کورش پرویزیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» با اشاره به روند کاهشی قیمت ارز و سکه در بازار اظهار داشت: علائمی که هماکنون در بازار وجود دارد روند را به صورت کاهشی نشان میدهد مگر اینکه متغیر دیگری وارد شده و موجب توقف یا افزایش قیمتها شد.
وی افزود: به نظر میرسد در چند روز گذشته تقاضای واسطهگری و دلالی کاهش یافته که علت اصلی این اتفاق پیشبینی عدم تحقق سود مورد انتظار در این بازارها است.
عضو شورای پول و اعتبار تصریح کرد: دلیل این پیشبینی تحولات سیاسی و تغییرات دیدگاه در ارتباطات بینالملل است و از طرف دیگر کاهش میزان تقاضا به واسطه واردات کالا است به طوری که در چند ماه اخیر فشار تقاضا برای واردات کاهش یافته و همین مساله موجب افت نیاز واردکنندگان به ارز است.
وی با اشاره به نتیجه فروش ارز در بازار مبادلهای، گفت: از زمان شکل گیری این بازار تاکنون حجم تقاضای پوشش داده شده در مقایسه با سالهای قبل کمتر است؛ بنابراین این عوامل بر کاهش قیمت ارز در بازار آزاد موثر بوده است.
رئیس مؤسسه عالی بانکداری افزود: در کوتاه مدت روند کاهشی قیمتها وجود دارد اما در بلند مدت به عوامل متعددی بستگی دارد و باید بر اساس برآوردها در این زمینه اظهارنظر کرد؛ هماکنون قیمت اونس در بازار جهانی کاهش یافته و این پدیده به کاهش نرخها در بازار سکه و حتی سایر بازارها تاثیرگذار بوده است.
وی با بیان اینکه امیدواریم قیمتها به سمت تعادلی و متناسب با رشد اقتصادی کشور حرکت کند، گفت: قطعا این پدیده را نمیتوان به اقدام چند دلال و واسطهگر در بازار مرتبط دانست؛ البته همه عوامل در بازار تاثیرگذار هستند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رسیدن قیمت ارز و سکه به این ارقام ماندگار خواهد بود و مجددا به قیمتهای یک ماه گذشته برنمیگردد، اظهارداشت: به صورت برآوردی میتوان تحلیلهایی در این زمینه داشت اما اینکه بدانیم در آینده چه تحولاتی در بازار ارز روی خواهد داد، به طور دقیق نمیتوان پیشبینی کرد؛ اما برای سال جاری امیدواریم شاهد نوسان در بازار ارز نباشیم.
وی در مورد قیمت واقعی ارز در بازار گفت: اگر روند گذشته طی میشد قیمت ارز حدود ۲ هزار تومان برآورد میشد اما برخی مسائل و تصمیمات موجب افزایش نرخ ارز شد؛ اما با توجه به گزارش ارائه شده توسط رئیس کل بانک مرکزی ذخایر ارزی پاسخگوی نیازهای کشور خواهد بود.