به گزارش ایسنا، این پزشکان با شوک الکتریکی دارای ولتاژ بالا میتوانند سلولهای سرطانی را از بین ببرند به گونهای که بافتهای کناری آنها سالم بمانند. پیش از این جراحان بیمارستان دانشگاهی رگنسبورگ برای از بین بردن سلولهای سرطانی از سوزنهای بسیار کوچک و نازک اما داغ استفاده میکردند.
در روش فوق پزشکان این سوزنها را که قطر چند میلیمتری دارند به بدن بیمار فرو میکنند. در کنار این جراحان نیز یک دستگاه سونوگرافی قرار دارد تا آنها بتوانند به دقت مشاهده کنند که سوزن را به کدام ناحیه از بدن بیمار وارد میکنند. زمانی که جراح سوزن را برای مثال وارد توموری میکند، این سوزن به مدت کوتاه در میان آن سلولهای سرطانی داغ میشود و آنها را از بین میبرد.
اما پزشکان میگویند که روش قبلی عوارض جانبی و مشکلاتی دارد.«کریستیان اشتروزینسکی» از مدیران این پروژه دراینباره میگوید: در روش قبلی ما در برخی موارد با دشواری مواجه میشدیم برای مثال در مواقعی که این سلولها در کنار رگهای خونی یا عضوهای مهم بدن همچون معده قرار گرفته بودند، کار دشوارتر و حساستر میشد.
به گفته وی در چنین مواردی داغی سوزن نه تنها سلولهای سرطانی را از بین میبرد بلکه احتمال از بین رفتن سلولهای سالم که در مجاورت سلولهای سرطانی هستند نیز افزایش مییابد. هماکنون این جراحان روش بهتر و تازهتری برای درمان سرطان یافتهاند. آنها به جای اینکه از گرما استفاده کنند از انرژی برق بهره میگیرند. هنگامی که سوزن وارد بدن بیمار میشود، آنها از طریق این سوزنها، شوکهای الکتریکی با ولتاژ بالا به سلولهای سرطانی وارد کرده و بدین وسیله آنها را مورد هدف شوکهای الکتریکی قرار میدهند.
کریستیان اشتروزینسکی میگوید: با این روش سلولهای سرطانی نخست شکافته و پس از آن از طریق بدن بیمار دفع میشوند. به گفته این پزشکان، سلولهای سرطانی حاوی آب زیادی هستند و به همین خاطر به شوک الکتریکی واکنش شدید نشان میدهند. این متخصصان روش جدید را روی ۳۵ بیمار که دارای سرطان کبد بودند آزمایش کرده و به نتایج مطلوبی رسیده است.