4

دلار ۲۴۰۰ تومانی تحویل دولت جدید داده می شود

  • کد خبر : 90434
  • ۰۳ تیر ۱۳۹۲ - ۳:۵۰

علی فخر موحدی درباره وضعیت فعلی نوسانات طلا و ارز در بازار آزاد، اظهار داشت: به‌طور حتم نمی‌توان انکار کرد که روند دوماهه آینده که در آن هستیم به‌صورت نزولی است و کاملاً احساسی و غیرقابل پیش‌بینی حتی برای کارشناسان است و با هیچ معیاری جور درنمی‌آید.

وی با بیان اینکه بخشی از نوسانات بازار طلا به بازار داخل و بخش دیگر به بازار بین الملل مربوط است، افزود: بخشی که به بازار داخل مربوط می‌شود، جوّ روانی است که از گذشته در جامعه بوده، مردمی که هجوم می‌آوردند به خرید و قیمت‌ها را بالا می‌بردند و دقت نداشتند که قیمت‌های داخل بالای قیمت بین المللی قرار دارد، باید انتظار ضرر را داشته باشند.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر ضمن اشاره به اینکه قیمت طلا در بازار داخلی بی‌دلیل بالا رفته بود، تصریح کرد: یکی از دلایل و نکات اصلی بالا رفتن قیمت‌ها، ورود عوامل و شرکت‌های اقماری، مؤسسات و بانک‌های خصوصی، شرکت‌های بیمه و پولهای سرگردان داخلی و پولهای هدفمند خارجی به بازارهای سوداگری مثل طلا، ارز و سکه است.

این فعال بازار طلا ادامه داد: سرمایه گذاری این‌گونه شرکت‌ها که پول‌های زیادی در اختیارشان است، به این صورت است که از آن‌جایی که تولید از رونق افتاده پولهای‌شان را به‌سمت تولید نمی‌برند و به‌سمت کالای واسطه‌ای و گاهی اوقات ملک و آپارتمان می‌برند، واسطه‌گری محسوب می‌شود و سودهای آنی و سرشاری را می‌توان از آن کسب کرد که در هیچ اقتصاد سالمی مؤسسات مالی و شرکت‌های اقماری به‌سمت آنها نمی‌روند.

* مؤسسات مالی پیش‌بینی نمی‌کردند طلا سقوط کند/ دلایل کاهش جهانی طلا

به‌گفته فخر موحدی، چون بحث ورود به بازار سکه طلا، خرید و فروش شمش طلا و ارز نقد است، معمولاً در دفاتر مالی کمتر به آن اشاره می‌شود و کمتر این‌گونه عملیات ثبت و رصد می‌گردد؛ به همین دلیل است که حضور نامحسوس مؤسسات مذکور را می‌توان رصد کرد. در حال حاضر، پیش‌بینی مؤسسات مالی، سقوط قیمت‌های فلزات در بورس‌های بین المللی نبود و چنین پیش‌بینی نداشتند.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر در همین ارتباط تصریح کرد: من در مصاحبه‌های گذشته پیش‌بینی نوسان بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار برای هر اونس طلا طی سال ۲۰۱۳ میلادی را داشتم. نوسان ۱۰۰ دلاری در این برهه از زمان به چندین دلیل اتفاق می‌افتد؛ معمولاً طی مدتهای مشابه در سالیان گذشته قیمت اونس جهانی نوسانی طبیعی بین ۵ تا ۲۰ دلاری دارد، اما برای نوسان به وجود آمده، می‌توان  دلایلی را ذکر کرد.

وی در توضیح دلایل نوسانات جهانی طلا گفت: گزارشاتی که فدرال رزرو ارائه می‌نماید، برگه‌های اوراق مشارکتی که در عرصه بین المللی در بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه گذاری عرضه می‌شود و  گزارشات اشتغال در امریکا که بنای آن را دارد تا بیکاری به حدود ۷% برسد، قیمت‌های جهانی فلزات گران‌بها را با کاهش مواجه می‌کند.

