دکتر جواد ساداتی نژاد در نشست خبری امروز، دانشگاه هاروارد را دانشگاهی دانست که از بیشترین حمایت خیرین برخوردار است و افزود: ۲۸.۸ درصد از بودجههای این دانشگاه از سوی خیرین تامین میشود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در کشور بیشترین مشارکت خیرین در حوزه مدرسه سازی بوده است، اظهار داشت: از سال ۹۰ خیرین در حوزه آموزش عالی و علم و فناوری در برخی از دانشگاهها حضور یافتند و اقداماتی را در حوزههای مختلف در این مراکز علمی آغاز کردند.
وی با اشاره به حوزههای مختلف رفاهی، دانشجویی، آموزشی، پژوهشی و عمرانی در دانشگاهها ادامه داد: در یک و سال نیم اخیر در حوزه عمرانی در دانشگاهها خیرین مشارکت داشتند.
ساداتی نژاد از ایجاد سامانه خیرین در وزارت علوم خبر داد و یادآور شد: در حال حاضر ۲۲۰ خیر و ۲۵ واقف در حوزه آموزش عالی در این سامانه ثبت نام شدهاند.
وی تعداد پروژههای خیر ساز را ۱۲۵ مورد ذکر کرد و ادامه داد: میزان ساخت و ساز خیرین در حوزه آموزش عالی حدود ۳۹۲ هزار و ۶۹۰ متر مربع است و ۳۶ پروژه خیر ساز با بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی اجرایی شده است.
ساداتی نژاد با اشاره به ایجاد کمیته خیرین ساز در وزارت علوم، خاطر نشان کرد: در حال حاضر در ۲۷ دانشگاه کشور جامعه و یا مجمع خیرین ایجاد شده است.
ایجاد بنیاد نخبگان از سوی خیرین
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از ایجاد بنیاد نخبگان “سعیدی” از سوی خیرین خبر داد و در این باره توضیح داد: این بنیاد از سوی خیری به نام “اخوان سعیدی”در راستای حمایت از نخبگان و پروژههای پژوهشی کاربردی در دانشگاه کاشان ایجاد شده است.
حمایت خیرین در تامین تجهیزات و مواد اولیه آزمایشگاهی
وی با اشاره به مشکلات موجود در دانشگاهها در زمینه تامین تجهیزات و مواد اولیه آزمایشگاهی، خاطر نشان کرد: با امضای تفاهم نامهای با معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم قرار شده است تا تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز دانشگاهها از سوی خیرین تامین شود. به این ترتیب خیرین آماگی خود را برای تامین تجهیزات آزمایشگاهی اعلام کردند.
ایجاد بنیاد کتاب
ساداتی نژاد ایجاد بنیاد کتاب را از دیگر اقدامات خیرین در حوزه آموزش عالی دانست و اضافه کرد: با توجه به افزایش قیمت کتاب در سال جاری از سوی خیرین بنیاد کتاب “مطهر” ایجاد شده است تا کتابهای مورد نیاز دانشجویان و دانشگاهی تامین شود.
اعطای وام شرافت
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راه اندازی صندوقهای قرض الحسنه در دانشگاهها را از دیگر اقدامات خیرین در حوزه آموزش عالی ذکر کرد و در این باره گفت: در حال حاضر در دانشگاه کاشان به همت خیرین وامی تحت عنوان “وام شرافت” اعطا می شود. بر این اساس دانشجویان بدون ارائه ضامن متعهد میشوند به محض داشتن تمکن مالی وجوه وام را به یکی از صندوقهای قرض الحسنه موجود در کشور واریز کند.
مهر