کابینه روحانی این روزها یکی از کلماتی است که هم در فضای اینترنت بیشترین جستجو را را دارد و هم زمانی که رسانههای دیداری و شنیداری از آن سخن میگویند، مردم کنجکاو شده و به دقت گوش میدهند؛ شاید نام چند تن از این کابینه را پیش از اعلام رسمی آن بدانند.
گمانهزنی سایتهای خبری درباره کابینه به فاصله کوتاهی پس از انتخاب حسن روحانی آغاز شد؛ گمانهزنیهایی که بسیاری از آنها نه بنا بر واقعیات موجود، که بر پایه تمایل جریانات سیاسی و حتی اشخاص برای حضور افراد مورد علاقه خود در کابینه آینده شکل میگرفت.
بنا بر این گزارش، برخی از اصولگرایان و برخی از اصلاحطلبان نیز بنا بر اولویتهای خود تا کنون وزرایی را برای کابینه معرفی میکردند.
نکته جالب این که برخی از رسانهها، افراد مورد نظر خود را در گمانهزنیها مطرح میکنند و خبرنگاران این رسانهها برای آنان لابی، چانهزنی و خبرسازی میکنند. همه این جریانات و گمانهزنیها در حالی است که روز گذشته، تابش از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، از نهایی شدن فهرست کابینه روحانی توسط کارگروههای تخصصی ـ که برای این کار در نظر گرفته شدند ـ خبر داد و گفت: این لیست در اختیار رئیس جمهور منتخب قرار گرفته است؛ فهرستی که منابع آگاه گفته اند هشت نفر آنان قطعی شده که هفت نفر آنان به عنوان وزیر کابینه روحانی به مجلس معرفی خواهند شد.
نام این هشت نفر عبارتند از: اسحاق جهانگیری به عنوان معاون اول، محمد جواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه، بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت، حمید چیت چیان به عنوان وزیر نیرو، محمد علی نجفی وزیر آموزش و پرورش، رضا ویسه وزیر صنعت معدن و تجارت، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و عباس احمد آخوندی هم به عنوان وزیر راه و شهرسازی.
گزینههای وزارتخانههای دیگر هم هرچند معرفی شدهاند، به این دلیل که هنوز وضعیت آنان نهایی نشده، نمیتوان به آنان اشاره دقیقی داشت.