این فعال بازار طلا و جواهر ادامه داد: وقتی چنین اتفافی همزمان می‌شود با تسویه حساب‌های بورس‌بازان بین المللی که پشت این صحنه نشسته‌اند و معاملات را رصد می‌کنند. (خاطرم هست که بارها به این موضوع اشاره کرده‌ام) بورس‌بازان بین المللی دقیقاً رصد می‌کنند که کدام کشورها بیشترین خرید و کدام کشورها کمترین خرید را انجام می‌دهند (در زمینه شاخص‌های ارزی و نوسانات قیمت‌های فلزات گران‌بها و نیمه گران‌بها) چه گروهی معاملات (فیوچر) در دنیا انجام می‌دهند و چه گروهی در دنیا معاملات (آپشن) انجام می‌دهند.

* چرا مردم فروشنده طلا و سکه شده‌اند؟!

فخر موحدی با تأکید بر اینکه معمولاً مؤسساتی هستند که وظیفه رصد کردن معاملات و ارائه گزارشات لحظه‌ای را به‌عهده دارند، تصریح کرد: این قبیل مؤسسات چه در خرید به‌سمت بالا و چه در فروش به‌سمت پایین، در هر دو صورت برنده هستند، متأسفانه به‌دلیل عدم وجود ساختارهای برنامه ریزی شده و یا بهتر بگویم عدم امکان ارائه این‌گونه خدمات در کشور ما، مردم بدون حساب و کتاب و بی‌برنامه وارد این عرصه‌ها می‌شوند.

وی افزود: به‌طور مثال امروز که دوم تیرماه است مواجه می‌شویم با تعداد زیادی فروشنده که قریب به اتفاق آنها افراد غیرحرفه‌ای هستند البته افراد حرفه‌ای هم در این بازار دچار سردرگمی شده‌اند و دلایل عمده آن این است که عرض کردم که پیش‌بینی سقوط به این شدت برای آنها قابل تصور در سطح بین المللی نبود اما این هم به‌دلیل تسویه حساب بانک‌ها با صندوق‌ها، بانک‌ها با بورس‌ها و بانک‌ها با بانک‌ها در سطح بین المللی است. یعنی این معاملاتی که در سطح بین المللی انجام می‌شود، در ماه ۶ میلادی به سررسید تسویه‌اش می‌رسد و همچنین در برج ۱۰ میلادی هم دوباره سررسید تسویه دارد. یعنی حدود ۴ ماه آینده ما منتظر نوسانات شدیدی خواهیم بود.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر گفت: اگر شما این نوسانات را رصد کنید، نوسانات ارزش دلار در مقایسه با سایر ارزها، نوسانات ارزش طلا و سایر فلزات رنگی در مقابل ارزها و نوسانات شاخص بورس‌های بین المللی (مثل سهام داو جونز و نزدک و S&P و…) و سایر سهام‌ها دچار نوسانات شدید می‌شود. دلیل این نوسانات، تسویه حساب صندوق‌های مالی با بانک‌ها، بانک‌ها با بورس‌ها و بانک‌ها با بانک‌ها است.

* روند نزولی طلا ادامه دارد/ تلاش دولت دهم برای کاهش نرخ ارز به ۲۴۰۰ تومان

فخر موحدی در ادامه با پیش‌بینی نوسانات بازار طلا و ارز بیان کرد: همان‌طور که بارها عرض کردم، پیش‌بینی من از بازار، روند نزولی در داخل با توجه به جوّ روانی است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری به وجود آمده به‌هرصورت بعد از اشاره حضرت آقا به حماسه سیاسی باید به‌دنبال اجرای حماسه اقتصادی بود. اما این موضوع ساز و کارهای خودش را می‌طلبد.

به‌اعتقاد وی، دولت دهم برای آن که یک حرکت مثبت دیگر در کارنامه‌اش داشته باشد، باید تمام تلاشش را بکند که قیمت ارز آزاد در بازار غیررسمی را تا حدودی به قیمت ارز در بودجه مصوب نزدیک کند. اگر ملاحظه فرموده باشید، قیمت ارز در بودجه حدود ۲۴۰۰ تومان تصویب شده اما از نظر من قیمت واقعی ارز این نیست، چون کشور ما کشور قدرتمندی است!

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر تصریح کرد: قبل از گران شدن ارز در گذشته تعدادی موافق بالا رفتن ارز بودند و الآن ثابت شده که بالا رفتن قیمت ارز به‌نفع کشور ما نیست و این نوسانات و بورس‌بازی‌ها تنها به‌ضرر تولید کننده است. در واقع گروه حامی که از بالا رفتن قیمت ارز حمایت می‌کردند و به اجرای نسخه‌های بانک جهانی در کشور ما با ساختارهای اقتصادی خاص خود پرداختند و یا خود را به صادرکنندگان چسبانده بودند، الآن موافق گران شدن ارز نیستند.

