تر شد، برای نمونه مایکل هایگ کارشناس ارشد اقتصادی سوشیت جنرال تاکید کرد، با تجزیه و تحلیل آمارهای اقتصادی مختلف در خصوص وضعیت کشورهای بزرگ جهان به این جمع بندی رسیده‌ایم که قیمت جهانی طلا طی ماه‌های آینده به روند نزولی خود ادامه خواهد داد.

وی ادامه داد: نوریل روبینی استاد دانشگاه نیویورک نیز بر این باور است که قیمت جهانی طلا تا سال ۲۰۱۵ میلادی به کمتر از ۱۰۰۰ دلار در هر اونس خواهد رسید.

موسسه گلدمن ساش نیز پیش بینی کرده است که قیمت طلا به طور موقت به کمتر از ۱۲۰۰ دلار خواهد رسید و در این میان موسسه مالی سوشیت جنرال همچنین پیش‌بینی کرده است که قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۱۴ میلادی به کمتر از ۱۱۵۰ دلار خواهد رسید؛ قیمت طلا از دسامبر ۲۰۰۸ میلادی تا کنون ۷۰ درصد رشد داشته که علت اصلی این مساله اجرای سیاست‌های انبساطی پولی در آمریکا بوده است.

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=90291

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]