سیدعلی تحققی غـرب و حقوق بشر در تـرازوی نـقـد عصرایران – جنایات آمریکا در ایران، خود لیست بالا بلندی را تشکیل می دهد که از آن جمله است: • کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ • حمایت های تمام عیار از رژیم دیکتاتوری شاه • غارت منابع ایران • تحمیل جنگ ۸ ساله رژیم بعثی عراق • حضور نظامی و ماجراجویانه […]
سیدعلی تحققی
غـرب و حقوق بشر در تـرازوی نـقـد
عصرایران – جنایات آمریکا در ایران، خود لیست بالا بلندی را تشکیل می دهد که از آن جمله است:
• کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
• حمایت های تمام عیار از رژیم دیکتاتوری شاه
• غارت منابع ایران
• تحمیل جنگ ۸ ساله رژیم بعثی عراق
• حضور نظامی و ماجراجویانه در خلیج فارس
• حمله به ناوها و نفتکشهاى ایران
• حمله به هواپیماى مسافربرى ایرباس ایران و شهادت ۲۹۰ مسافر
• حمایت های بی دریغ و همه جانبه از سازمان تروریستی منافقین (MKO)و دیگر گروه ها و جریان های ستیزه گر با نظام ج. ا. ا
• بلوکه کردن داراییهای ایران
• کودتاى نوژه
• قانون داماتو و تحریم ایران
• حمله به طبس
خوشبختانه بخش مهمی از سرگذشت دخالت ها و جنایات آمریکادر ایران به همت جمعی از محققین و مورخین ما بصورت مستند در ده ها مجلد کتاب،شرح وتدوین یافته، و اسناد آن در مراکز اسناد کشور جمع آوری شده است. تنها نیم نگاهی به کتاب«اسناد لانه جاسوسی آمریکا» کافی است که هر جوینده منصفی را از عمق توطئه های آمریکا در ایران آگاه سازد.
کــانــــادا
کانادا علیرغم آنکه
همواره سعی داشته خود را از مدافعین سرسخت حقوق بشر نشان دهد بارها مرتکب نقض آن در داخل و خارج مرزهای خود شده است.برخورد خشونت بار پلیس با مردم ، (به عنوان نمونه، نقض متعدد حقوق شهروندی درجریان تظاهرات تورنتو در بهمن ۸۹ و ضرب و شتم معترضان)دخالت نیروهای امنیتی درامور خصوصی شهروندان، نقض مکرر حقوق بومیان، همدستی با آمریکا در بسیاری مواضع ضد حقوق بشری، بویژه در مسأله فلسطین از آن جمله است.
بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه، “سالیل شتی” دبیرکل جدید عفو بین الملل عمومی در «مجمع جهانی ائتلاف جهانی برای مشارکت شهروندی» ضمن انتقاد از دولت کانادا به علت نقض جدی و آشکار حقوق بشر و لزوم تغییر نگاه اتاوا به این مقوله اظهار می دارد: نگرانی های مجمع درباره شرایط بسیار بد در رویکرد کانادا نسبت به حقوق بشر در حال افزایش است.
وی در قسمتی دیگر از سخن خود می افزاید: فضای دموکراتیک بصورت واقعی در این کشور در حال محدود شدن است و بسیاری از سازمان ها به دلیل افزایش پرسش های ناراحت کننده سرمایه های خود را از دست داده اند. در اینجا مناسب است به فرازهایی از اظهارات دبیر ستاد حقوق بشر ایران– آقای دکتر محمد جواد لاریجانی -در نشست رای گیری کمیته سوم مجمع سازمان ملل برای پیش نویس یک قطعنامه ضد ایرانی در تاریخ ۲۷/۸/۸۹اشاره شود. وی که در حقیقت، این نشست را به جلسه محاکمه کشورهای غربی در مسئله حقوق بشر تبدیل کرد طی سخنانی اظهار داشت:
اصلی ترین نقض کنندگان حقوق بشر به شکل گسترده در سراسر جهان کشورهای غربی و علی الخصوص آمریکا و اسرائیل هستند اما همه اعمال ظالمانه و ضد بشری آنها نادیده گرفته می شود. وی با بیان اینکه پیشنهاد دهنده این قطعنامه یعنی کانادا، زشت ترین سوابق در نقض حقوق بشر، از جمله جنایت در حق بومیان کشورخود را دارا است، به قرار گرفتن نام رژیم دهشت افکن اسرائیل در کنار نام دیگر بانیان غربی پیش نویس این قطعنامه اشاره کرد و گفت: اسرائیل که خود کارنامه سیاهی در جنایت و تروریسم و نقض حقوق بیشر دارد از بانیان این پیش نویس شده است!
آقای لاریجانی در حالی که با اظهارات مستدل و افشاگرانه خود سکوتی معنی دار را بر جلسه حکمفرما کرده بود این سوال جدی را مطرح کردکه به راستی ایران چه جنایتی مرتکب شده که اینگونه موستوجب دشمنی و کینه توزی کشورهای غربی و از جمله آمریکاست؟! جرم ما این است که کپی دموکراسی امریکا نیستیم. ما نمی خواهیم مانند دموکراسی کشورهای غربی بشویم.
وی در بخش دیگری از این سخنرانی اظهارداشت: نماینده کانادا مدعی است که کشورش نگران نقض حقوق بشر در ایران است ولی این اعضای محترم اگاه هستند که زمانی که قطعنامه ای برای محکومیت اسرائیل در کشتار مردم بیگناه غزه در جریان بود همین کانادایی که نگران بشریت است به آن رای منفی داد . کدام نگرانی درباره حقوق بشر؟! چشم بستن روی کشته شدن صدها مرد و زن بیگناه فلسطینی در غزه؟!
دبیر ستاد حقوق بشر ایران افزود: نماینده کانادا گفت که ایران حقوق اقلیت ها را رعایت نمی کند اما همه کسانی که در اینجا جمع شده اند می دانند که کانادا چه جنایت هایی درخصوص بومیان و اقلیت های کشور خود روا داشته است. چه کسی می تواند موضوع بومیان کانادا را فراموش می کند؟!
آقای لاریجانی افزود: ناراحت کننده ترین قسمت آن، این حقیقت است که امریکا و اعضای نام آور اتحادیه اروپا اصلی ترین حامیان گروهک های تروریستی مخوف و خطرناک مانند منافقین( مجاهدین خلق), پژاک و دارودسته ریگی هستند که همه نوع کمکی از امریکا فرانسه و المان دریافت می کنند… رهبران این گروهک های تروریستی که مسوول کشتار صدها زن و مرد وکودک ایرانی هستند پیوسته با اعضای مجالس آمریکا، المان و فرانسه در ارتباط هستند و مهمتر از همه اینکه دولت های این کشورهای اروپایی چگونه بشردوستانی هستند که به آنها پناه می دهند و از آنها حمایت و پذیرایی می کنند؟!
وی سپس به بخشی از جملات شیطنت آمیز این پیش نویس قطعنامه اشاره و اظهارداشت: چگونه است که اعتراضات در کشور ما از نظر شما دموکراسی را نابود می کند اما در کشورهای شما این طور نیست؟ اگر وجود اعتراض نشانه عدم دموکراسی است، پس این اعتراضات گسترده ای که ما هر روز در امریکا و انگلیس شاهد آن هستیم چیست؟ این اعتراضات گسترده ای که گاه و بیگاه در فرانسه روی میدهد و در تنها یکی از آنها هزاران نفر دستگیر شدند و حتی عده ای کشته شدند چیست؟ هدف شما از همه غوغا و آشوب چیست؟