وی در ادامه ضمن اشاره به اینکه تعدادی از آن گروه نوسانات مد نظرشان را با ایجاد جوّ روانی طی دو سال گذشته در کشور به دست آوردند و مردم را فقیرتر و کیسه خود را پُر کردند، اضافه کرد: در هر صورت چون تعداد زیادی از صادرکنندگان حتماً واردکننده مواد اولیه هم هستند و با توجه به این که بیشتر کالاهایی که ما در اینجا تولید می‌کنیم واسطه‌ای است و کالاهایی است که نیاز به مواد اولیه وارداتی دارد بنابراین وقتی ارز بالا می‌رود قیمت‌های مواد اولیه هم بالاتر خواهد رفت و در نتیجه، تمام قیمت‌های کالاهای تمام‌شده، بالاتر خواهد رفت.

فخر موحدی با تأکید براینکه بالا رفتن قیمت ارز حتی به‌نفع اکثر صادرکنندگان تمام نشده است، گفت: آنهایی که موافق بالارفتن قیمت ارز بودند اگر منصف باشند و الآن محاسبه کنند، خواهند دید که کشور دچار مشکل شده و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب تذکر جدی برای ایجاد امنیت اقتصادی در جامعه به متولیان امر اقتصاد دادند.

* توصیه‌های مدیرعامل صندوق طلا و جواهر به دولت یازدهم

وی همچنین تأکید کرد: ما باید تمام تلاشمان این باشد که کیفیت کالا را بالا ببریم و در دنیا روی تیراژ و کیفیت حرف بزنیم و همان کاری را که کشور چین و هند و … انجام دادند انجام دهیم. بالارفتن قیمت ارز، چیزی جز گرانی و پیچیده شدن مشکلات برای مردم به وجود نمی‌آورد.

به‌اعتقاد این مقام مسئول در صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر، دولت دهم این یک ماه آخر تلاش خودش را به کار می‌بندد که قیمت ارز در بازار غیررسمی را به قیمت ارز در بودجه مصوب برساند. نهایتاً قیمت ارز در بازار غیررسمی باید ۵ تا ۱۰ درصد بالاتر از قیمت مصوب حدود ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تومان قرار گیرد.

فخر موحدی در ادامه به ارائه توصیه‌هایی به دولت یازدهم پرداخت و گفت: دولت یازدهم با تدابیری که می‌تواند انجام دهد و ابزاری که در اختیار دارد و شرایط و امکاناتی که حضور آقای روحانی به وجود آورده و جوّ عمومی همراه ایشان می‌تواند امیدوار باشد که جوّ بی‌اعتمادی از بین برود.

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر تصریح کرد: مسئولان اقتصادی دولت یازدهم به‌جای حرف زدن، بیشتر عمل کنند و مسئولین بانک مرکزی هم نسبت به مسائل اقتصادی دولت کمتر صحبت کنند و بیشتر عمل کنند. ما در دنیا شاهد هستیم که رؤسای کل بانک مرکزی کمتر صحبت می‌کنند و وقتی حرف می‌زنند تأثیر به‌سزایی بر اقتصاد و شرایط زندگی مردم خواهد گذاشت. وزیر اقتصاد و دارایی یک کشور خیلی کم صحبت می‌کند ولی وقتی مصاحبه می‌کند، حتماً همه به حرف‌هایش گوش می‌دهند و می‌دانند سیاست گذاری اقتصادی از طرف دولت در حال اجراست و موضوعات و تک تک کلمات وی را تحلیل می‌کنند، چرا اینجا نباید این‌گونه باشد؟!

وی افزود:‌ حتماً سیاست گذاری دولت یازدهم کوتاه‌مدت نباشد و مؤسسات، شرکت‌ها و مردم را عادت دهند که به‌جای واسطه‌گری به‌سمت تولید حرکت کنند. در عین حال، بیشترین اقتصاد کشور ما در اختیار بخش دولتی است. از شعارهایی که طی چند سال گذشته داده شده و بیشتر به‌جای خصوصی سازی به خودمانی سازی پرداختند پرهیز نمایند و به‌واقع اصل ۴۴ و برنامه بیست ساله‌ای که افق چشم‌انداز ایران ۱۴۰۴ را ترسیم کرده و قانون شده را به اجرا برسانند.

فخر موحدی با تأکید بر اهمیت بخش خصوصی اضافه کرد: بخش خصوصی را وارد بازی نمایند و به آنها مسئولیت دهند. طبعاً اگر بخش خصوصی وارد این عرصه شود، همان طور که در دورزدن تحریم‌ها بخش خصوصی نقش به‌سزایی را ایفا کرده واقعاً قسمت‌های مختلف اجرایی و اقتصادی را هم به بخش خصوصی بسپارند و ببینند می‌تواند کمک کننده برای حل مشکلات به دولت باشد یا خیر؟! البته باید نظارت دقیق را به کار بست تا دچار مشکلات دیگری نشویم.

این فعال بازار طلا و جواهر با اشاره به اینکه جوّ عمومی، همراه دولت یازدهم است، خاطرنشان کرد: دولت جدید باید از این جوّ استفاده کند و اعتماد از دست رفته را به‌سمت جامعه برگرداند. اعداد و ارقام مختلفی از زبان مسئولین ذکر شده ۱۷-۱۸-۲۰-۲۵ میلیارد دلار، پولی که در خانه‌ها بلوکه شده یا دو سه میلیون قطعه سکه بلوکه شده اینها واقعاً به‌ضرر جامعه است و پولهایی است که می‌تواند به شکوفایی اقتصادی هر جامعه‌ای کمک کند و برای آن فایده داشته باشد در واقع متأسفانه در کشور ما سرمایه‌های مولد به سرمایه‌های راکد تبدیل شده است.

وی تأکید کرد: باید اقتصاددانان به‌سرعت وارد عمل شوند، برنامه ریزی کنند و سرمایه‌ها را به عرصه اقتصادی برگردانند، باید اعتماد به جامعه برگردد و پولها از خانه‌ها و گاوصندوق‌ها به مسیر اصلی خود که همان مسیر تولید است، بازگردد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ایرانی‌های بسیاری در خارج از کشور داریم که افراد متمولی هم هستند و دولت یازدهم می‌تواند با شرایطی که در حال حاضر وجود دارد با به کارگیری سیاست‌های باز در عر صه‌های بین المللی مسیر ورود سرمایه‌های ایرانیان مقیم را به کشور مهیا نماید.

* مردم فقط از بالا رفتن سکه و دلار خسته نشده‌اند/ قیمت تمام اجناس بالا رفته است

وی گفت: چند روز قبل از انتخابات حضرت آقا جمله ارزشمندی فرمودند که آن جمله را این‌طور برای خود تعبیر کردم: “اگر مسلمان نیستید لااقل آزاده باشید!”. حضرت آقا اشاره فرمودند که حتی اگر نظام را دوست نداشته باشید به مملکتتان که علاقه‌مند هستید! پس برای شرکت در انتخابات آماده شوید!

مدیرعامل صندوق توسعه صادرات طلا و جواهر اضافه کرد: دولت یازدهم باید از تمام ۸ کاندیدای ریاست جمهوری در بدنه دولت استفاده کند و به تمام افراد فرصت خدمت به مردم را بدهد تا بعد از گذشت ۴ یا ۸ سال دیگر، از آنها نشنویم که به ما اجازه کار و بروز توانمندی‌ها و توانایی‌های پنهان داده نشد. جوّ عمومی در جهت اقبال دولت یازدهم است باید حتماً از موجی که ایجاد شده بهره ببرند.

به‌گفته این فعال بازار طلا و جواهر، تنها بهای سکه و دلار نیست که مردم را خسته کرده بلکه بالا رفتن قیمت ارز و به‌تبع آن سکه و طلا روی تمام کالاها تأثیر گذاشته (خودرو، مسکن، پوشاک، موادغذایی و غیره) همه اینها تابعی از یک زنجیره اصل اول اقتصاد یعنی عرضه و تقاضا است. بنابراین بالارفتن قیمت ارز بر شاخص عرضه و تقاضای مردم تأثیر گذاشته و دولت یازدهم باید به‌نحوی مدیریت کند که عرضه و تقاضا در اختیار سوداگران قرار نگیرد.

اقتصاد

لینک کوتاه : https://ofoghnews.ir/?p=90434

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

آمار کرونا
[cov2019]